Vés a el contingut principal
Augment del Càncer D'Aparició Primerenca

Augment del càncer d'aparició primerenca

La incidència dels càncers d'aparició primerenca (diagnosticats a dones i homes adults menors de 50 anys) ha augmentat a nivell mundial durant les darreres dècades. Només la prevenció i els controls mèdics periòdics poden alleujar aquesta situació.

La incidència de molts tipus de càncer d'aparició primerenca, els diagnosticats abans dels 50 anys, ha augmentat a molts països. Tot i que les causes d'aquest augment en la incidència no són clares, probablement estiguin relacionades amb els canvis en l'exposició als factors de risc en els primers anys de vida i/o en l'edat primerenca: el consum més gran d'aliments processats, els hàbits de vida menys saludables, el deteriorament del medi ambient i altres factors podrien haver contribuït a aquest increment.

La mamografia i les revisions ginecològiques periòdiques faciliten la detecció del càncer en les etapes més inicials i permeten dur a terme els tractaments adequats amb més garantia d'èxit”

En aquest context, amb l'objectiu de reduir el risc de càncer, és imprescindible crear consciència tant entre el públic com entre els professionals de la salut sobre la incidència creixent del càncer d'aparició primerenca en dones i homes menors de 50 anys i augmentar els esforços per promoure un estil de vida saludable.

A més dels esforços individuals per reduir els riscos, és molt important insistir que les proves de detecció primerenca com, per exemple, la mamografia i les revisions ginecològiques periòdiques, faciliten la detecció del càncer en les etapes més inicials i permeten dur a terme els tractaments adequats amb una major garantia d'èxit.

Un nou enfocament per a la detecció precoç del càncer a la UE

La Comissió Europea acaba de presentar les directrius per a un nou enfocament que permeti avançar els estats membres en la detecció precoç del càncer, en el marc del Pla europeu de lluita contra el càncer.

El principal objectiu de la Comissió Europea és aconseguir que el 2025 el 90% de les dones i els homes de la UE que reuneixin els requisits per sotmetre's a exàmens de detecció precoç de càncer de mama, coll uterí i colorectal siguin inclosos en programes preventius.

El 2020, aproximadament 2,7 milions de persones a la UE van ser diagnosticades amb càncer i més d'1,3 milions van perdre la vida a causa d'aquesta malaltia.

“Per facilitar un cribratge més específic, es proposa la ampliació del grup objectiu per al cribratge del càncer de mama per incloure dones entre 45 i 74 anys (en comparació amb el grup d'edat actual de 50 a 69). Així mateix, es recomana que es realitzin proves del virus de l'papil·loma humà (VPH) a les dones de 30 a 65 anys, cada 5 o més anys, per detectar el càncer de coll uterí, tenint en compte l'estat de vacunació contra el VPH”, ha apuntat Stella Kyriakides, comissària de Salut i Seguretat Alimentària de la UE.

Potenciar el diagnòstic precoç: Revisió ginecològica i mamografia anual

La revisió ginecològica anual és una visita mèdica especialitzada que es duu a terme amb la finalitat de prevenir o diagnosticar i tractar de manera primerenca les patologies que puguin sorgir al llarg de les diferents etapes de la vida d'una dona.

Les pautes més recents i actualitzades al camp de la detecció i el diagnòstic del càncer de mama recomanen que a partir dels 40 anys totes les dones es facin una mamografia anual.

La mamografia és una prova diagnòstica segura i ràpida que permet detectar tumors (entre altres patologies) en la seva etapa més inicial, abans que hagin envaït teixit mamari, òrgans a distància o ganglis limfàtics, i assegurar així un diagnòstic precoç que permeti iniciar com més aviat millor el tractament més adequat.

Women 's, al teu costat

Si necessites més informació o vols fer alguna consulta, no dubtis a posar-te en contacte amb nosaltres:

WhatsApp: 34 934 160 606

correu electrònic: info@womens.es

Demana cita amb el nostre equip

  Estic d'acord amb la política de privacitat

  Aquesta entrada té 0 comentaris

  Deixa una resposta

  La seva adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats amb *

  Aquest lloc web fa servir galetes per que tingueu la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades galetes i l'acceptació de la nostra política de cookies, Premi l'enllaç per a més informació.plugin galetes

  ACCEPTAR
  Avís de cookies
  DEMANAR CITA