Vés a el contingut principal

En aquesta secció de actualitat en ginecologia t'oferim les novetats que apareixen en premsa i mitjans de comunicació en relació a continguts d'avenços científics, tractaments, diagnòstic precoç i altres aspectes que tenen a veure amb ginecologia general, oncologia ginecològica, embaràs, etc.

actualitat Ginecologia

-tots- Cirurgia (1) Embaràs (10) endometriosi (4) Esdeveniments (4) Ginecologia (4) Investigació (66) Tractaments (3) Menopausa (8) Novetats (8) Saber Viure (1)
20
octubre 2021
Vacunació Covid-19 durant l'embaràs i l'avortament espontani en el primer trimestre
Les dones embarassades amb malaltia per coronavirus 2019 (Covid-19) tenen un major risc de resultats adversos, i es recomana la vacunació Covid-19 durant l'embaràs. No obstant això, les dades de seguretat sobre la vacunació amb Covid-19 durant l'embaràs segueixen sent limitats.
Etiquetes: Investigació - veure font
Tweet5 16
20
octubre 2021
Prevenció d'adherències postquirúrgiques mitjançant barreres d'hidrogel
Després de la cirurgia dins de les cavitats abdominals o pèlviques, sovint es forma teixit cicatricial en els revestiments interns d'aquestes cavitats i pot adherir-se als òrgans que es troben dins d'elles. Aquesta adherència passa en el 93% d'aquests pacients i pot afectar els intestins, fetge, bufeta urinària, vesícula biliar i òrgans reproductors femenins. Fins a un 20% dels casos d'adherències, poden sorgir complicacions greus, com dolor abdominal o pelvià crònic, problemes de fertilitat o obstrucció intestinal.

Això no només dóna com a resultat un augment de l'sofriment i la mortalitat dels pacients, sinó que afegeix més de $ 1 mil milions en costos hospitalaris addicionals només als Estats Units.


Etiquetes: Investigació - veure font
Tweet6 16
19
octubre 2021
Les dones embarassades i lactants han de complir amb els programes de vacunació COVID-19 recomanats per a una protecció total d'anticossos.
Un nou estudi indica que el programa d'immunització de dues dosis per a les vacunes d'ARNm de COVID-19 finalment estimula respostes d'anticossos comparables en dones embarassades, lactants i no embarassades en edat reproductiva, però les funcions clau dels anticossos s'activen més lentament en dones embarassades i lactants després de la primera dosi.

La investigació, que va ser dirigida per investigadors de l'Hospital General de Massachusetts (MGH) i es publica a Science Translational Medicine, assenyala la importància de seguir els terminis recomanats per a la primera i segona dosi de les vacunes d'ARNm de COVID-19 en dones embarassades i lactants per garantir una immunitat total.


Etiquetes: Investigació - veure font
Tweet5 15
18
octubre 2021
Els canvis en la dieta podrien ajudar a reduir les complicacions de l'embaràs en dones amb diabetis tipus 1
Un estudi recent de WEHI i ENDIA ha trobat que la diabetis tipus 1 està associada amb canvis en el microbioma intestinal durant l'embaràs i podria contribuir a complicacions tant en la mare com en el nadó. La investigació va trobar un vincle entre la diabetis tipus 1 i els canvis en el microbioma intestinal que estan associats amb la inflamació intestinal, el que podria explicar l'augment de les complicacions de l'embaràs en les dones amb l'afecció.
Etiquetes: Investigació - veure font
Tweet5 13
15
octubre 2021
Els beneficis de la píndola anticonceptiva contra el risc de diabetis tipus 2 en dones amb síndrome d'ovari poliquístic
Un estudi dirigit per la Universitat de Birmingham, al Regne Unit, ha revelat per primera vegada que la píndola anticonceptiva pot reduir el risc de diabetis tipus 2 en més d'una quarta part en dones amb síndrome d'ovari poliquístic (SOP). Les troballes de la investigació, publicat a la revista'Diabetes Care', també mostren que les dones amb SOP tenen el doble de risc de desenvolupar diabetis tipus 2 o prediabetis (disglucemia), el que destaca la necessitat urgent de trobar tractaments per reduir aquest risc.
Etiquetes: Investigació - veure font
Tweet5 14
13
octubre 2021
Un possible fi de la depressió postpart
La depressió postpart afecta aproximadament a una de cada vuit dones, segons els Centres per al Control i la Prevenció de Malalties. La Doctora Samba Reddy, professora de el departament de Neurociència i Terapèutica Experimental de la Facultat de Medicina de la Universitat Texas A & M, és la investigadora principal d'un laboratori que pot haver descobert un tractament per a la depressió postpart, que històricament no ha estat diagnosticada ni tractada en gran mesura.
Etiquetes: Tractaments - veure font
Tweet6 12
13
octubre 2021
Califòrnia amplia l'accés a productes menstruals gratuïts a les escoles
S'han de proporcionar tovalloles sanitàries i tampons menstruals gratuïts en els banys de totes les escoles i universitats públiques de Califòrnia a partir de l'any acadèmic 2022-2023. El projecte de llei, signat el 8 d'octubre pel governador Gavin Newsom, se suma a una llei de 2017 que exigeix ​​que les escoles de baixos ingressos en àrees desfavorides proporcionin als estudiants productes menstruals gratuïts, ha informat Associated Press. La nova llei amplia això per incloure a totes les escoles públiques i estatals: graus 6 a 12, col·legis comunitaris i els sistemes de la Universitat Estatal de Califòrnia i la Universitat de Califòrnia.
Etiquetes: Novetats - veure font
Tweet5 12
30
Setembre 2021
L'estat i la durada de la lactància tenen un impacte significatiu en el risc de depressió postpart
Segons els Centres per al Control i la Prevenció de Malalties dels Estats Units, entre el 11 i el 20 per cent de les dones que donen a llum cada any als Estats Units tenen símptomes de depressió postpart, que és el major factor de risc de suïcidi i infanticidi matern. Atès que hi ha 4 milions de naixements a l'any, això equival a gairebé 800,000 dones amb depressió postpart cada any.

Els models biològics i psicosocials actuals de la lactància materna suggereixen que la lactància materna possiblement podria reduir el risc de depressió postpart d'una dona. No obstant això, els estudis anteriors només s'han analitzat l'inici de la lactància materna i la durada de la lactància materna. A més, mostres petites i sovint homogènies han llançat resultats no generalitzables que no tenen poder estadístic amb resultats esbiaixats a causa de nivells més alts d'educació, ingressos i proporcions de participants blancs en comparació amb la població general de país mostrejat. 


Etiquetes: Investigació - veure font
Tweet66 121
30
Setembre 2021
Augmenten les hospitalitzacions per COVID-19 entre les dones embarassades no vacunades
segons els investigadors, Les dones embarassades no vacunades estan sent hospitalitzades cada vegada més amb COVID-19 durant un augment a nivell nacional de la variant Delta.

Les dones embarassades no vacunades estan sent hospitalitzades cada vegada més amb COVID-19 durant un augment a nivell nacional de la variant Delta, segons una investigació d'UT Southwestern Medical Center. L'estudi, que cobreix més de 1,500 casos en l'àrea de Dallas des de maig de 2020, ofereix una instantània del que els metges creuen que està succeint en les comunitats de tot el país. La investigació mostra que la proporció de pacients embarassades amb COVID-19 que van requerir hospitalització va augmentar de l'10 a l'15% a finals d'agost i principis de setembre, més del doble de l'percentatge de l'any passat abans de l'aparició de la variant Delta.


Etiquetes: Investigació - veure font
Tweet38 82
29
Setembre 2021
Segons estudis, l'estrès de la pandèmia de COVID-19 va causar cicles menstruals irregulars
Les dones que menstruen van experimentar irregularitats en el seu cicle menstrual causa de l'augment de l'estrès durant la pandèmia de COVID-19, va trobar un nou estudi.

L'estudi enquestar més de 200 dones que menstruen als Estats Units entre juliol i agost de 2020 per a comprendre millor com l'estrès durant la pandèmia de COVID-19 va influir en els seus cicles menstruals. Més de la meitat (54%) de les persones en l'estudi van experimentar canvis en el seu cicle menstrual després de l'inici de la pandèmia COVID-19 al març de 2020.


