Vés a el contingut principal

Endometriosi i miomes uterins: coexistència i implicacions clíniques

Estudis recents a gran escala mostren comorbiditat (presència d'ambdues malalties alhora) en dones que pateixen endometriosi o miomes uterins, i suggereixen que cal tenir en compte tant per al diagnòstic com per al tractament dels fibromes i/o l'endometriosi.

Investigadors de Finlàndia, Regne Unit i Austràlia han publicat recentment dades relatives a una revisió exhaustiva sobre la comorbiditat de l'endometriosi juntament amb els miomes uterins, dues malalties ginecològiques molt freqüents que disminueixen la qualitat de vida i afecten la funció uterina de les dones.

Els fonaments genètics tant d'una malaltia com d'una altra encara no es comprenen del tot, però estudis recents suggereixen bases comunes.

La endometriosi és una malaltia crònica que pateixen aproximadament el 10% de les dones en edat fèrtil (al voltant de 170 milions a tot el món), encara que és probable que la incidència real sigui molt més gran.

Els miomes uterins, també anomenats fibromes o leiomiomes, són tumors no cancerígens compostos per teixit muscular i fibrós que afecta aproximadament a 8 de cada 10 dones al llarg de la seva vida.

Ambdues malalties poden provocar símptomes similars, com dolor pèlvic sever, períodes dolorosos i dolor no cíclic, infertilitat, fatiga, relacions sexuals doloroses i disfuncions de la bufeta i l'intestí.

Tractar una malaltia ignorant l'altra podria empitjorar la malaltia no detectada”

Els autors del estudi recentment publicat a Fronteres in Reproductive Health van considerar important investigar el grau de comorbiditat entre ambdues malalties, ja que el tractament d'una sense l'altra (si totes dues són presents) podria no eliminar el dolor pèlvic o els símptomes d'infertilitat, a més de tractar-ne una malaltia ignorant laltra podria empitjorar la malaltia no detectada.

El tractament d'una condició mentre es retarda el de l'altra pot fallar millorar l'estat de la pacient, especialment en pacients fèrtils, on l'estimulació ovàrica podria empitjorar l'endometriosi concomitant.

Quan acudir a la consulta del teu ginecòleg

demana cita amb el teu ginecòleg si pateixes algun dels símptomes següents:

 • dolor pèlvic
 • dolor menstrual
 • Dolor a la part baixa de l'esquena
 • Sagnat menstrual abundant
 • sagnat irregular
 • Períodes menstruals que duren més del normal
 • Molèsties durant la relació sexual
 • Anèmia
 • Pressió a la bufeta i necessitat d'orinar amb més freqüència.

Revisió ginecològica anual

La revisió ginecològica és una visita mèdica especialitzada que es duu a terme amb la finalitat de prevenir o tractar de manera primerenca les patologies que puguin sorgir al llarg de les diferents etapes de la vida.

A partir dels 40 anys, es recomana fer amb periodicitat anual una revisió ginecològica completa

La revisió ginecològica permet dur a terme una prevenció que pot resultar de la major importància per evitar problemes futurs.

Women 's, al teu costat

Si necessites més informació o vols fer alguna consulta, no dubtis a posar-te en contacte amb nosaltres:

WhatsApp: 34 934 160 606

correu electrònic: info@womens.es

Demana cita amb el nostre equip

  Estic d'acord amb la política de privacitat

  Aquesta entrada té 0 comentaris

  Deixa una resposta

  La seva adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats amb *

  Aquest lloc web fa servir galetes per que tingueu la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades galetes i l'acceptació de la nostra política de cookies, Premi l'enllaç per a més informació.plugin galetes

  ACCEPTAR
  Avís de cookies
  DEMANAR CITA