Vés a el contingut principal

En aquesta secció de actualitat en fertilitat t'oferim les novetats que apareixen en premsa i mitjans de comunicació en relació a continguts d'avenços científics, tractaments i altres aspectes que tenen a veure amb la fertilitat.

actualitat Fertilitat

-tots- Investigació (45) Tècniques (1) Tractaments (2)
05
gen 2022
Nou model de dades revela noves recomanacions per al tractament de la infertilitat
Un nou model d'anàlisi de dades desenvolupat en part per la facultat de la Universitat de Minnesota està fent més llum sobre el tractament potencial per a les dones que enfronten problemes d'infertilitat, oferint possibilitats per al futur de les eines de recomanació de salut.

En un estudi recentment publicat al Journal of the American Statistical Association , el professor assistent de la Carlson School of Management Xuan Bi i els seus col·legues examinen les dades existents sobre 1376 dones amb síndrome d'ovari poliquístic (SOP). La condició és una de les causes més comunes d'infertilitat, però no s'entén bé. Per què? El conjunt de dades es redueix.


Etiquetes: Investigació - veure font
Tweet384 830
03
gen 2022
Quins avenços ofereix el nou any en el terreny de la infertlitat?
La lluita contra el rellotge per assegurar la maternitat, recuperant el temps perdut a causa de la pandèmia, serà un dels grans desafiaments de les clíniques de fertilitat. Un estudi, publicat per la revista Reproductive Biomedicine Online, analitza els efectes de les mesures de mitigació de la Covid-19 a la fertilitat i les pràctiques del maneig de la infertilitat per les diferents clíniques i conclou que la majoria dels tractaments d'infertilitat van ser endarrerits durant la pandèmia. Realitzat entre les principals clíniques de 43 països d'Àsia (13), Àfrica (3), Europa (17), Amèrica del Nord (3), Oceania (2) i Amèrica del Sud (5), l'estudi escrit per un grup investigadors australians, insisteix en la necessitat d'una posada al dia dels tractaments, aturats per la Covid-19.
Etiquetes: Investigació - veure font
Tweet450 1332
02
desembre 2021
El cànnabis afecta el recompte d'espermatozoides i la motilitat en dues generacions de ratolins
Una exposició intensa però a curt termini al vapor de cànnabis va reduir el recompte d'espermatozoides i va alentir el moviment o motilitat dels espermatozoides, no només als ratolins mascles exposats directament, sinó també als seus fills, segons un nou estudi. Les troballes es basen en altres investigacions en humans i animals, que mostren que el cànnabis pot impedir la funció reproductiva masculina. L'estudi actual utilitza circumstàncies més controlades que els estudis en humans, que sovint han de dependre d'enquestes, i és el primer estudi reproductiu conegut que utilitza cànnabis sencer vaporitzat en ratolins, que és la forma més comuna que usen els humans. Els estudis anteriors en animals utilitzen altres mètodes d'administració com les injeccions de tetrahidrocannabinol (THC), el principal component psicoactiu del cànnabis.
Etiquetes: Investigació - veure font
Tweet330 750
30
novembre 2021
Les dones amb obesitat greu tenen un 50% menys de probabilitats de quedar embarassades
La Societat Espanyola d'Endocrinologia i Nutrició (SEEN) i la Societat Espanyola per a l'Estudi de l'Obesitat (SEEDO), juntament amb l'Associació Espanyola d'Urologia (AEU) i la Societat Espanyola de Fertilitat (SEF) s'uneixen per commemorar el Dia de la lluita contra l'obesitat amb el lema: La infertilitat, una raó de pes, ja que aquesta malaltia, l'obesitat, és també causa d'altres malalties menys conegudes, com la infertilitat. Els seus representants han donat algunes dades com que gairebé el 40% dels adults a Espanya tenen excés de pes i, a més, afecta la seva fertilitat; les dones amb obesitat greu tenen un 50% menys de probabilitats de quedar embarassades i fins a un 60% dels homes amb obesitat pot patir disfunció erèctil. I un 20% tenen disminuïda la seva fertilitat.
Etiquetes: Investigació - veure font
Tweet309 652
29
novembre 2021
Fumar durant l'embaràs pot perjudicar futurs embarassos
Els investigadors han descobert que l'enllaç entre fumar al començament de l'embaràs i tenir un nadó més petit pot estendre's a futurs embarassos. Els investigadors de Southampton han descobert que l'enllaç entre fumar al començament de l'embaràs i tenir un nadó més petit pot estendre's a embarassos futurs. Les troballes van mostrar que les dones que fumaven al començament del seu primer embaràs tenien més probabilitats de tenir un nadó més petit del que s'esperava en el seu segon embaràs en comparació amb les no fumadores. Aquest va ser fins i tot el cas en què van informar que van deixar de fumar al començament del seu segon embaràs.
Etiquetes: Investigació - veure font
Tweet297 644
19
octubre 2021
Els científics desenvolupen espermatozoides a partir de cèl·lules mare de primats
Un nou estudi mostra que es poden produir espermatozoides funcionals en un plat utilitzant cèl·lules mare embrionàries de primats. Els investigadors van utilitzar cèl·lules mare embrionàries de micos macacos rhesus per generar espermatozoides immadurs coneguts com espermàtides rodones, que van demostrar ser capaços de fertilitzar un òvul de macaco rhesus.
Etiquetes: Investigació - veure font
Tweet439 891
15
octubre 2021
Creixen un 1,3% els naixements mitjançant tractaments de Fecundació In Vitro i Inseminació Artificial
El Ministeri de Sanitat i la Societat Espanyola de Fertilitat (SEF) han presentat les últimes dades de l'Registre Nacional d'Activitat, referents a l'any 2019. S'ha incrementat el nombre de naixements mitjançant tractaments de Fecundació In Vitro i Inseminació Artificial un 1,3% , però amb menys procediments, un 0,6%, el que s'interpreta com una millora en la qualitat de les tècniques i els resultats.
Etiquetes: Tractaments - veure font
Tweet331 805
13
octubre 2021
Una nova prova detecta ràpidament els bacteris associades amb un major risc de part prematur
Un estudi ha descobert que un nou dispositiu pot detectar de forma ràpida i precisa canvis en els bacteris vaginals i les corresponents respostes immunitàries en dones embarassades. Aquests canvis estan associats amb un major risc de part prematur. La prova podria ajudar a identificar les dones en risc de part prematur abans, el que podria permetre als obstetres monitoritzar a aquestes dones de més a prop i començar els tractaments preventius abans i d'una manera més específica del que és possible actualment.

