Vés a el contingut principal

L'ecografia durant l'embaràs té un objectiu diagnòstic, consisteix a visualitzar el fetus dins de l'ventre matern per detectar qualsevol anomalia i dur a terme un seguiment exhaustiu de l'fetus durant la gestació. Gràcies a l'ecografia els futurs pares també poden veure la imatge del seu fill abans de néixer, i els ginecòlegs poden comprovar que tot està bé en el fetus, la placenta, el líquid amniòtic i altres elements anatòmics que intervenen en la gestació.

les ecografies permeten el ginecòleg que pugui "veure" a el nadó abans del seu naixement. hi ha diversos tipus d'ecografies o ultrasons, en 2D, 3D i 4D.

Quantes ecografies cal fer i en què setmanes?

Durant el control d'un embaràs el nombre d'ecografies a realitzar pot diverses segons diferents factors, per exemple si és un embaràs baix risc o d'un embaràs d'alt risc obstètric. el especialista en ginecologia planificarà quantes ecografies són necessàries realitzar.

En un embaràs normal el nombre habitual d' ecografies és el següent:

  • Ecografia del primer trimestre. Es realitza entre la 6a i 10a setmana. és la primera ecografia de l'embaràs. El seu objectiu és saber el nombre d'embrions i establir de forma més precisa l'edat gestacional.
  • Ecografia del segon trimestre. Es realitza entre la 11a i 13a setmana. El seu objectiu és valorar l'anatomia de l'fetus i revisar els marcadors que permeten calcular el risc de Síndrome de Down.
  • ecografia morfològica. Es realitza entre la 20a i 22a setmana. Aquesta és l'ecografia obstètrica mes minuciosa de l'embaràs. S'hi realitza una valoració completa de tots els òrgans de l'fetus l'objectiu és descartar la presència d'anomalies estructurals. També s'analitza l'úter i la placenta per poder tenir més informació sobre l'evolució de l'embaràs.
  • Ecografia de l'tercer trimestre. Es realitza entre la 30a i 34a setmana. L'objectiu d'aquesta ecografia és valorar el creixement fetal, La quantitat de líquid amniòtic i veure si hi ha alguna patologia fetal.

També es realitza una última ecografia a la setmana 39a o 40a de el part per avaluar que el fetus aquest en un posició correcta i la mida que té.

Quan es produeixen embarassos de risc, embarassos múltiples (Bessons, trigèmins, etc.) o altres casos especials es realitzen més ecografies segons les circumstàncies.

Tipus d'ecografia

Les ecografies poden ser 2D, 3D y 4D. Les 3D y 4D permeten als pares veure millor al seu futur fill i fins i tot poden tenir el vídeo en el cas de la eco 4D per veure-ho més endavant.

ecografia 2D

L'ecografia en dues dimensions, És la més comuna en el nostre entorn, és bidimensional i es mostra en un monitormientras el ginecòleg realitza l'exploració. És possible que s'hagin de realitzar diversos intents per obtenir una imatge ecogràfica nítida si el fetus està en moviment. En el monitor es veuran les imatges en moviment, però són planes i en blanc i negre.

Aquestes ecografies 2D són les habituals en moltes clíniques i hospitals a l'hora de realitzar un diagnòstic fetal. Per als pares resulta difícil distingir res a la foto presa d'una ecografia 2D.

ecografia 3D

És una ecografia en què es veuen imatges fixes en 3 dimensions a partir de l'ecografia en dues dimensions que es realitza habitualment.

ecografia 4D

Una Ressò 4D és una tècnica no invasiva i sense risc per al nadó ni per a la dona embarassada. Es realitza una esllavissada d'un transductor sobre l'abdomen de l'embarassada, permetent veure les imatges que es van captant i que revelen detalls de l'fetus. A diferència de la ecografia 3D, Una ecografia 4D consisteix en la seqüència d'imatges 3D en moviment i en temps real.

Aquest lloc web fa servir galetes per que tingueu la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades galetes i l'acceptació de la nostra política de cookies, Premi l'enllaç per a més informació.plugin galetes

ACCEPTAR
Avís de cookies
DEMANAR CITA