Etiquetes: Investigació - veure font
Tweet45 84
29
Setembre 2021
La teràpia combinada pot millorar potencialment els resultats de les pacients amb càncer d'ovari
Un nou estudi d'investigadors de Markey Càncer de la Universitat de Kentucky demostra que una combinació de dos medicaments pot ser útil per tractar càncers d'ovari resistents a l'paclitaxel. l'estudi demostra que la combinació de paclitaxel i lapatinib és sinèrgica, o quan s'usen junts, l'efecte combinat és millor del que s'esperava; que pot ser una estratègia de tractament prometedora per a pacients amb càncer d'ovari recurrent.
Etiquetes: Investigació - veure font
Tweet41 82
22
Setembre 2021
Les dones embarassades que reben la vacuna COVID-19 protegeixen també els seus nounats
Les dones que reben la vacuna d'ARNm COVID-19 durant l'embaràs transmeten alts nivells d'anticossos als seus nadons, troba un nou estudi.

L'eficàcia de les vacunes COVID-19 d'ARNm de Pfizer-BioNTech i Moderna, diuen els investigadors, rau en la seva capacitat per desencadenar la producció dels anticossos correctes, proteïnes sanguínies capaços de protegir les persones de les infeccions. Quedava per preguntar-se si aquesta protecció podia passar de les mares als seus fills abans de l'naixement.


Etiquetes: Investigació - veure font
Tweet38 79
21
Setembre 2021
Els científics identifiquen una nova diana terapèutica en el subtipus de càncer d'ovari amb mal pronòstic
Les mutacions en el gen ARID1A són presents en més de el 50% dels carcinomes de cèl·lules clares d'ovari (OCCC), per als quals falten tractaments efectius. Els científics van descobrir que la pèrdua de la funció ARID1A millora una via de resposta a l'estrès cel·lular que promou la supervivència de les cèl·lules canceroses, que es tornen sensibles a la inhibició farmacològica d'aquesta via.

Les mutacions en el gen ARID1A són presents en més de el 50% dels carcinomes de cèl·lules clares d'ovari (OCCC), per als quals falten tractaments efectius. Els científics de l'Institut Wistar van descobrir que la pèrdua de la funció ARID1A millora una via de resposta a l'estrès cel·lular que promou la supervivència de les cèl·lules canceroses, que es tornen sensibles a la inhibició farmacològica d'aquesta via. Aquestes troballes es van publicar en línia en Investigació del Càncer , Una revista de l'Associació Nord-americana per a la Investigació de el Càncer, i apunten a una nova oportunitat terapèutica per aquest tipus de càncer d'ovari per al qual es necessiten amb urgència noves solucions.


Etiquetes: Investigació - veure font
Tweet51 367
14
Setembre 2021
Directrius per donar suport a la lactància materna durant l'hospitalització materna o infantil
L'Acadèmia de Medicina de la Lactància Materna (ABM) ha publicat les seves noves recomanacions sobre el suport a la lactància materna durant l'hospitalització materna o infantil. Sempre que sigui possible, la mare que alleta i el nadó o el nen que alleta han de mantenir-se junts, d'acord amb les noves pautes, publicades a la revista Breastfeeding Medicine revisada per parells.

L'ABM recomana l'ús de pautes basades en l'evidència per a l'extracció i l'emmagatzematge de la llet. No obstant això, sempre que sigui possible, es prefereix la lactància materna directa a l'ús d'un aparell o l'extracció manual de llet. Altres recomanacions inclouen considerar que les necessitats de líquids poden diferir per a la mare lactant i considerar el control i la prevenció d'infeccions. Cada establiment ha de crear una política per donar suport a la mare lactant i a l'infant lactant.


Etiquetes: Investigació - veure font
Tweet55 112
10
Setembre 2021
La vacuna COVID és segura per a les persones embarassades? Què passa quan està alletant?
Kristin Woodring va descobrir que estava embarassada a la tardor de 2020. Farmacèutica a l'Hospital Strong Memorial UR Medicine, era elegible per a una vacuna COVID uns mesos després. Encara estava en les primeres etapes del seu embaràs, al voltant de les 16 setmanes, però la decisió de vacunar va ser fàcil.

Kristin, farmacèutica que treballa al departament d'emergències i l'UCI, Ha estat en contacte amb pacients amb COVID durant tota la pandèmia. Per a ella, vacunar va ser un gran alleujament. Va prendre totes les precaucions adequades mentre treballava a l'hospital, inclòs l'ús de l'equip de protecció personal adequat, el distanciament i el rentat de mans, però es va sentir molt millor protegida després de ser vacunada.


Etiquetes: Investigació - veure font
Tweet53 113
08
Setembre 2021
No hi ha efectes secundaris greus de la vacuna COVID-19 a mares i nadons que alleten
Al desembre de 2020, dues noves vacunes d'ARN missatger (ARNm) per la SARS-CoV-2 van rebre autorització d'ús d'emergència de l'Administració d'Aliments i Medicaments d'EE. UU. Però, els primers assajos van excloure a les dones lactants , el que va generar dubtes sobre la seva seguretat en aquesta població específica.

En un estudi recent, publicat en l'edició en línia de Breastfeeding Medicine , Investigadors de la Facultat de Medicina de la Universitat de Califòrnia a San Diego van trobar que les mares que alletaven que van rebre la vacuna Pfizer-BioNTech o Moderna informat els mateixos símptomes locals o sistèmics que abans. reportat en dones que no alleten, sense efectes secundaris greus en els nadons alletats.


Etiquetes: Investigació - veure font
Tweet92 268
08
Setembre 2021
No hi ha efectes secundaris greus de la vacuna COVID-19 a mares i nadons en època de lactància
Els investigadors van trobar que les mares lactants que van rebre la vacuna Pfizer-BioNTech o Moderna informat els mateixos símptomes locals o sistèmics que es va informar anteriorment en dones que no alletaven, sense efectes secundaris greus en els nadons alletats.

En un estudi recent, publicat en l'edició en línia de Breastfeeding Medicine , Investigadors de la Facultat de Medicina de la Universitat de Califòrnia a San Diego van trobar que les mares que alletaven que van rebre la vacuna Pfizer-BioNTech o Moderna informat els mateixos símptomes locals o sistèmics que abans. reportat en dones que no alleten, sense efectes secundaris greus en els nadons alletats.


Etiquetes: Investigació - veure font
Tweet39 81
24
agost 2021
Investiguin l'Efecte de la vacuna a la menstruació
Especialistes de Sant Pau segueixen dons de diferents Països per determinar si hi ha relació qualit con los Canvis de Sanhac i de Regularitat La variabilitat basal dificulta arribar a una conclusio
Etiquetes: Novetats - elpuntavui.cat
Tweet69 266
24
agost 2021
La llet materna de les mares que van rebre la vacuna COVID-19 conté anticossos que combaten les malalties
Segons una nova investigació, la llet materna de les mares lactants vacunades contra COVID-19 conté un subministrament significatiu d'anticossos que poden ajudar a protegir els nadons lactants de la malaltia.

Quan els nadons neixen, el seu sistema immunològic està subdesenvolupat, el que els dificulta combatre les infeccions per si mateixos. També solen ser massa joves per respondre adequadament a certs tipus de vacunes, va dir Josef Neu, MD, un dels coautors de l'estudi i professor al departament de pediatria de la Facultat de Medicina de la UF, divisió de neonatologia.


Etiquetes: Investigació - veure font
Tweet55 111
17
agost 2021
L'acupuntura millora els símptomes de la prostatitis crònica / síndrome de dolor pèlvic crònic
Un assaig aleatoritzat multicèntric va mostrar que 20 sessions d'acupuntura durant 8 setmanes van resultar en una major millora en els símptomes de la prostatitis crònica moderada a greu / síndrome de dolor pèlvic crònic (CP / CPPS) en comparació amb la teràpia simulada. Els efectes de l'tractament van perdurar durant 24 setmanes de seguiment. Les troballes es publiquen a Annals of Internal Medicine.

CP / CPPS manifesta malestar o dolor a la regió pèlvica durant al menys 3 dels 6 mesos anteriors sense evidència d'infecció. També poden estar involucrats símptomes de l'tracte urinari inferior, problemes psicològics i disfunció sexual. Els homes amb CP / CPPS poden tenir una mala qualitat de vida a causa dels molts factors fisiopatològics neuropsicofisiológicos associats amb el trastorn, com la inflamació de la pròstata, l'ansietat i l'estrès, i la micció disinergica. Els antibiòtics, els bloquejadors? i els antiinflamatoris són els pilars de l'tractament en la pràctica clínica, però tenen una eficàcia limitada i s'associen amb esdeveniments adversos amb l'ús a llarg termini . L'acupuntura s'ha mostrat prometedora com a tractament alternatiu, però l'evidència d'alta qualitat és escassa.