Això és segons els investigadors de el Centre d'Investigació de la Prematuritat de March of Dimes en l'Imperial College de Londres, que han publicat el seu treball a Nature Communications.


Etiquetes: Investigació - veure font
Tweet344 727
13
octubre 2021
La majoria de les mares que neixen amb defectes cardíacs poden quedar embarassades i donar a llum de forma segura.
La majoria de les dones que neixen amb defectes cardíacs poden quedar embarassades de manera segura i donar a llum nadons sans amb pocs o petits problemes si compten amb el suport de l'atenció mèdica i l'assessorament d'experts, segons una investigació publicada avui a European Heart Journal.
Etiquetes: Investigació - veure font
Tweet358 752
13
octubre 2021
Troballes preocupants sobre el naixement mostren la importància de la vacunació contra la influença oportuna
La mala sincronització de les campanyes de vacunació contra la influença a la regió semiàrida del Brasil va provocar un augment dels naixements prematurs, nadons amb menys pes a l'néixer i la necessitat de tenir més nadons per cesària.
Etiquetes: Investigació - veure font
Tweet342 745
12
octubre 2021
Escollir el millor embrió en la Fecundació In Vitro
Cada any, desenes de milers de nadons neixen als Estats Units com a resultat de la FIV (fertilització in vitro), on es fertilitzen diversos òvuls fora de el cos de la mare i després es selecciona un embrió per transferir-lo a la seva úter. Des de fa diversos anys, els futurs pares poden examinar-ne els embrions per detectar defectes genètics rars com la fibrosi quística o la malaltia de Tay-Sachs.

