Vés a el contingut principal
Anèmia Ferropènica A Dones: Risc Molt Superior Al Dels Homes

Anèmia ferropènica en dones: risc molt superior al dels homes

La dona té un risc de patir anèmia ferropènica deu vegades superior al dels homes. Les causes de l'anèmia per dèficit de ferro i les diferents maneres d'abordar-la són diverses i, per això, és fonamental fer una prevenció adequada, un diagnòstic precoç i un tractament correcte.

La Societat Espanyola de Ginecologia i Obstetrícia (SET) ha actualitzat l'evidència científica sobre l'anèmia a la població femenina en general, en dones embarassades i en pacients amb patologies ginecològiques en un document de consens en què han participat facultatius de les especialitats de Medicina Interna, Anestesiologia, Hematologia i Ginecologia i Obstetrícia.

El sagnat menstrual abundant (primera causa d'anèmia per dèficit de ferro en dones en edat fèrtil), el sagnat uterí anormal i les pèrdues sanguínies d'origen intestinal són les causes més freqüents d'anèmia a les dones del nostre entorn, però no són les úniques.

Les dietes pobres en ferro com la dieta vegetariana i la dieta vegana, que exclouen els aliments amb més aportació de ferro i millor absorció, són també causa cada dia més freqüent de risc d'anèmia ferropènica en dones en edat fèrtil.

La combinació de diversos factors provoca que l'anèmia per dèficit de ferro sigui molt més freqüent a la dona que a l'home”

La combinació de diversos factors, com pot ser la dieta pobra en ferro i el sagnat menstrual abundant ola mala absorció intestinal que pot ser secundària a intoleràncies al gluten oa la lactosa, provoca que l'anèmia per dèficit de ferro sigui molt més freqüent a la dona que a l'home.

La SEGO ressalta que tant les causes de l'anèmia per dèficit de ferro, com les diferents maneres d'abordar-la estan influïdes per múltiples factors que s'han de tenir en compte per assolir-ne una Prevenció adequada i un diagnòstic precoç que faciliti un tractament correcte i efectiu.

SAGNAT MENSTRUAL ABUNDANT

El sagnat menstrual abundant (SMA), també conegut pels especialistes com hipermenorrea, menorràgia, hipermenorràgiamenometrorràgia, polimenorràgia o polimenorrea, empitjora la qualitat de vida de la dona, tant per l'anèmia associada com per l'ansietat que comporta.

No obstant això, malgrat constituir un risc per a la salut de la dona, molt sovint el sagnat menstrual abundant o anormal és infravalorat, es considera “normal” o es percep com un tema “tabú”, de manera que la meitat de les dones que el pateixen no estan diagnosticades ni tractades, perquè no acudeixen a la consulta del seu ginecòleg.

Women 's, al teu costat

Si necessites més informació o vols fer alguna consulta, no dubtis a posar-te en contacte amb nosaltres:

WhatsApp: 34 934 160 606

correu electrònic: info@womens.es

Demana cita amb el nostre equip

  Aquesta entrada té 0 comentaris

  Deixa una resposta

  La seva adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats amb *

  Aquest lloc web fa servir galetes per que tingueu la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades galetes i l'acceptació de la nostra política de cookies, Premi l'enllaç per a més informació.plugin galetes

  ACCEPTAR
  Avís de cookies
  DEMANAR CITA