Etiquetes: Investigació - veure font
Tweet74 145
19
juliol 2021
La dieta de les mares embarassades pot influir en la salut cardiovascular de l'bebè
Segons una nova investigació., La dieta d'una dona embarassada i altres factors de l'estil de vida poden canviar la forma en què funcionen els gens del seu nadó d'una manera que pot afectar la salut cardiovascular de l'infant als 8 o 9 anys.
Etiquetes: Investigació - veure font
Tweet91 172
16
juliol 2021
No hi ha senyals de la vacuna COVID-19 en la llet materna
Segons un estudi, les vacunes d'ARN missatger contra COVID-19 no es van detectar en la llet materna, que proporciona evidència preliminar que l'ARNm de la vacuna no es transfereix a al nadó. La investigació ha demostrat que les vacunes amb ARNm inhibeixen la transmissió de virus que causa COVID-19. L'estudi va analitzar les vacunes Pfizer i Moderna, les quals contenen ARNm.
Etiquetes: Investigació - veure font
Tweet59 130
16
juliol 2021
El consum excessiu de cafeïna pot estar relacionat amb un major risc d'osteoporosi
Els investigadors de la Universitat d'Austràlia de Sud tenen davant seu, un dur debat quan es parla de beure massa cafè, ja que una nova investigació troba que l'excés de cafeïna pot estar relacionat amb un major risc d'osteoporosi.
Etiquetes: Investigació - veure font
Tweet109 189
16
juliol 2021
Estudi desafia el risc de sobreescalfament per a les dones embarassades que fan exercici en la calor
Segons un estudi australià per primera vegada al món, les dones embarassades no corren un major risc de "sobreescalfament" perillós quan fan exercici en climes càlids en comparació amb les dones no embarassades.
Etiquetes: Investigació - veure font
Tweet65 127
12
juliol 2021
Les dones que vapean tenen més probabilitats de tenir nadons amb baix pes a l'néixer
Les dones que consumeixen cigarrets electrònics durant l'embaràs tenen un 33% més de probabilitats de donar a llum a nadons amb baix pes a l'néixer, segons un nou estudi realitzat per un equip d'investigadors de la Universitat de Califòrnia en els Àngels (UCLA).
Etiquetes: Investigació - veure font
Tweet76 159
12
juliol 2021
Detecten major incidència de dismenorrea en dones exposades a concentracions més altes de contaminants atmosfèrics
La dismenorrea, menstruació dolorosa i severa, és un trastorn ginecològic comú amb importants impactes en la qualitat de vida i la productivitat econòmica. Un nou estudi epidemiològic realitzat per l'editorial d'accés obert Frontiers és el primer a mostrar que el risc de desenvolupar dismenorrea augmenta en més de 30 vegades per a les dones i nenes que estan exposades a llarg termini a contaminants de l'aire com els òxids de carboni i nitrogen i partícules fines.
Etiquetes: Investigació - veure font
Tweet62 149
07
juliol 2021
Els anticonceptius orals redueixen el risc de càncer d'ovari en les portadores de BRCA
Un estudi publicat en l'edició de juliol de la revista American Journal of Obstetrics & Gynecology, afirma que l'ús d'anticonceptius orals s'associa amb un risc reduït de càncer d'ovari per a les portadores de la mutació BRCA.
Etiquetes: Investigació - veure font
Tweet69 153
07
juliol 2021
Les dones que fan servir vaporitzador tenen més probabilitats de tenir nadons amb baix pes a l'néixer
Segons un nou estudi realitzat per un equip d'investigadors d'UCLA i altres institucions, les dones que fan servir cigarrets electrònics durant l'embaràs tenen un 33% més de probabilitats que les que no ho fan de donar a llum a nadons amb baix pes a l'néixer.
Etiquetes: Investigació - veure font
Tweet51 194
06
juliol 2021
El nou model de risc pot millorar la predicció de el part prematur
Un estudi publicat a PLOS Medicine per Sarah Stock de la Universitat d'Edimburg, Regne Unit i els seus col·legues, suggereix que un model de predicció de risc recentment desenvolupat pot millorar la predicció de naixements prematurs imminents .. Els resultats de salut dels nadons prematurs poden millorar significativament mitjançant intervencions oportunes i adequades a les dones que presenten un treball de part prematur. No obstant això, la naturalesa inespecífica dels signes i símptomes de la feina de part prematur dificulta el diagnòstic, i el sobretractament innecessari és comú i costós.
Etiquetes: Investigació - veure font
Tweet88 229
30
juny 2021
Proporcionar un portabebès pot augmentar la lactància materna als sis mesos
Proporcionar als pares un portabebès augmenta les taxes de lactància materna i l'alimentació amb llet materna extreta als sis mesos després de el part, segons un estudi publicat en línia el 30 de juny a Pediatrics.
Etiquetes: Investigació - veure font
Tweet62 216
27
juny 2021
Començar el dia amb xocolata podria tenir beneficis inesperats
Un nou estudi de dones postmenopàusiques ha descobert que menjar una quantitat concentrada de xocolata durant un període limitat de temps al matí pot ajudar a el cos a cremar greix i disminuir els nivells de sucre en sang.
Etiquetes: Menopausa - veure font
Tweet58 125
25
juny 2021
Anàlisi de sang per a la detecció primerenca de el càncer
Els resultats finals d'un estudi d'una anàlisi de sang que pot detectar més de 50 tipus de càncer han demostrat que són fiables, per considerar-los com una prova de detecció de càncer múltiple entre les persones amb més risc de contraure la malaltia, inclosos els pacients de 50 anys. o major, sense símptomes.
Etiquetes: Investigació - veure font
Tweet90 318
17
juny 2021
Francisco Carmona: S'acusa les dones amb endometriosi d'estar boges
Sovint s'acusa a les dones amb endometriosi d'estar boges, d'inventar-que senten dolor, de patir una malaltia mental i de tenir més aviat problemes emocionals que de qualsevol altre tipus, segons el doctor Francisco Carmona.
Etiquetes: Endometriosi - notíciesdenavarra.com
Tweet116 337
17
juny 2021
Les vacunes Pfizer i Moderna no danyen la fertilitat masculina
Segons estudis, les vacunes Pfizer i Moderna COVID no representen una amenaça per a la fertilitat masculina, una troballa que els experts esperen que impulsi a més homes a vacunar-se. Els investigadors van notar que els assaigs clínics originals de les dues vacunes d'ARNm no van avaluar com podrien afectar la fertilitat.
Etiquetes: Investigació - veure font
Tweet138 641
14
juny 2021
El permís menstrual ja funciona a l'Ajuntament de Girona
Les treballadores de l'Ajuntament de Girona a qui la regla els causi molèsties que els impedeixi acudir amb normalitat al seu lloc de treball disposen una millora de les seves condicions laborals.
Etiquetes: Novetats - lavanguardia.com
Tweet108 305
14
juny 2021
La cirurgia hauria de precedir a la quimioteràpia per a pacients seleccionades amb càncer d'ovari
Un nou estudi revela que certes pacients amb una forma agressiva de càncer d'ovari tenen més possibilitats de curar-se mitjançant l'extirpació quirúrgica de l'tumor abans de la quimioteràpia en lloc de a l'inrevés.
Etiquetes: Investigació - veure font
Tweet133 251
14
juny 2021
Ibuprofèn i altres AINE superiors a la codeïna per al maneig de el dolor postoperatori ambulatori
Els medicaments antiinflamatoris no esteroides (AINE) com l'ibuprofèn proporcionen un millor control de el dolor i tenen menys efectes adversos que la codeïna, un opioide comunament receptat, quan es prescriu després d'una cirurgia ambulatòria, segons una nova investigació publicada a CMAJ (Canadian Medical Association Journal).
Etiquetes: Investigació - veure font
Tweet181 308
14
juny 2021
Les visites a l'servei d'urgències per leiomiomas van augmentar de 2006 a 2017
De 2006 a 2017, hi va haver un augment en el nombre de visites a l'departament d'emergències per leiomiomas, encara que la taxa d'admissió per a aquestes visites va disminuir, segons un estudi publicat en l'edició de maig de Obstetrics & Gynecology.
Etiquetes: Investigació - veure font
Tweet192 320
14
juny 2021
La dieta a base de plantes protegeix de la hipertensió, la preeclàmpsia
Una dieta basada en plantes sembla brindar una protecció significativa a les rates criades per tornar-hipertenses amb una dieta alta en sal, informen els científics. Quan les rates queden embarassades, la dieta de grans integrals també protegeix a les mares i les seves cries de la preeclàmpsia mortal.
Etiquetes: Investigació - veure font
Tweet148 249
14
juny 2021
Troben anticossos enfront de la SARS-CoV en la llet materna
Dos estudis liderats per investigadores de l'Institut d'Agroquímica i Tecnologia d'Aliments (IATA), centre de el Consell Superior d'Investigacions Científiques (CSIC), i de el Servei de Pediatria de l'Hospital Clínic de València, han determinat l'impacte que la infecció pel coronavirus SARS -CoV-2 té sobre la lactància materna.
Etiquetes: Investigació - veure font
Tweet66 162
08
juny 2021
Els científics poden predir quines dones tindran complicacions greus de l'embaràs
Els trastorns de l'embaràs generalment es diagnostiquen durant el segon o tercer trimestre de gestació, quan sovint ja han tingut un impacte greu en la salut de la mare i el nadó. Els mètodes actuals per diagnosticar els trastorns de l'embaràs no són prou sensibles o fiables per identificar tots els embarassos en risc. Ara, els científics han trobat una manera d'avaluar els nivells d'hormones a la placenta per predir quines dones tindran serioses complicacions durant l'embaràs.
Etiquetes: Investigació - veure font
Tweet171 342
07
juny 2021
2/3 de les dones no compleixen amb els criteris per suspendre les proves de detecció de càncer de coll uterí
Una nova investigació de l'Boston Medical Center va trobar que menys d'una de cada tres dones d'entre 64 i 66 anys complia amb els criteris per suspendre les proves de detecció de càncer de coll uterí mentre observava a pacients amb assegurança privada i en un entorn hospitalari de xarxa de seguretat
Etiquetes: Investigació - veure font
Tweet156 307
07
juny 2021
Un estudi suggereix que no hi ha relació entre els medicaments anticonvulsius utilitzats durant l'embaràs i els problemes cognitius en els nadons
Les noves troballes publicats en JAMA Neurology suggereixen que no hi ha diferència en els resultats cognitius als 2 anys entre els fills de dones sanes i els fills de dones amb epilèpsia que van prendre medicaments anticonvulsius durant l'embaràs. Les troballes són part del gran projecte d'investigació Resultats materns i efectes de l'neurodesenvolupament dels fàrmacs antiepilèptics (MONEAD), que és un estudi prospectiu a llarg termini que analitza els resultats en dones embarassades amb epilèpsia i els seus fills.
Etiquetes: Investigació - veure font
Tweet180 278
03
juny 2021
Embaràs i natalitat durant la pandèmia
Un estudi realitzat per la Universitat de Michigan conclou disminució inicial en els naixements associats amb els canvis socials pandèmics de COVID-19 i un augment anticipat en el volum de naixements.
Etiquetes: Embaràs - jamanetwork.com
Tweet93 230
28
pot 2021
Deu metges ginecòlegs destacats dels hospitals catalans
Coneix alguns dels millors metges ginecòlegs que exerceixen en els hospitals públics i privats de Catalunya, segons els experts de l'Institut de coordenades de Governança i Economia Aplicada.
Etiquetes: Novetats - elnacional.cat
Tweet138 255
28
pot 2021
Endometriosi: quan l'agenda i la vida social i laboral la marca el dolor de la regla
Francisco Carmona,: "És deplorable que les dones amb endometriosi estiguin vetades a la Policia Nacional"
Etiquetes: Endometriosi - telecinco.es
Tweet78 253
27
pot 2021
Cap nivell d'exposició a fum és segur
Un estudi relaciona el fum de segona mà durant l'embaràs amb canvis epigenètics en els nadons.
Etiquetes: Embaràs - veure http://dx.doi.org/10.1289/EHP8099
Tweet80 245
27
pot 2021
Menopausa primerenca i problemes de cor
Relacionen la menopausa precoç amb un major risc de malaltia coronària en el futur.
Etiquetes: Menopausa - veure font
Tweet115 288
27
pot 2021
El tabú de la regla: les dones callen el dolor i oculten la seva incomoditat
La regla se segueix ocultant i estigmatitzant, segons les expertes consultades per Objectiu Igualtat.
Etiquetes: Ginecologia - rtve.es
Tweet92 222
27
pot 2021
Endometriosi: 6 exercicis per alleujar el dolor
El tractament de l'endometriosi pot acompanyar-se de canvis en l'estil de vida que milloren els símptomes. Aquests exercicis, recomanats pel Dr. Carmona, són un bon suport per a les dones que pateixen aquesta patologia
Etiquetes: Endometriosi - cosmente.com
Tweet105 261
26
pot 2021
La importància de l'contacte després de l'naixement
El contacte pell a pell immediat després de l'naixement millora la supervivència dels nadons prematurs.
Etiquetes: Embaràs - veure font
Tweet97 206
21
pot 2021
Les dones es queixen pel mal de regla i els sanitaris no fem cas
Parlem amb el Dr. Francisco Carmona, referent en el diagnòstic i tractament de l'endometriosi i altres patologies ginecològiques benignes, sobre els símptomes d'aquesta malaltia i com adquirir un estil de vida adequat
Etiquetes: Endometriosi - abc.es
Tweet126 262
20
pot 2021
Relacionen la menopausa precoç amb un major risc de malaltia coronària en el futur
Les dones que són menopàusiques a l'edat de 40 anys tenien un 40% més de risc de desenvolupar malaltia coronària al llarg de la seva vida en comparació amb les dones que no van passar per la menopausa primerenca, segons una investigació preliminar que es presentarà en Epidemiologia , Prevenció, de l'Associació Nord-americana de l'Cor. Conferència d'estil de vida i salut cardiometabólica 2021.
Etiquetes: Menopausa - veure font
Tweet117 245
19
pot 2021
La vacunació contra el VPH està reduint les taxes de càncer de coll uterí en EE. UU.
En una troballa que ofereix la primera evidència que la vacuna contra el virus de l'papil·loma humà (VPH) de fet protegeix les dones de el càncer de coll uterí, una nova investigació mostra que els casos en els Estats Units han disminuït lenta però constantment durant l'última dècada i mitja.
Etiquetes: Investigació - veure font
Tweet166 288
14
pot 2021
Menjar més fruites i verdures redueix l'estrès
Menjar una dieta rica en fruites i verdures està associat amb una important reducció de l'estrès, segons una nova investigació. Les troballes van revelar que les persones que consumien a el menys 470 grams de fruites i verdures a el dia tenien nivells d'estrès un 10 per cent més baixos que aquells que consumien menys de 230 grams.
Etiquetes: Investigació - veure font
Tweet91 303
14
pot 2021
Un estudi ens diu que menjar més fruites i verdures està relacionat amb menys estrès
Menjar una dieta rica en fruites i verdures s'associa amb menys estrès, segons una nova investigació. Les troballes van revelar que les persones que consumien a el menys 470 grams de fruites i verdures a el dia tenien nivells d'estrès un 10 per cent més baixos que aquells que consumien menys de 230 grams.
Etiquetes: Investigació - veure font
Tweet100 257
13
pot 2021
Les vacunes d'ARNm de COVID-19 són inmunogénicas en dones embarassades i lactants
En un nou estudi, els investigadors van avaluar la immunogenicitat de les vacunes d'ARNm de COVID-19 en dones embarassades i lactants que van rebre les vacunes Pfizer o Moderna COVID-19, i van trobar que les dues van desencadenar respostes immunes.
Etiquetes: Investigació - veure font
Tweet167 267
12
pot 2021
Dia Mundial de la Fibromiàlgia i de la Síndrome de la Fatiga Crònica 2021
Al #DiaMundialFibromialgia i de la Síndrome de la Fatiga Crònica compartim aquest vídeo en què ha participat el nostre Director Mèdic, el Dr. Francisco Carmona.