No obstant això, els nous avenços tècnics ara fan possible que els pares examinin els seus embrions per detectar factors de risc genètics de malalties com càncer, diabetis, malalties cardíaques o trastorns psiquiàtrics com l'esquizofrènia.


Etiquetes: Investigació - veure font
Tweet348 699
09
octubre 2021
Les dones embarassades amb COVID-19 simptomàtic tenen més probabilitats de tenir parts d'emergència
Les dones embarassades amb COVID-19 simptomàtic van tenir un major percentatge de complicacions d'emergència en comparació amb les dones embarassades COVID-19 asimptomàtiques, i els nounats de mares simptomàtiques tenien més probabilitats de requerir oxigen de suport i ingrés a la unitat de cures intensives neonatals (UCIN), segons una estudi presentat a la reunió anual de ANESTESIOLOGIA 2021.
Etiquetes: Investigació - veure font
Tweet363 732
29
Setembre 2021
El nostre cervell pren forma durant la meitat de l'embaràs
Aproximadament quatre o cinc mesos després de la concepció, comença una explosió de creixement sinàptic en l'escorça prefrontal (PFC) de l'fetus humà. I dins d'aquesta massa embolicada de connexions, el cervell en desenvolupament adquireix les propietats úniques que fan que els humans siguin capaços de pensament abstracte, llenguatge i interaccions socials complexes.
Etiquetes: Investigació - veure font
Tweet497 938
28
Setembre 2021
USPSTF recomana l'aspirina per a les persones amb alt risc de preeclàmpsia
El Grup de Treball de Serveis Preventius d'EE. UU. (USPSTF) recomana aspirina en dosis baixes per reduir el risc de preeclampsia entre les persones amb alt risc. Aquesta recomanació forma la base de la declaració de recomanació final publicada en l'edició de l'28 de setembre de la revista Journal of the American Medical Association.

Jillian T. Henderson, Ph.D., MPH, de l'Kaiser Permanent Evidence-based Practice Center a Portland, Oregon, i els seus col·legues van dur a terme una revisió sistemàtica per actualitzar l'evidència de la USPSTF sobre l'efectivitat de l'aspirina per prevenir la preeclàmpsia en individus amb major risc basat en factors de risc clínic o mesuraments. Es van incloure dades de 23 assaigs clínics aleatoris amb 26952 participants, inclosos 18 assajos entre participants amb major risc de preeclàmpsia. Els investigadors van trobar que la incidència de preeclàmpsia va oscil·lar entre el 4 i el 30 per cent en els assajos de participants amb més risc. L'ús d'aspirina es va associar significativament amb menors riscos de preeclàmpsia, mortalitat perinatal i part prematuro.y restricció de el creixement intrauterí (riscos relatius combinats, 0,85, 0,79, 0,80 i 0,82, respectivament). No es va observar una associació significativa l'ús d'aspirina amb el risc d'hemorràgia postpart o altres danys relacionats amb l'hemorràgia.


Etiquetes: Investigació - veure font
Tweet442 920
22
Setembre 2021
Un antibiòtic comú redueix el baix pes a l'néixer i la prematuritat
Segons investigacions, s'ha descobert que un antibiòtic comú redueix el baix pes a l'néixer i els naixements prematurs, si es pren durant l'embaràs, en països on la malària és endèmica.

Els investigadors van revisar 14 estudis realitzats en països africans i asiàtics, en què van participar 17.594 .. La revisió sistemàtica, dirigida pel Murdoch Children 's Research Institute (MCRI) i publicada a The Lancet EClinicalMedicine, va trobar que l'antibiòtic azitromicina va reduir el baix pes a l' néixer i la prematuritat a Àfrica i Àsia, però no va reduir les morts infantils, les infeccions i els ingressos hospitalaris.


