Vés a el contingut principal

La Cirurgia reconstructiva en el càncer de mama es realitza per aconseguir que l'aspecte de la mama operada sigui el més natural possible, sobretot en aquells casos en què es fa mastectomia. Quan no es realitza la mastectomia, Es poden utilitzar tècniques especials denominades cirurgia oncoplàstica.

Diversos estudis han demostrat que la reconstrucció de el si no té cap tipus d'incidència en la probabilitat de tornar a tenir càncer de mama. Tampoc s'ha demostrat una relació clara amb malalties autoimmunes i reumatològiques. La seva utilització està aprovada en tots els països Europeus.

Les noves tècniques quirúrgiques de cirurgia plàstica permeten crear una mama molt similar a la no operada, la qual cosa permet millorar la qualitat de vida de la pacient, que podrà enfrontar d'una manera més positiva a la malaltia i portar una vida social i sexual més activa .

La cirurgia reconstructiva es pot realitzar en el mateix moment de dur a terme la mastectomia. És l'opció ideal ja que la pacient es desperta de la intervenció amb una sensació de normalitat que evita l'experiència de veure amb la mama amputada i aporta un benefici psicològic evident.

Quan la cirurgia reconstructiva no es pot realitzar en el mateix moment de dur a terme la mastectomia, La reconstrucció es porta a terme amb posterioritat a la cirurgia primària, després que la pacient hagi completat el tractament complementari indicat pel seu ginecòleg o el seu oncòleg, i que pot ser quimioteràpia, radioteràpia, teràpia amb hormones, o teràpia biològica.

Hi ha una tercera possibilitat anomenada reconstrucció immediata diferida que consisteix a col·locar un expansor de teixit sota la pell durant la mastectomia per preservar l'espai per a l'implant. Aquesta opció es porta a terme quan no és possible col·locar sense més esperes l'implant en lloc de l'expansor. Quan s'ha acabat el tractament oncològic, es procedeix a canviar l'expansor per l'implant definitiu.

COM ES FA LA RECONSTRUCCIÓ DE LA MAMA

La reconstrucció de la mama mitjançant la cirurgia reconstructiva es pot dur a terme amb diferents tècniques. Una possibilitat és mitjançant teixit d'una altra part de el cos (músculs de l'esquena o de l'abdomen també amb la utilització de greix d'altres parts d'el cos). Una altra possibilitat és utilitzar implants basats en silicona o solucions salines, i es realitza en dues etapes: en una primera etapa, el cirurgià col·loca un expansor que va omplint amb solució salina a les visites que es realitzen. Quan el teixit de el pit ha curat i s'ha expandit, es reemplaça l'expansor per l'implant. Sempre hi ha, a més, la possibilitat de realitzar una reconstrucció de l'mugró i l'arèola.

En general, es considera que el teixit de el pit estarà curat entre 6-7 setmanes i 6 mesos després de la mastectomia. Si l'altra mama no mastectomitzada és massa gran, petita o està caiguda, pot ser necessària una cirurgia addicional per aconseguir un resultat simètric.

Un tema a tenir en compte a l'hora de prendre una decisió sobre la reconstrucció és saber si es va a rebre radioteràpia o no. En cas afirmatiu s'ha de tenir en compte que aquesta teràpia pot danyar la reparació quirúrgica d'un si en què es va col·locar un implant. També hi ha problemes mèdics associats, com obesitat, hipertensió o tabaquisme que poden ser un motiu per retardar la reconstrucció.

La dona que s'ha realitzat una cirurgia reconstructiva s'ha de sotmetre als controls mèdics que li indiqui el cirurgià, ja que es poden detectar complicacions mesos o fins i tot anys després de la intervenció. Aquests riscos serien els propis de qualsevol cirurgia, com hematomes, cicatrius patològiques o problemes anestèsics que, tot i ser poc probables, sempre hi ha una mínima possibilitat que passin.

És important que es tingui en compte que aquesta informació no pot ni pretén substituir la informació proporcionada individualment pel ginecòleg, que s'encarregarà d'aclarir tots els dubtes que es puguin plantejar.

Aquest lloc web fa servir galetes per que tingueu la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades galetes i l'acceptació de la nostra política de cookies, Premi l'enllaç per a més informació.plugin galetes

ACCEPTAR
Avís de cookies
DEMANAR CITA