Volem felicitar a l'associació Dona i Dolor i ajudar a conscienciar sobre aquesta malaltia que afecta més dones que homes. En Women 's CD és una patologia que coneixem i que al costat de l'Dolor Pèlvic Crònic i l'endometriosi causen una sèrie de problemes de dolor a les dones que han d'enfocar-d'una forma multidisciplinària.


Etiquetes: Esdeveniments - youtube.com
Tweet238 526
12
pot 2021
Així vam realitzar el primer trasplantament d'úter a Espanya
El primer trasplantament d'úter a Espanya es va realitzar gràcies a la donació en vida d'una dona a la seva germana i a la feina d'un equip amb molts anys d'experiència. Així va ser el procés.
Etiquetes: Cirurgia - theconversation.com
Tweet101 242
11
pot 2021
La vacuna COVID-19 no fa mal a la placenta durant l'embaràs
Un nou estudi de placentes de pacients que van rebre la vacuna COVID-19 durant l'embaràs no va trobar evidència de lesió, el que se suma a la creixent literatura que les vacunes COVID-19 són segures durant l'embaràs.
Etiquetes: Investigació - veure font
Tweet123 307
11
pot 2021
Les dones embarassades hospitalitzades per la infecció per COVID-19 no s'enfronten un major risc de mort, suggereix un nou estudi
És possible que les dones embarassades que desenvolupin infeccions greus per COVID-19 que requereixin hospitalització per pneumònia i altres complicacions no tinguin més probabilitats de morir a causa d'aquestes infeccions que les dones no embarassades. De fet, poden tenir taxes de mortalitat significativament més baixes que les seves contraparts no embarassades.
Etiquetes: Investigació - veure font
Tweet151 249
11
pot 2021
Còctel de CBD tan eficaç com l'ibuprofèn per reduir el dolor menstrual
Flow Formula, una barreja botànica que conté CBD, va ser tan eficaç com l'ibuprofèn per alleujar els símptomes de dolor menstrual, segons els resultats d'un assaig doble cec, controlat amb placebo i aleatoritzat.
Etiquetes: Ginecologia - Veure Flow Formula, una barreja botànica que conté CBD, va ser tan eficaç com l'ibuprofèn per alleujar els símptomes de dolor menstrual, segons els resultats d'un assaig doble cec, controlat amb placebo i aleatoritzat.
Tweet206 422
10
pot 2021
Errors a l'començament de la vida
El procés de combinar informació genètica materna i paterna és sorprenentment propens a errors. Només una de cada tres fertilitzacions condueix a un embaràs reeixit. Molts embrions no progressen més enllà de el desenvolupament d'hora. Els biòlegs cel·lulars de l'Institut Max Planck (MPI) de Química Biofísica a Göttingen (Alemanya), juntament amb investigadors de l'Institut de Genètica d'Animals de Granja a Mariensee i altres col·legues internacionals, han desenvolupat un nou sistema model per estudiar el desenvolupament embrionari d'hora.
Etiquetes: Investigació - veure font
Tweet129 282
09
pot 2021
Un estudi dóna suport a les recomanacions per evitar l'embaràs durant al menys 12 mesos després de la cirurgia per a l'obesitat
Un estudi presentat al Congrés Europeu sobre Obesitat d'aquest any (realitzat en línia, de l'10 a l'13 de maig) dóna suport a les recomanacions per evitar l'embaràs durant 12 mesos després de la cirurgia bariàtrica (obesitat) a causa d'una associació amb resultats adversos en l'embaràs, inclòs un risc elevat de part prematur. L'estudi és de la Dra. Laura Heusschen, Clínica d'Obesitat Vitalys, part de l'Hospital Rijnstate, Arnhem, Països Baixos, i els seus col·legues.
Etiquetes: Investigació - veure font
Tweet123 293
07
pot 2021
Masturbar alleuja els dolors de la regla?
És possible que alguna vegada hem sentit dir que la masturbació alleuja els dolors menstruals. Això en part és veritat, per les hormones que allibera el nostre cervell. Un nou estudi analitza l'impacte dels orgasmes en els símptomes i molèsties associades a la menstruació.
Etiquetes: Investigació - lavanguardia.com
Tweet145 358
07
pot 2021
Teràpia amb cèl·lules mare per al prolapse d'òrgans pèlvics
El prolapse d'òrgans pèlvics (POP) és una malaltia oculta. Si bé la lesió ocorre durant el part, és possible que la pacient no sàpiga sobre el dany fins a molts anys després, sovint durant la menopausa.
Etiquetes: Menopausa - veure font
Tweet115 214
20
abril 2021
Què és la adenomiosis? Quan menstruar es converteix en un infern
Abril és el mes dedicat a la visibilització de la adenomiosis, una malaltia que segons l'Organització Mundial de la Salut pateixen una de cada 10 dones i la meitat de les pacients d'endometriosi.

El Dr. Francisco Carmona explica que, com passa amb l'endometriosi, el desconeixement de la malaltia és una de les principals causes que la adenomiosis no es diagnostiqui adequadament.
No es diagnostica perquè no es pensa en ella
Assegura el Dr. Francisco Carmona, cap de servei de Ginecologia i Obstetrícia de l'Hospital Clínic de Barcelona, ​​que explica que des de 2015 hi ha criteris molt clars i una descripció molt exhaustiva de quina s'ha de buscar en l'ecografia per trobar símptomes d'adenomiosis, per la qual que no hauria de ser molt difícil fer el diagnòstic.