Etiquetes: Investigació - veure font
Tweet458 889
15
Setembre 2021
Tractar la infertilitat amb microesferes alliberadores de fàrmacs
Perquè un embrió sobrevisqui, ha de adherir-se a l'revestiment de l'úter al cap de pocs dies de la concepció. No obstant això, si aquest revestiment, anomenat endometri, és massa prim, l'embrió no pot calar. Ara, els investigadors que informen en ACS Biomaterials Science & Engineering han desenvolupat un nou sistema destinat a tractar la infertilitat en dones amb endometri prima. Els seus diminutes partícules a microescala van estimular el creixement dels vasos sanguinis, produint resultats prometedors en experiments preliminars en cèl·lules i ratolins.

El flux sanguini deficient dins de l'endometri limita el seu gruix, i els investigadors han lluitat per trobar una forma eficaç d'estimular la formació de nous vasos sanguinis. Alguns han començat a explorar l'ús de microesferes per administrar el tractament. No obstant això, els mètodes actuals per fabricar aquestes petites partícules afronten reptes, inclosa la necessitat de mètodes de producció complexos i exigents i massa variació en les mides de les esferes. Llavors, Xiangguo Wang, Llei Yang i els seus col·legues volien idear una tècnica simple i eficient per fabricar microesferes uniformes carregades amb un compost conegut per ser un potent estimulador de l' Creixement dels vasos sanguinis.


Etiquetes: Investigació - veure font
Tweet474 941
13
Setembre 2021
Són els "No nats" més comuns en dones infectades amb COVID?
El COVID-19 està augmentant en els estats d'EE. UU. Amb baixes taxes de vacunació, i aquests llocs també poden estar experimentant un nombre més gran de l'habitual de "No nats" relacionats amb el virus.

Si bé el nombre de "No nats", segueix sent molt baix a nivell nacional, els metges de sud profund han notat augments en els mortinatos, ha informat NBC News. Un d'aquests estats és Alabama. Però les xifres són massa baixes en general per treure conclusions definitives sobre si els casos d'COVID van portar a un augment de mortinatos, va dir el Dr. Akila Subramaniam, professor associat de la Divisió de Medicina Matern-Fetal de la Universitat d'Alabama a Birmingham.


Etiquetes: Investigació - veure font
Tweet420 858
08
Setembre 2021
Recepció de vacunes d'ARNm Covid-19 i risc d'avortament espontani
Les persones embarassades corren el risc de contraure la malaltia greu per coronavirus 2019 (Covid-19), i la infecció pel coronavirus 2 de la síndrome respiratòria aguda severa (SARS-CoV-2) durant l'embaràs s'associa amb un major risc de part prematur i altres resultats materns i neonatals adversos.

Encara que l'avortament espontani (pèrdua de l'embaràs que passa abans de les 20 setmanes de gestació) és un resultat comú de l'embaràs que afecta de l'11 a l'22% dels embarassos reconeguts. Les dades per informar estimacions de el risc d'avortament espontani després de rebre una vacuna d'ARNm Covid-19 abans de la concepció (30 dies abans del primer dia de l'últim període menstrual fins a 14 dies després) o durant l'embaràs són limitats.


Etiquetes: Investigació - veure font
Tweet475 954
23
agost 2021
Un nou descobriment assenyala la 'finestra daurada' per a l'èxit de la FIV
Els investigadors troben una manera d'identificar millor la 'finestra daurada' quan un úter està a punt per a l'embaràs, en un descobriment que podria ajudar a augmentar les taxes d'èxit de la FIV.

Els investigadors han trobat una manera d'identificar millor la "finestra daurada" quan un úter està a punt per a l'embaràs, en un descobriment que podria ajudar a augmentar les taxes d'èxit de la FIV. L'equip va descobrir que els nivells d'aquesta molècula en la superfície de l'úter disminueixen en cert punt de l'cicle menstrual. Això permet que l'úter es torni més enganxós, obrint la "finestra daurada" per a l'èxit de l'embaràs.


Etiquetes: Investigació - veure font
Tweet440 883
17
agost 2021
A les dones embarassades els va bé amb la vacuna COVID
Una enquesta de més de 17,000 dones embarassades i lactants que van rebre la vacuna COVID-19 va mostrar que no van experimentar símptomes més greus que els seus contraparts no embarassades.

