Vés a el contingut principal
Dolor Menstrual: per què Les Dones Joves No Busquen Assistència Mèdica

Dolor menstrual: per què les dones joves no busquen assistència mèdica?

Moltes dones joves no busquen mai assistència mèdica per a la dismenorrea (rampes, dolor pèlvic, abdominal ia la part baixa de l'esquena que apareix abans o durant la regla), segons un estudi australià recentment publicat.

La dismenorrea aafecta al món entre un 20 i un 90% de les nenes i dones en edat reproductiva, de les quals 1 de cada 3 pateix símptomes greus que limiten la seva vida laboral, acadèmica i familiar.

Una recent investigació portada a terme a la Universitat de Western (Sydney – Austràlia) informa sobre les troballes d'una enquesta realitzada a més de 5000 dones entre 13 i 25 anys sobre les seves experiències amb la menstruació, la dismenorrea i l'educació.

És comú a través de les fronteres geogràfiques i culturals que les societats considerin el dolor relacionat amb el període com una part 'normal' del cicle menstrual i com una cosa que cal tolerar”

Al voltant del 90% de les menors de 25 anys reporten dolor menstrual regular, però menys de la meitat busquen assistència mèdica. Aquesta renúncia a accedir a l'assistència mèdica es deu sovint a una cultura subjacent que posiciona el dolor relacionat amb el període com una part 'normal' del cicle menstrual i com una cosa que cal tolerar, una cultura que comú a través de les fronteres geogràfiques i culturals», ha explicat la Dra. Armor, líder de la investigació.

Vaig suposar que el dolor, els vòmits i el malestar general causat per la meva endometriosi eren normals”

«No aprenem sobre les hormones, les possibles complicacions (dismenorrea, endometriosi, etc.) o com és un període normal. Vaig suposar que el dolor, els vòmits i el malestar general causat per la meva endometriosi eren normals», explica una de les enquestades, una estudiant universitària de 24 anys.

L'article, titulat “Educació sobre la salut menstrual a les escoles australianes” afirma que les dones joves poden estar en desavantatge a l'escola i, per extensió, en termes d'oportunitats de vida a causa de l'impacte del dolor menstrual i d'altres símptomes menstruals.

«Un currículum educatiu nacional que proporcionis educació de salut ginecològica de qualitat és vital per garantir que els joves tinguin prou coneixement sobre la seva salut per prendre decisions adequades sobre benestar», conclou l'estudi.

SÍMPTOMES

Al voltant d'un 30% de les nenes i dones amb dolor menstrual pateix símptomes greus que condicionen i limiten la seva vida laboral, acadèmica i familiar.

En funció de quina sigui la malaltia que causa el dolor menstrual, a més de rampes intenses i dolor pèlvic i abdominal, els símptomes que amb més freqüència poden aparèixer són els següents:

 • dolor lumbar
 • Mal de cap
 • marejos
 • còlics
 • Nàusees i vòmits
 • Debilitat i fatiga
 • Sagnat abundant i/o sagnat prolongat

QUAN ACUDIR AL GINECÒLEG

Les causes del dolor menstrual són nombroses, però les més freqüents són la endometriosi, la adenomiosi, el prolapse i als miomes uterins, totes malalties que una vegada diagnosticades poden tractar-se de manera efectiva.

És recomanable consultar amb el ginecòleg si es dóna alguna de les circumstàncies següents:

 • El dolor menstrual i altres símptomes t'impedeixen desenvolupar amb normalitat la vida acadèmica, laboral, social o familiar.
 • El dolor i les rampes apareixen per primera vegada.
 • El dolor menstrual ve acompanyat de febre.
 • El dolor ho sents fins i tot quan no tens la menstruació.
 • El dolor menstrual empitjora i es fa més intens o insuportable.

La regla pot produir molèsties abdominals o dolor lleu, però quan la menstruació és dolorosa i impedeix mantenir la rutina diària cal consultar un especialista de confiança.

Women 's, al teu costat

Si necessites més informació o vols fer alguna consulta, no dubtis a posar-te en contacte amb nosaltres:

WhatsApp: 34 934 160 606

correu electrònic: info@womens.es

Demana cita amb el nostre equip

  Estic d'acord amb la política de privacitat

  Aquesta entrada té 0 comentaris

  Deixa una resposta

  La seva adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats amb *

  Aquest lloc web fa servir galetes per que tingueu la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades galetes i l'acceptació de la nostra política de cookies, Premi l'enllaç per a més informació.plugin galetes

  ACCEPTAR
  Avís de cookies
  DEMANAR CITA