Etiquetes: Esdeveniments - ca.euronews.com
Tweet117 305
09
abril 2021
La dieta i l'exercici de la infància creen adults més sans i menys ansiosos
L'exercici i una dieta saludable en la infància condueix a adults amb cervells més grans i nivells més baixos d'ansietat, segons una nova investigació d'UC Riverside en ratolins. Tot i que la dieta i l'exercici es recomanen constantment com a formes de promoure la salut, aquest estudi és el primer a examinar els efectes combinats i duradors de tots dos factors quan s'experimenten en una etapa primerenca de la vida.
Etiquetes: Investigació - veure font
Tweet134 231
09
abril 2021
Desenvolupar noves formes de diagnosticar la preeclàmpsia
Els investigadors de la Universitat de Texas A & M estan desenvolupant proves noves per diagnosticar la preeclàmpsia en una etapa primerenca de l'embaràs, fins i tot abans que apareguin els símptomes, el que permet als hospitals tractar millor a les pacients embarassades. La preeclàmpsia, una complicació de l'embaràs que pot provocar danys en els òrgans, especialment en el fetge i els ronyons, és una de les principals causes de mort materna i de el nadó durant l'embaràs
Etiquetes: Investigació - veure font
Tweet115 238
09
abril 2021
Beneficis per a la salut de la lactància materna, per a la mare: Lactància i greix visceral, pericàrdica
Com ho demostren múltiples estudis, les dones que alleten tenen un risc menor de desenvolupar malalties cardiovasculars i diabetis, tot i que encara no es comprenen completament els mecanismes pels quals aquests riscos es redueixen per a les dones que alleten. Els científics van completar recentment un estudi per veure si la presència d'excés de greix, específicament greix visceral i pericàrdica, podria ajudar a explicar aquesta troballa.
Etiquetes: Investigació - veure font
Tweet127 313
07
abril 2021
Estimació dels costos de l'trasplantament d'úter
L'aclamada investigació de Suècia sobre trasplantaments d'úter ha donat un nou pas endavant: en el camp de l'economia de la salut. Ara, per primera vegada, hi ha una estimació amb base científica de quant costa implementar el tractament. La investigació actual es basa en els nou trasplantaments d'úter de donants vius realitzats en 2013, sota el lideratge de Mats Brännström, professor d'obstetrícia i ginecologia a l'Acadèmia Sahlgrenska de la Universitat de Göteborg i metge cap de l'Hospital Universitari Sahlgrenska.
Etiquetes: Investigació - veure font
Tweet173 328
06
abril 2021
Una nova manera de prevenir l'obesitat infantil
Per primera vegada a Austràlia, els investigadors poden predir amb precisió si els nadons estan en risc d'obesitat infantil a l'edat de vuit a nou anys. Investigadors de la Universitat de Queensland han desenvolupat i validat el model i-PATHWAY, que utilitza factors de risc simples que es recopilen principalment durant les visites mèdiques de rutina als 12 mesos d'edat per predir l'obesitat infantil al futur.
Etiquetes: Investigació - veure font
Tweet97 217
06
abril 2021
El monitoratge simple de l'ritme cardíac fetal continua sent la millor opció per reduir les cesàries innecessàries
El nou no sempre és millor; un estudi en CMAJ (Canadian Medical Association Journal) dirigit per investigadors de la Universitat de Warwick mostra que el monitoratge simple dels batecs cardíacs fetals segueix sent el millor mètode per determinar si un nadó està en perill durant el part i si cal un part per cesària
Etiquetes: Investigació - veure font
Tweet122 265
06
abril 2021
Les dones que experimenten estrès en el moment de la concepció tenen el doble de probabilitats de donar a llum a una nena
Científics de la Universitat de Granada han analitzat els nivells de cortisol (una hormona esteroide que s'allibera en resposta a l'estrès) en el cabell de dones embarassades en el període que va des d'abans de la concepció fins a la setmana nou del seu embaràs, per determinar si hi va haver alguna enllaç a el sexe de l'bebè
Etiquetes: Investigació - veure font
Tweet149 443
31
mar 2021
El que mostren els estudis sobre l'embaràs, les vacunes COVID-19
Una revisió de dades recent realitzada pel Comitè Assessor sobre Pràctiques d'Immunització mostra que més de 30,000 dones embarassades han estat vacunades de manera segura contra COVID-19. L'estudi preliminar de seguretat, que es va dur a terme entre desembre de 2020 i gener de 2021, va comparar a dones que estaven embarassades i no embarassades, i que van rebre les vacunes Pfizer o Moderna COVID-19.
Etiquetes: Investigació - veure font
Tweet103 336
31
mar 2021
El sucre no és tan bo per al desenvolupament de el cervell del seu fill
Els nens són els majors consumidors de sucre agregada, fins i tot quan les dietes riques en sucre s'han relacionat amb efectes sobre la salut com l'obesitat i les malalties cardíaques i fins i tot la funció de memòria deteriorada. No obstant això, se sap menys sobre com l'alt consum de sucre durant la infància afecta el desenvolupament de el cervell, específicament una regió que se sap que és d'importància crítica per a l'aprenentatge i la memòria anomenada hipocamp
Etiquetes: Investigació - veure font
Tweet91 246
31
mar 2021
L'hormona esteroide podria reduir el risc de part prematur
La ingesta d'progestàgens (hormones esteroides) durant l'embaràs podria reduir el risc de part prematur en embarassos únics d'alt risc, segons ha demostrat una investigació.
Etiquetes: Investigació - veure font
Tweet126 226
30
mar 2021
Les noves tecnologies detecten el càncer de coll uterí millor que les proves de Papanicolau
Les tecnologies emergents poden detectar el càncer de coll uterí millor que les proves de Papanicolau i, si s'usen àmpliament, podrien salvar vides tant en països en desenvolupament com en parts de països, com els Estats Units, on l'accés a l'atenció mèdica pot ser limitat
Etiquetes: Investigació - veure font
Tweet119 228
29
mar 2021
Sis complicacions de l'embaràs es troben entre els senyals d'alerta de les malalties cardíaques en el futur
Sis complicacions relacionades amb l'embaràs (pressió arterial alta, diabetis gestacional, part prematur, part petit per l'edat gestacional, pèrdua de l'embaràs o despreniment de placenta) augmenten el risc que una dona desenvolupi una malaltia cardiovascular (MCV) més endavant en la vida, segons un nou declaració científica de l'American Heart Association, publicada avui a la revista insígnia de l'Associació, Circulation.
Etiquetes: Embaràs - veure font
Tweet145 257
26
mar 2021
Un DIU podria prevenir el càncer d'endometri en dones en risc
Per a algunes pacients que tenen càncer d'endometri d'hora o una condició precancerosa, una histerectomia pot no ser una bona opció a causa de problemes de salut greus o a el desig de preservar la fertilitat. Ara, un nou estudi australià ha descobert que un DIU hormonal podria ser una opció de tractament eficaç per a aquestes dones.
Etiquetes: Tractaments - veure font
Tweet101 223
26
mar 2021
Les dones embarassades vacunades contra COVID-19 transmeten anticossos als nadons
Les dones embarassades i lactants que van rebre la vacuna Pfizer / BioNTech o Moderna COVID-19 van tenir nivells similars de títols d'anticossos induïts per la vacuna en comparació amb els controls no embarassades, segons els resultats de el nou estudi. A més, els investigadors van trobar anticossos generats per la vacuna en la sang de l'cordó umbilical i la llet materna després de la vacunació materna. Les noves troballes suggereixen que la vacunació amb COVID-19 en dones embarassades i lactants pot proporcionar "una sòlida immunitat materna i neonatal", van escriure.
Etiquetes: Investigació
Tweet150 319
17
mar 2021
El mètode d'IA pot detectar precursors de el càncer de coll uterí
Utilitzant intel·ligència artificial i microscòpia digital mòbil, els investigadors esperen crear eines de detecció que puguin detectar precursors de el càncer de coll uterí en dones en entorns amb recursos limitats
Etiquetes: Investigació - veure font
Tweet271 442
17
mar 2021