L'estudi de UW Medicine, publicat avui a JAMA Network Open, va mostrar que "no hi va haver un augment de les reaccions en les dones embarassades més enllà del que s'espera d'una vacuna", va dir la Dra. Linda Eckert, professora d'obstetrícia i ginecologia a l'Escola de la Universitat de Washington. of Medicine i autor principal de l'estudi. Les troballes es produeixen una setmana després que els Centres per al Control i la Prevenció de Malalties recomanessin formalment que totes les dones embarassades es vacunin contra el virus. Els CDC van informar que només el 23% de les dones embarassades d'EE. UU. Foren vacunades a finals de juliol. El percentatge és encara menor entre les dones de color i llatines.


Etiquetes: Investigació - veure font
Tweet438 954
17
agost 2021
L'exposició als antipsicòtics prenatals sembla segura
L'exposició als antipsicòtics prenatals no sembla estar associada amb un major risc de trastorn per dèficit d'atenció amb hiperactivitat (TDAH), trastorn de l'espectre autista (TEA) o petit per l'edat gestacional, segons un estudi publicat en línia l'1 d'agost . 16 en Medicina Interna JAMA.
Etiquetes: Investigació - veure font
Tweet475 946
17
agost 2021
DE 2011 a 2019, les taxes de diabetis gestacional van augmentar en totes les races i ètnies.
DE 2011 a 2019, les taxes de diabetis gestacional van augmentar en tots els subgrups racials i ètnics i en totes les edats, segons un estudi publicat en l'edició de l'17 d'agost de la revista Journal of the American Medical Association.

Nilay S. Shah, MD, MPH, de la Facultat de Medicina Feinberg de la Universitat Northwestern a Chicago, i els seus col·legues van utilitzar dades de el Centre Nacional d'Estadístiques de Salut per 12,610,235 persones de 15 a 44 anys amb primers nascuts vius únics de 2011 a 2019 al Estats Units per examinar si les taxes de diabetis gestacional han canviat.


Etiquetes: Investigació - veure font
Tweet452 999
05
agost 2021
Vapear durant l'embaràs és perjudicial per a la descendència fins a l'edat adulta
L'ús de cigarrets electrònics ( "vapear") durant l'embaràs representa un risc significatiu per a la salut de la descendència, ja que afecta la funció dels vasos sanguinis fins i tot en l'edat adulta, segons un nou estudi realitzat per investigadors de la Facultat de Medicina de la Universitat de West Virginia (WVU)

La capacitat disminuïda dels vasos sanguinis augmenta el risc d'accident cerebrovascular, atac cardíac i altres problemes cardiovasculars. Aquest estudi es va realitzar utilitzant un model de rata. Les rates femelles van ser exposades a l'aerosol de la cigarreta electrònic una hora a el dia durant cinc dies a la setmana durant l'embaràs. Les cries van ser examinades a el mes, tres mesos i set mesos (edat adulta), moment en què es van descobrir els efectes adversos de l'vapeo.


