Vés a el contingut principal

El part consisteix en el procés fisiològic amb el qual la dona conclou la seva gestació a terme (entre les 37 i les 42 setmanes). Habitualment té un inici espontani i es va desenvolupant sense complicacions fins a culminar amb el naixement. També es coneix a el part amb els noms de Alumbramiento, Donar a llum o Naixement.

Senyals de el part

Els senyals més habituals que s'està de part són:

  • Contraccions regulars que progressivament es repeteixen de forma més seguida
  • rampes abdominals
  • Pèrdua de líquid o sagnat de la vagina
  • Dolor a la part baixa de l'esquena

Si es presenten aquests senyals és important que truquis a l'ginecòleg immediatament. Els senyals de el part poden presentar-se abans de la data prevista d'el naixement. el part prematur pot començar abans de completar les 37 setmanes d'embaràs.

Etapes de el part

El part es divideix en tres etapes.

primera etapa

comença amb contraccions i dura fins que el coll uterí es torna més prim i dilatat fins a tenir unes 10 centímetres d'ample. Cal saber que existeixen les anomenades contraccions Braxton-Hicks o part fals.

Aquestes contraccions estoven i aprimen el coll uterí que és l'obertura cap a l'úter per la qual el nadó passa durant el naixement. Aquestes contraccions augmenten en les setmanes abans de la data prevista de part.

Amb les contraccions Braxton-Hicks:

  • Es pot sentir enduriment dels músculs de l'úter a intervals irregulars o una sensació d'opressió a la part baixa de l'abdomen o engonal.
  • A vegades la gestant no es donarà compte de les contraccions, sentirà només un enduriment sense dolor. En altres ocasions, les contraccions poden ser forts o doloroses.
  • Poden anar i venir de forma imprevisible i solen aparèixer a la tarda oa la nit. Són més comuns quan les dones estan cansades o han realitzat activitat física durant el dia.

De vegades pot ser difícil distingir entre les contraccions Braxton-Hicks i les contraccions de part veritable. Se sap que el part ha començat quan:

  • Es tenen contraccions fortes, regulars, i entre 5 a 10 minuts.
  • Es produeix el trencar aigües o trencar font. El trencament d'aigües o ruptura de font. Aquesta circumstància es produeix pel trencament de el sac amniòtic i és un senyal inequívoc que van a començar les contraccions de part i el nadó no trigarà a néixer.

segona etapa

És la etapa activa, En la qual es comença a empènyer cap avall i en ella es produeix la coronació és quan el cap del seu nadó es fa visible. Poc després neix el nadó.

Aquesta etapa comença quan el coll està totalment obert (dilatat) i acaba amb el naixement de l'bebè. El seu professional de la salut li dirà que comenci a licitar per permetre que el nadó neixi. Aquesta etapa pot durar de 20 minuts a diverses hores si és mares primerenques Es pot sentir pressió en el recte a mesura que el cap de l'bebè baixa pel canal de part. Se sent una necessitat d'empènyer.

Pot ser que en el moment de el part el ginecòleg faci una episiotomia que consisteix en un tall petit per fer més gran l'obertura de la vagina. La majoria de dones no necessita aquest tipus de tall.

En aquesta etapa el ginecòleg guiarà el cap de l'infant perquè pugui sortir pel canal de part i un cop es produeix el naixement es talla el cordó umbilical.

tercera etapa

En la tercera etapa, s'expulsa la placenta, l'òrgan que ha subministrat aliment i oxigen al seu nadó durant l'embaràs a través del cordó umbilical. El ginecòleg prepara la mare per a aquesta etapa final en la qual es sentiran contraccions que duraran de 5 a 10 minuts després de l'naixement de l'bebè. Es poden sentir calfreds o tremolors i aquesta etapa pot durar de 5 a 30 minuts fins que s'expulsa la placenta.

Les mares i els nadons són monitoritzats durant el procés de l' part. La majoria de les dones tenen el seu nadó a través d'un part vaginal normal. Si es presenten complicacions, pot ser necessari donar a llum amb una cirurgia mitjançant una cesària.

En Dona  fem que aquest moment es converteixi en un moment únic i entranyable, recolzant-te de forma integral i respectuosa gràcies al nostre equip de ginecòlegs especialistes.

Aquest lloc web fa servir galetes per que tingueu la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades galetes i l'acceptació de la nostra política de cookies, Premi l'enllaç per a més informació.plugin galetes

ACCEPTAR
Avís de cookies
DEMANAR CITA