La teràpia hormonal redueix els efectes de la nictúria en dones postmenopàusiques
A mesura que les dones envelleixen, és més probable que es despertin enmig de la nit per orinar. La pèrdua d'estrògens durant la transició a la menopausa accelera aquest problema, que es coneix com nictúria. Un nou estudi va avaluar l'efectivitat de diferents teràpies hormonals per controlar la freqüència de la nictúria. Els resultats de l'estudi es publiquen avui en línia en Menopause.
Etiquetes: Menopausa - veure font
Tweet181 313
15
mar 2021
L'exercici durant l'embaràs pot salvar els nens de problemes de salut quan siguin adults
L'exercici durant l'embaràs pot permetre que les mares redueixin significativament les possibilitats que els seus fills desenvolupin diabetis i altres malalties metabòliques més endavant en la vida, suggereix una nova investigació.
Etiquetes: Investigació - veure font
Tweet118 239
12
mar 2021
L'exercici durant l'embaràs pot prevenir problemes als nens quan són adults
L'exercici durant l'embaràs pot permetre a les mares reduir significativament les possibilitats que els seus fills desenvolupin diabetis i altres malalties metabòliques més endavant en la vida, suggereix una nova investigació
Etiquetes: Investigació - veure font
Tweet133 243
12
mar 2021
Néixer petit no tendeix a perjudicar el desenvolupament cognitiu dels nadons de FIV
Els nens concebuts mitjançant reproducció assistida mèdicament que neixen petits obtenen tan bons resultats en les proves cognitives durant la infància i l'adolescència com els nens concebuts naturalment que neixen amb un pes normal, segons un nou estudi dirigit per investigadors de la UCL
Etiquetes: Investigació - veure font
Tweet173 287
08
mar 2021
La mutilació genital a Catalunya: evitar arribar a quiròfan
Malgrat l'èxit de les cirurgies reconstructives de l'Clínic i la Dexeus, els experts posen l'accent en la manca de prevenció per a aquesta pràctica tan nociva per a la salut de la dona.
Etiquetes: Esdeveniments - cronicaglobal.elespanol.com
Tweet97 214
03
mar 2021
Un compost natural exhibeix efectes anticonceptius masculins gairebé ideals
En un nou article publicat per Nature Communications, l'investigador de l'Institut Lundquist (TLI) Wei Yan, MD, Ph.D., i els seus col·legues d'investigació expliquen una estratègia innovadora que ha portat a la descoberta d'un compost natural com segur i eficaç. i agent anticonceptiu masculí reversible en models animals preclínics. Malgrat els enormes esforços realitzats durant les últimes dècades, el progrés en el desenvolupament d'anticonceptius masculins no hormonals ha estat molt limitat.
Etiquetes: Investigació - veure font
Tweet139 277
03
mar 2021
Dispositiu quirúrgic assistit per robot autoritzat per histerectomia transvaginal
Un nou dispositiu quirúrgic assistit per robot per a la histerectomia transvaginal, va rebre l'aprovació d'autorització de comercialització, va anunciar dilluns l'Administració d'Aliments i Medicaments d'EE. UU.
Etiquetes: Novetats - veure font
Tweet137 317
03
mar 2021
Insuficiència ovàrica primària associada amb un major risc d'osteoporosi
La pèrdua d'estrogen després de la menopausa s'associa amb una ràpida pèrdua de massa òssia. Un nou estudi va comparar els resultats de salut òssia en dones amb insuficiència ovàrica primària (POI) i menopausa precoç amb dones que van experimentar la menopausa a l'edat estàndard per confirmar l'associació entre POI i osteoporosi. Els resultats de l'estudi es publiquen avui en línia en Menopause, la revista de The North American Menopause Society (NAMS).
Etiquetes: Menopausa - veure font
Tweet139 265
24
febrer 2021
Els pessaris vaginals eficaços per al prolapse a llarg termini
Un estudi publicat a la revista Menopause (USA) conclou que els pessaris vaginals resulten eficaços per tractar el prolapse d'òrgans pèlvics a llarg termini. El problema de l'prolapse és cada vegada més freqüent en les consultes a causa de l'envelliment de la població.
Etiquetes: Menopausa - veure font
Tweet138 247
23
febrer 2021
Tractaments per a la incontinència urinària
Moltes dones majors de 50 anys pateixen incontinència urinària que no solen explicar per vergonya. És important saber que existeixen tractaments com la modificació de l'comportament (que inclou micció cronometrada, maneig de líquids i exercicis de Kegel), fàrmacs, injeccions de Botox a la bufeta o un estimulador nerviós.
Etiquetes: Menopausa - veure font
Tweet195 365
23
febrer 2021
La infecció per COVID-19 en l'embaràs no està associada amb la mort fetal o la mort neonatal primerenca
La investigació, de més de 4000 dones embarassades amb COVID-19 confirmat o amb sospites, també va trobar que les dones que van tenir una prova positiva, tenien més probabilitats de tenir un part prematur. La investigació va trobar que cap nadó va morir per COVID-19 en l'estudi. Tampoc hi va haver un augment en el risc de mort fetal o baix pes a l'néixer
Etiquetes: Investigació - veure font
Tweet180 357
22
febrer 2021
Les dones embarassades transmeten anticossos COVID protectors als seus nadons
Aquest descobriment suggereix que les dones embarassades que generen anticossos protectors després de contraure el coronavirus, sovint transmeten alguna cosa d'aquesta immunitat natural als seus fetus que estan a l'úter. Les troballes també donen suport a la idea que vacunar les futures mares també pot tenir beneficis per als seus nounats.
Etiquetes: Embaràs - veure font
Tweet151 251
22
febrer 2021
La dieta materna en l'embaràs pot influir en l'obesitat infantil
Investigadors de l'University College de Dublín han determinat en una investigació que els fills de mares que van consumir una dieta baixa en aliments associats a la inflamació, durant l'embaràs tenien un menor risc d'obesitat a la fi de la infància que altres nens de mares amb alimentació menys acurada.
Etiquetes: Embaràs - veure font
Tweet123 211
22
febrer 2021
Nova tècnica per predir l'èxit de la FIV
En una investigació conjunta de la Universitat Tecnològica d'Eindhoven i l'Hospital Catharina s'ha desenvolupat un nou mètode que mesurant les contraccions uterines es pot conèixer millor la possibilitat d'èxit de la implantació d'un embrió en una FIV.
Etiquetes: Embaràs - veure font
Tweet130 346
18
febrer 2021
Tractament dels símptomes de fibromes uterins amb relugolix
Una investigació conjunta d'especialistes de diverses universitats a nivell internacional conclou que la teràpia de combinació de relugolix un cop a el dia va resultar en una reducció significativa de l'sagnat menstrual, en comparació amb el placebo, i va preservar la densitat mineral òssia en dones amb fibromes uterins.
Etiquetes: Investigació, Tractaments - veure font
Tweet186 341
17
febrer 2021
Una anàlisi de sang pot predir danys ambientals en els nens
Científics de la Universitat de Columbia han desenvolupat un mètode que mitjançant biomarcador d'ADN detecta a les dones embarassades contaminants ambientals prenatals nocius. Aquests poden ser contaminació de l'aire relacionada amb malalties infantils i trastorns de el desenvolupament. L'objectiu és prevenir els trastorns de desenvolupament infantil i les malalties cròniques en els nens en risc.
Etiquetes: Embaràs - veure font
Tweet88 205
17
febrer 2021
Làser cosmètic com a teràpia per al càncer
Investigadors de l'Hospital General de Massachusetts (MGH) han descobert que l'ús d'un làser cosmètic, també conegut com làser fraccional millora els atacs immunes contra proteïnes tumorals no mutades. Els experiments s'han realitzat amb ratolins i s'ha comprovat que s'han curat a molts que d'altra manera no responien a la immunoteràpia.
Etiquetes: Investigació - veure https://stm.sciencemag.org/lookup/doi/10.1126/scitranslmed.abd8636
Tweet98 282
03
febrer 2021
Les hormones són clau en les diferències de la salut cerebral entre homes i dones
Segons Lisa Mosconi, directora de Women 's Brain Initiative en Weill Cornell Medicine a Nova York, els cervells masculins i femenins es construeixin de manera diferent, és que envelleixen de manera diferent.