Etiquetes: Investigació - veure font
Tweet437 914
20
juliol 2021
El progrés dels embrions de fecundació in vitro respon de manera positiva a l'activació mecànica
Un article recent, publicat per un grup de científics de l'Índia, Grècia i Regne Unit, a la prestigiosa revista Cochrane Revies Library, resumeix diferents mètodes d'activació que inclouen la tècnica de Tesarik, que consideren com la potencialment menys perillosa i més senzilla. Aquesta tècnica permet solucionar els casos en què els òvuls injectats amb espermatozoides que no arriben a transformar-se en embrions de parelles que escullen la fecundació in vitro mitjançant ICSI.
Etiquetes: Investigació
Tweet422 895
06
juliol 2021
Si un medicament deté l'ovulació tant en mosques com en ratolins, és probable que també funcioni en humans
Quan es tracta de fer ous, les mosques femelles i les femelles humanes són sorprenentment similars. I això podria ser una benedicció per a les dones que busquen millors mètodes anticonceptius, informa un investigador de UConn en l'edició de el 5 de juliol de PNAS.
Etiquetes: Investigació - veure font
Tweet439 874
04
juliol 2021
Womens CD és Centre Col·laborador de la Societat Espanyola de Fertilitat
Women 's CD rep el Segell Societat Espanyola de Fertilitat SEF2019. Centre Col·laborador. Inscrit en el Registre Nacional d'Activitat com a centre amb Activitat en Reproducció Humana Assistida acreditada pel Ministeri de Sanitat i la Societat Espanyola de Fertilitat.
Etiquetes: Tècniques - veure font
Tweet446 948
30
juny 2021
Dues tendències emergents en el tractament expliquen l'augment constant en les taxes d'èxit de la FIV
Un gran estudi de cohort de l'registre nacional de FIV de Suècia, que va incloure gairebé 125.000 tractaments duts a terme entre 2007 i 2017, ha conclòs que l'augment constant de les taxes de natalitat es pot atribuir a dues tendències clíniques emergents en la FIV: la transferència d'embrions al etapa de blastocist del seu desenvolupament i l'ús creixent de la congelació d'embrions (amb la tecnologia de vitrificació de congelació ràpida).
Etiquetes: Investigació - veure font
Tweet419 852
29
juny 2021
Les dades d'exposició fetal a l'alcohol subratllen la necessitat d'intervencions de salut pública
El consum d'alcohol durant l'embaràs pot danyar el desenvolupament d'embrions i fetus. Un nou estudi dirigit per l'Escola de Salut Pública de Yale troba que una quantitat significativa d'embarassos que resulten en nascuts vius, encara tenen exposició a l'alcohol.
Etiquetes: Investigació - veure font
Tweet428 920
28
juny 2021
Els embrions femenins es desenvolupen abans que els masculins
Els resultats d'un estudi de 102 embrions han certificat que els processos entre les fases de cavitació i la de blastòcit tenen ritmes diferents entre sexes. Laboratoris Eugin ha coordinat una investigació en la qual s'han identificat una sèrie de patrons segons els quals els embrions femenins es desenvoluparien més ràpid que els masculins. Segons els experts, la diferència més significativa rau en una fase de l'procés embrionari en què es va detectar la diferència entre sexes.
Etiquetes: Investigació - veure font
Tweet435 892
12
juny 2021
L'alcohol redueix les possibilitats de l'embaràs
Beure alcohol està relacionat amb menors possibilitats d'embaràs segons un estudi. Les associacions entre el consum d'alcohol i les possibilitats de quedar embarassada suggereix que les dones que volen concebre d'evitar beure en excés. A la segona meitat de l'cicle menstrual, fins i tot el consum moderat d'alcohol està relacionat amb menors possibilitats d'embaràs.
Etiquetes: Investigació - veure font
Tweet474 1025
08
juny 2021
Beure alcohol està relacionat amb menors possibilitats d'embaràs
Un estudi de les associacions entre el consum d'alcohol i les possibilitats de quedar embarassada suggereix que les dones que volen concebre d'evitar beure en excés. A la segona meitat de l'cicle menstrual, fins i tot el consum moderat d'alcohol està relacionat amb menors possibilitats d'embaràs.
Etiquetes: Investigació - veure font
Tweet519 1025
31
mar 2021
El tractament experimental ofereix esperança de fertilitat per a les dones amb menopausa precoç
