Vés a el contingut principal
Nadons a l'úter matern somriuen quan saboregen els aliments que prenen les seves mares

Nadons a l'úter matern somriuen quan assaboreixen els aliments que prenen les mares

Abans de néixer, els nadons somriuen de plaer o fan ganyotes de fàstic quan perceben els aliments que prenen les mares, segons un estudi científic que per primera vegada mostra les reaccions facials dels nadons gràcies a tecnologia d'ultrasons 4D.

Les ecografies 4D (imatges en moviment) preses pels investigadors van mostrar que 20 minuts després que les dones prenguessin una càpsula amb pols de pastanaga dolça els nadons mostraven una «cara de riure», és a dir, semblaven somriure, mentre que els nadons exposats al sabor amarg de la col arrissada mostraven «cara de plor» o el que semblava una ganyota de desgrat o fàstic.

L'estudi, realitzat amb la participació de cent dones d'entre 18 i 40 anys a l'últim trimestre de embaràs, és el primer que indica que els fetus són capaços de detectar prenatalment informació quimiosensorial transmesa per compostos de sabor que s'originen a la dieta materna.

És el primer estudi que indica que els nadons detecten abans de néixer els sabors dels aliments que prenen les mares”

Els investigadors van dividir les dones participants en tres grups: un grup de control i dos grups més que van prendre, minuts abans de l'exploració ecogràfica que va permetre constatar les reaccions dels nadons, o una càpsula de col arrissada en pols o una càpsula de pastanaga.

La Dra. en Psicologia Jackie Blissett, coautora del estudi, va explicar que s'havia triat la col arrissada i la pastanaga pels seus diferents perfils de sabor: la col arrissada presenta característiques clarament amargues, mentre que la pastanaga és una hortalissa dolça.

L'ecografia en 4D permet observar detalladament el moviment, les reaccions i les expressions facials del nadó”

L'ecografia en 4D posterior, que va durar al voltant de 25 minuts, va permetre als investigadors seguir els moviments del nadó durant el temps suficient per observar detingudament les seves expressions facials: el plor o el desagrat, el somriure o el riure i la “neutralitat” dels nadons que formaven part del grup de control.

Com afavorir al nadó una preferència pels aliments saludables

Els investigadors, que van descobrir que l'expressió facial del fetus canvia quan s'exposa als sabors de diferents aliments, consideren que la troballa pot brindar l'oportunitat d'influir en les eleccions dietètiques després del naixement i desenvolupar al nadó una preferència pels aliments saludables.

Dit d'una altra manera: una dona que pren una alimentació saludable i variada durant l'embaràs podria estar afavorint que després del naixement el nadó sentís predilecció per aquest tipus d'alimentació.

Per això, els investigadors assenyalen que els estudis futurs han de seguir amb l'anàlisi del comportament postnatal per avaluar com l'exposició prenatal al sabor pot influir a les preferències alimentàries postnatals a curt i llarg termini.

Nutrició durant l'embaràs i el postpart

Durant l'embaràs i el postpart és especialment important que la futura mare mantingui una alimentació equilibrada i de qualitat, perquè la nutrició és un dels factors que més poden influir en la salut i la salut del nadó.

És important comptar amb assessorament professional per saber com seguir una dieta variada i natural que proporcioni les vitamines i els minerals imprescindibles per satisfer les necessitats nutricionals de la mare i del nadó.

Segons siguin les teves circumstàncies i sempre aconsellada per la teva ginecòloga o per la teva nutricionista, durant un embaràs sense complicacions és recomanable el consum periòdic de:

  • Lactis o begudes vegetals enriquides amb calci.
  • Fruites i verdures, cereals integrals, llegums i fruits secs.
  • Carn, peix, ou o llegums als menjars principals.
  • Oli d'oliva, verdures i hortalisses.
  • Arròs, pasta, patata o pa (si són integrals, molt millor).
  • Peixos de mida petita, peixos de riu o peixos de piscifactoria (que són els menys contaminats per mercuri).

L'alimentació i la seguretat alimentària són importants en qualsevol etapa de la vida, però durant l'embaràs i la lactància encara ho són més: si vols saber quins aliments et convenen i en quina proporció o quins productes has d'eliminar de la teva dieta, és imprescindible comptar amb el consell mèdic de professionals especialitzats i amb experiència.

Women 's, al teu costat

Si necessites més informació o vols fer alguna consulta, no dubtis a posar-te en contacte amb nosaltres:

WhatsApp: 34 934 160 606

correu electrònic: info@womens.es

Demana cita amb el nostre equip

    Estic d'acord amb la política de privacitat

    Aquesta entrada té 0 comentaris

    Deixa una resposta

    La seva adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats amb *

    Aquest lloc web fa servir galetes per que tingueu la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades galetes i l'acceptació de la nostra política de cookies, Premi l'enllaç per a més informació.plugin galetes

    ACCEPTAR
    Avís de cookies
    DEMANAR CITA