Algunes dades important que s'han de conèixer:
  • L'Alzheimer afecta més a les dones, representen dues de cada tres persones diagnosticades.
  • Tenen el doble de probabilitats que els homes de patir depressió.
  • Tenen tres vegades més probabilitats de ser diagnosticats amb trastorns autoimmunes que ataquen el cervell, com l'esclerosi múltiple. 
  • Tenen quatre vegades més probabilitats de tenir migranyes i també més probabilitats de morir a causa d'un vessament cerebral.


Etiquetes: Novetats - veure font
Tweet96 234
02
febrer 2021
Moms2B. El programa d'atenció que redueix la mortalitat infantil
És un programa que aborda la salut prenatal i postnatal amb una nova perspectiva, integrant educació, serveis i suport a determinats veïnats. Facilita lliçons sobre l'embaràs i la maternitat a més de 2500 dones amb accés a serveis socials, metges i un dinar saludable en cada sessió.

Una investigació al Centre Mèdic Wexner de la Universitat Estatal d'Ohio suggereix que Moms2B redueix els resultats adversos de l'embaràs en les comunitats afectades de manera desproporcionada per problemes de salut pública. L'estudi, dirigit pels investigadors Courtney Lynch i Erinn Hade i publicat al Journal of Maternal and Child Health, indica que les dones que van assistir a l'almenys a dues sessions de Moms2B poden tenir taxes més baixes de part prematur, sota pes a l'néixer i mortalitat infantil en comparació amb les dones que només va rebre atenció individual.


Etiquetes: Embaràs - veure font
Tweet105 238
27
gen 2021
Els DIU hormonals són un mètode viable i sub-utilitzat per a l'anticoncepció d'emergència
Un estudi realitzat a la Universitat de Utah van descobrir que els DIU hormonals eren comparables als DIU de coure per al seu ús com a anticonceptius d'emergència. L'ús d'aquest tipus de DIU podria tenir efectes molt rellevants sobre l'anticoncepció d'emergència, inclosa la reducció de l'sagnat menstrual i les rampes associats amb els DIU de coure. L'estudi s'ha publicat en l'edició de l'28 de gener de la revista New England Journal of Medicine.
Etiquetes: Novetats - veure font
Tweet113 363
27
gen 2021
Com s'amaguen les cèl·lules de càncer de mama de l'atac immunològic
Investigadors de el Centre Oncològic Integral Melvin i Bren Simon de la Universitat d'Indiana han identificat com les cèl·lules de càncer de mama s'amaguen de les cèl·lules immunes per seguir reproduint-se. Aquest descobriment podria conduir a un millor tractament d'immunoteràpia per als pacients.
Etiquetes: Novetats - veure font
Tweet133 302
17
novembre 2020
Les dones amb VIH tenen un risc sis vegades major de desenvolupar càncer de coll uterí
Segons una metaanàlisi de 24 estudis promogut per l'Organització Mundial de la Salut (OMS), que acaba de ser publicat a 'The Lancet Global Health', les dones amb VIH tenen un risc sis vegades major de desenvolupar càncer de coll uterí tot i que en gran mesura aquest risc serà major o menor depenent de la regió en la qual es visqui.
- infosalus.com
Tweet120 238
12
novembre 2020
Què és l'endometriosi i com afecta la fertilitat?
El Mundo Deportivo també es fa ressò de el problema de l'endometriosi. T'expliquem què és l'endometriosi i els efectes que té en la fertilitat Entra i informa't!
Etiquetes: Ginecologia - mónesportiu.com
Tweet83 310
04
novembre 2020
Noves estimacions sobre els riscos de càncer de mama associats amb la teràpia de reemplaçament
Un nou estudi publicat avui per 'The BMJ' proporciona noves estimacions dels majors riscos de ...

Noves estimacions sobre els riscos de càncer de mama associats amb la teràpia de reemplaçament


- infosalus.com
Tweet131 230
29
octubre 2020
Fàrmacs per al colesterol redueix els decessos en dones amb càncer: estudi | sóc Vida
Una investigació recent assenyala que el tractament per regular els nivells de colesterol i disminueix el risc de mort en dones amb càncer de mama, colorectal i melanoma

Els medicaments per reduir el colesterol, també són efectius en la reducció de la mortalitat en dones amb càncer. Els estudis realitzats per un grup d'investigadors de l'Berghofer Medical research Institute a Austràlia, confirmen que els medicaments utilitzats per reduir el colesterol, també aconsegueixen reduir les mortalitat en dones amb càncer de mama, colorectal i melanoma. En l'anàlisi es van incloure a dones australianes en un període de 10 anys (2003-2013), a les quals se'ls havien receptat medicaments per a la reducció de l'colesterol, com ara estatines, abans del seu diagnòstic. L'estudi dels investigadors va determinar que com més sistemàticament prenien les dones aquest tipus de medicaments, menor era la probabilitat de mortalitat a causa de la seva malaltia, entenent que els esmentats medicaments podrien tenir efectes antitumorals. La estatina és un metabòlic que combat els triglicèrids i el colesterol. Tot i així els científics es van mostrar molt prudents. després de l'estudi i van afirmar que s'han de dur a terme més investigacions que confirmin que la relació que s'ha observat en aquest experiment pugui ser més efectiva i que l'estatina pugui utilitzar-se amb certesa per al tractament preventiu i prevenció de el càncer de mama i altres diferents.
   