La menopausa generalment marca el final de la capacitat d'una dona per quedar embarassada. No obstant això, en un petit estudi nou, un enfocament innovador d'administrar plasma ric en plaquetes i gonadotropines prop dels fol·licles ovàrics sembla prometedor per restaurar la funció ovàrica
Etiquetes: Investigació - veure font
Tweet495 1051
30
mar 2021
S'identifica el vincle genètic amb la infertilitat masculina
Els investigadors han descobert una variant genètica relacionada amb la infertilitat masculina, que podria millorar el diagnòstic i el maneig dels homes que la porten. Científics de l'Institut Wellcome Sanger i la Universitat de Tartu van dur a terme l'estudi genètic més gran fins a la data en què es va examinar la infertilitat inexplicable en homes i van trobar un subtipus comú de cromosoma I que augmenta el risc de problemes de fertilitat del portador en una proporció substancial d'homes d'ascendència europea
Etiquetes: Investigació - veure font
Tweet456 928
29
mar 2021
Les intervencions intrauterines poden provocar cicatritzacions que redueixen la fertilitat
Certes intervencions mèdiques realitzades dins de la cavitat uterina poden provocar cicatritzacions i la formació d'adherències entre costats oposats de la cavitat. Aquestes adherències deformen la cavitat uterina i deterioren la seva capacitat d'acollir els embrions i facilitar el seu desenvolupament.
Etiquetes: Investigació - veure font
Tweet425 934
25
mar 2021
Les dones embarassades immunes a les vacunes COVID, transmeten anticossos als nadons
En l'estudi més gran d'aquest tipus fins a la data, investigadors de l'Hospital General de Massachusetts, l'Hospital Brigham and Women 's i l'Institut Ragon de MGH, MIT i Harvard han descobert que les noves vacunes d'ARNm COVID-19 són altament efectives per produir anticossos contra la SARS. Virus COV-2 en dones embarassades i lactants. També van demostrar que les vacunes confereixen immunitat protectora als nadons a través de la llet materna i la placenta.
Etiquetes: Investigació - veure font
Tweet437 929
25
mar 2021
El sistema automatitzat de selecció d'embrions podria augmentar l'èxit en el tractament de la infertilitat
L'equip d'investigadors de la Universitat Tecnològica de Kaunas (KTU), Lituània, va aplicar mètodes d'intel·ligència artificial (IA) per avaluar les dades de el desenvolupament d'embrions humans. El sistema basat en IA fotografia els embrions cada cinc minuts, processa les dades del seu desenvolupament i notifica qualsevol anomalia observada. Això augmenta la probabilitat de triar l'embrió en etapa inicial més viable i saludable per als procediments de FIV. La innovació es va desenvolupar en col·laboració amb Esco Medical Technologies, un fabricant d'equips mèdics.
Etiquetes: Investigació - veure font
Tweet480 998
24
mar 2021
El suplement de DHA pot contrarestar l'impacte de l'estrès matern en els homes per néixer
Els investigadors han descobert possibles raons de la vulnerabilitat masculina en l'úter i han après que un suplement dietètic matern específic anomenat àcid docosahexanoic (DHA) pot protegir contra l'impacte de l'estrès matern en els homes no nascuts durant el desenvolupament d'hora.
Etiquetes: Investigació - veure font
Tweet487 1075
23
mar 2021
L'endometriosi és més comú en dones joves del que molts metges creuen
Els experts metges no saben amb certesa què causa l'endometriosi, però hi ha moltes possibilitats, inclòs el flux menstrual retrògrad (quan el teixit endometrial es desprèn durant el període d'una dona i passa inadvertidament a través de la trompa de Fal·lopi cap a altres parts de el cos ), factors genètics i problemes.
Etiquetes: Tractaments - veure font
Tweet499 1019
22
mar 2021
Quan és recomanable congelar tots els embrions en la fecundació in vitro?
Un article recentment publicat a la revista Journal of Gynecology and Women' Health per científics de la clínica marge de Granada repassa els arguments a favor i en contra de la congelació de tots els embrions, des del punt de vista de la seguretat per a la mare i de la probabilitat d'arribar a un embaràs amb la transferència d'embrions frescos o amb els embrions congelats.