 
           


- soyvida.com
Tweet181 322
05
octubre 2020
La cirurgia per la malaltia mamària benigna no afecta la capacitat d'alletar en el futur - Notícies d'infermeria i salut
La cirurgia per la malaltia mamària benigna no afecta la capacitat d'alletar en el futur - Notícies d'infermeria i salut

Les dones joves amb afeccions benignes de mama es poden sotmetre a una cirurgia sense posar en cap moment en perill la seva capacitat per donar de mamar en un futur, segons un pòster clínic presentat al Congrés clínic virtual 2020 de Col·legi Americà de Cirurgians.

Un dels primers estudis que ha avaluat els efectes de la cirurgia en els resultats de la lactància materna i la capacitat de lactància revela que més de el 80% de les dones joves van alletar amb èxit o alletar amb biberó, incloses també les que tenien antecedents de una operació de mama prèvia. Les afeccions benignes de mama en dones són molt comuns i la majoria es tracten amb cirurgia. altres procediments són la mamoplàstia de reducció per tractar la macromastia (engrandiment de el teixit mamari) o l'augment per asimetria mamària o afeccions pròpies de el desenvolupament mamari. Tot i així hi ha una gran preocupació entre els cirurgians mamaris, sobre la possibilitat que un procediment quirúrgic que envaeixi el teixit mamari pugui alterar el complex subareolar i pugui danyar els conductes lactis o els nervis, interferint així en la capacitat futura de la dona per alletar. Aquests procediments inclouen 18 mínimament invasiu, com una biòpsia de diagnòstic o una cirurgia major, com una mamoplàstia de reducció. Els estudis sobre la relació entre la cirurgia de mama i la lactància materna posterior són molt limitats. Els investigadors de l'Boston Children 's Hospital van estudiar la capacitat d'alletar en mares d'edats compreses entre 45 i 85 anys. El va estudiar va comparar la capacitat d'alletar entre dones que havien estat prèviament diagnosticades i tractades per una afecció mamària amb les que no ho van ser. De les 15 dones sotmeses a l'estudi, 16 tenien antecedents de malaltia mamària (inclosos quists mamaris), fibroadenoma (tumors benignes) i macromastia (mames engrandides). 80 d'elles es van sotmetre a cirurgia de pits, inclòs l'augment d'aquests, la mamoplàstia de reducció i la biòpsia. Amb independència de si s'havien sotmès a una cirurgia de mama anterior o no, el XNUMX% de les dones de l'estudi van poder alletar o obtenir llet materna per a l'alimentació mitjançant el biberó. Els investigadors continuen estudiant la relació entre la cirurgia mamària benigna prèvia i la lactància futura i l'acompliment de la lactància materna, esperant tenir més dades de valorar en els propers mesos. Totes les dones sotmeses a l'estudi desenvolupat per l'equip de Boston Children 's Hospital van completar una enquesta anomenada Qüestionari de lactància maternoinfantil (MILQ). Aquesta qüestionari recull informació sobre la salut i el benestar general de les mares i els seus nadons, així com l'estat físic, components socioeconòmics i emocionals de l'experiència de la lactància materna. Algunes mesures inclouen també l'historial de lactància materna, la qualitat i quantitat de llet, els desafiaments i barreres per a la lactància i l'inici, durada i grau satisfactòria de lactància  
   


- diarioinfermer.es
Tweet180 367
30
Setembre 2020
Un estudi espanyol demostra que la donació d'òvuls de dones amb covid-19 és segura
Aquesta troballa confirma que els òvuls de dones diagnosticades amb covid-19 no contenen el coronavirus en ells i revela que no es produeix infecció vertical mare-fetus a través dels òvuls

La principal preocupació amb relació als tractaments de reproducció assistida durant el Coronavirus és la possible transmissió de virus a través de gàmetes i embrions previs a la seva implantació. Per aquest motiu, les clíniques de fertilitat han estat actuant amb totes les precaucions possibles, posant en marxa protocols de seguretat en el maneig de l'material de donants i pacients.

Gràcies a un estudi realitzat per un equip d'investigació espanyol dels laboratoris Eugin de Barcelona i que ha estat publicat a la prestigiosa revista Human Reproduction, s'ha confirmat que els òvuls de dones que han estat diagnosticades amb COVID-19 no contenen el virus en ells. Aquest fet, únic a nivell mundial en el camp de la reproducció assistida i de fertilitat, ens revela que no es produeix infecció mare-fetus a través dels òvuls. Aquesta dada permet seguir oferint els tractament de fecundació in vitro en situació de la pandèmia actual i pot donar així resposta a les pacients de tot el món que trien l'ús d'aquesta tècnica per poder tenir fills. Des del moment de la detecció de l'COVId-19 s'ha verificat que pot afectar diferents teixits i òrgans, però el seu efecte sobre la funció reproductora era poc conegut. Per aquesta raó no estava clar si el virus podia infectar els gàmetes humans i si els ovòcits fertilitzats de dones infectades podien derivar en la infecció de l'embrió en ple desenvolupament. Aquesta investigació ha estat liderada per la directora de el Grup Eugin, Rita Vassena i s'ha realitzat en base a l'estudi d'un total de 16 òvuls de dues dones asimptomàtiques que es van sotmetre a estimulació ovàrica controlada i van donar positiu a la infecció el dia de l'extracció dels ovòcits. Un cop detectat el positiu es va acordar no utilitzar aquests oòcits per prudència i derivar-los a mostres d'investigació. L'estudi es va dur a terme a partir de 6 òvuls d'una de les dones i 10 de l'altra amb la utilització d'una tècnica molt innovadora, desenvolupat per tot l'equip de Eugin. Aquesta tècnica permetia identificar material viral a partir de quantitats de mostra molt petites, com ho són els òvuls humans. El resultat no va mostrar presència de l'ARN del virus en cap dels 6 ovòcits analitzats de les dues dones. És una gran notícia a nivell clínic, ja que permet ajustar els protocols i actuacions de el personal sanitari a les clíniques de fecundació in vitro, a més de poder aconsellar en tot moment a les pacients en situacions tan límits com la que estem vivint en aquests moments.  


- abc.es
Tweet102 283
21
agost 2020
Els controls d'embaràs en persona no augmenten el risc de COVID-19
Segons un estudi publicat el 14 d'agost a la revista Journal of the American Medical Association, les visites en persona no augmenten el risc d'infecció per COVID-19 de les dones embarassades que acudeixen a un centre mèdic a realitzar-se proves ginecològiques.

L'estudi de l'Brigham and Women 's Hospital (que Va incloure a milers de dones que van tenir nadons en quatre hospitals de l'àrea de Boston entre el 19 d'abril i el 27 de juny de 2020) evidència que és possible realitzar visites mèdiques en persona de manera segura. La conclusió de l'estudi, segons la seva autora, la Dra. Sharon Reale, anestesiòloga al Brigham and Women 's Hospital, hauria de tranquil·litzar a les pacients obstètriques que estan evitant l'atenció mèdica necessària per por a contreure COVID-19 en un entorn d'atenció mèdica. Encara que algunes pacients poden dur a terme visites mèdiques virtuals, moltes dones embarassades necessiten realitzar múltiples visites en persona per controls, exàmens i proves de laboratori amb l'objectiu de garantir la salut de la mare com de el nadó o els nadons.


Etiquetes: Embaràs - HealthDay News
Tweet95 283
21
agost 2020
Picors i candidiasi
La Dra. Laura Cortés ens explica la relació entre els picors i la candidiasi

La candidiasi no és una malaltia greu però provoca picors intensos molt molestos. Consulta més informació a l'article de la revista.


Etiquetes: Saber Viure, Ginecologia - sabervivirtv.com
Tweet168 475
18
juliol 2020
Pregunta sobre incontinència urinària
La Dra. Lola Ojeda contesta la pregunta d'una pacient a la revista Saber Vivir TVE sobre la incontinència urinària i el seu tractament.
- saber Vivir
Tweet181 424
04
febrer 2020
Dia Mundial contra el Càncer 2020
Missatge de l'equip de Womens.

Un missatge personal de l'equip de Womens en el Dia Mundial contra el Càncer 2020.


Etiquetes: Esdeveniments - veure font
Tweet250 518

Et vam informar en aquesta secció del nostre lloc web de les últimes novetats en premsa i notícies relacionades amb la ginecologia, la salut i el benestar de la dona.

Aquest lloc web fa servir galetes per que tingueu la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades galetes i l'acceptació de la nostra política de cookies, Premi l'enllaç per a més informació.plugin galetes

ACCEPTAR
Avís de cookies
DEMANAR CITA