Moltes dones amb una forta resposta a l'estimulació ovàrica corren un alt risc per a la salut en cas de quedar-se embarassades en el mateix intent. Això es pot evitar renunciant a la transferència immediata dels embrions resultants de l'estimulació i posposant aquesta intervenció per a més tard, quan la transferència es pot realitzar sense estimulació ovàrica, utilitzant embrions prèviament congelats.


Etiquetes: Investigació
Tweet404 859
22
mar 2021
El DIU salva la fertilitat de les dones amb càncer
Un dispositiu intrauterí comú (DIU) podria ajudar a preservar la fertilitat i reduir la necessitat de histerectomies en dones que pateixen càncer d'endometri, segons una investigació de la Universitat de Queensland.
Etiquetes: Investigació - veure font
Tweet602 1092
20
mar 2021
L'estil de vida millora la fertilitat de les dones amb obesitat i infertilitat
Una intervenció en l'estil de vida dirigida a dones amb obesitat i infertilitat és més eficaç per augmentar la taxa d'embaràs en comparació amb els tractaments de fertilitat, segons un estudi presentat virtualment en ENDO 2021, la reunió anual de l'Endocrine Society
Etiquetes: Investigació - veure font
Tweet446 983
19
mar 2021
Els disruptors endocrins amenacen la qualitat de l'esperma
Un nombre creixent d'estudis mostra que els factors ambientals i els hàbits de vida de les dones embarassades juguen un paper important en la salut dels seus fills. Però, què hi ha de la qualitat de l'esperma dels homes joves?
Etiquetes: Investigació - veure font
Tweet490 998
16
mar 2021
El mecanisme que no és de l'ADN està involucrat en la transmissió de l'experiència paterna a la descendència
Un nou estudi ha aconseguit un avanç significatiu en el camp de l'epigenètica a l'identificar com la informació ambiental és transmesa per molècules que no són d'ADN en els espermatozoides. És un descobriment que avança en la comprensió científica de l'herència de les experiències de la vida paterna i potencialment obre noves vies per estudiar la transmissió i prevenció de malalties.
Etiquetes: Investigació - veure font
Tweet446 984
26
febrer 2021
La millora de la taxa de fertilitat i els símptomes de l'endometriosi superficial després de l'extracció peritoneal laparoscòpica
El maneig quirúrgic oportú i integral i el tractament de fertilitat determinat donarien com a resultat una major probabilitat de concepció dins dels dos anys posteriors a la cirurgia.
Etiquetes: Investigació - veure font
Tweet463 1026
03
novembre 2020
L'edat de l'home no és determinant en les anomalies cromosòmiques dels embrions
Un estudi de Canadà arriba a aquesta conclusió després d'analitzar 3.118 embrions resultants de fecundació in vitro amb els espermatozoides d'homes de tres grups d'edat: Menys de 39 anys, 40-49 anys, i menys de 50 anys, realitzades amb òvuls de donants joves (menys 33 anys).
Etiquetes: Investigació
Tweet440 986
04
abril 2020
La marihuana pot reduir la fertilitat en les dones
Un estudi suggereix el THC que conté la marihuana disminueix la capacitat dels òvuls.
Etiquetes: Investigació - laopiniondemurcia.cat
Tweet471 1241
06
gen 2020
L'ovari bioprotèsic
Avanç cap al desenvolupament de 'tinta' per a la impressió 3D d'un ovari bioprotètic. Un gran pas endavant en la preservació de la fertilitat i restauració hormonal
Etiquetes: Investigació - veure font
Tweet633 1913
30
novembre -0001
El naixement prematur podria predir 10 setmanes després de la concepció
Les mares en risc de part prematur podrien identificar-se molt abans en l'embaràs del que permeten les proves actuals a l'buscar bacteris i substàncies químiques específiques en el seu líquid cervicovaginal.

El nou estudi, publicat al Journal of Clinical Investigation dels investigadors de Kings i l'organització benèfica per a l'embaràs Tommy 's, analitza com les pistes en el microbioma vaginal de les mares (petits organismes vius que poden afectar la salut, com bacteris i virus) i metaboloma (petites molècules naturalment creat pel cos , com sucres i àcids) pot ajudar a predir el risc de part prematur .


Etiquetes: Investigació - veure font
Tweet400 819

Et vam informar en aquesta secció del nostre lloc web de les últimes novetats en premsa i notícies relacionades amb la ginecologia, la salut i el benestar de la dona.

Aquest lloc web fa servir galetes per que tingueu la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades galetes i l'acceptació de la nostra política de cookies, Premi l'enllaç per a més informació.plugin galetes

ACCEPTAR
Avís de cookies
DEMANAR CITA