Vés a el contingut principal

L'endometriosi afecta al voltant de l'8-10% de les dones de la població general, encara que la seva veritable incidència és desconeguda ja que moltes vegades es normalitzen els símptomes.

En Women 's Barcelona comptem amb professionals d'un alt grau d'especialització en la matèria, amb àmplia experiència en el diagnòstic i tractament d'aquesta patologia.

Índex

Què és la Endometriosi?

L'endometriosi és una malaltia caracteritzada per la presència de teixit endometrial fora de la cavitat uterina. És una malaltia benigna i té una evolució de caràcter crònic. Habitualment afecta la cavitat abdominal i ocasionalment pot afectar òrgans extraabdominales com els pulmons.

L'endometriosi pot presentar diferents símptomes, així com presència de lesions en diferents graus com el dolor i l'esterilitat.

Quins són els símptomes?

Les dones que la pateixen, freqüentment pateixen de menstruacions i relacions sexuals doloroses, problemes de fertilitat, regles més abundants i / o fatiga.

Quines són les causes?

No es coneixen les causes amb exactitud, però se sap que està en relació amb la manca de capacitat dels sistemes de defensa d'algunes dones de netejar la sang que cau a la cavitat abdominal durant la regla.

Com es diagnostica?

Encara que es diu que el seu diagnòstic és difícil, la veritat és que un interrogatori adequat atenent les explicacions de la pacient, orienta ja el diagnòstic. L'exploració ginecològica realitzada per un expert, permet la palpació d'implants endometriòtics, l'ecografia ginecològica, de nou realitzada per un expert, també pot detectar la presència de quists endometriòtics en els ovaris i altres formes d'endometriosi.

El 18 d'abril de 2021 es s'ha publicat un estudi d'una importància històrica en el diagnòstic de l'endometriosi. L'estudi mostra que l'avaluació sistemàtica de l'endometriosi per ecografia transvaginal pot reemplaçar amb precisió la laparoscòpia diagnòstica, principalment per l'endometriosi profunda i ovàrica.

Quin és el tractament?

L'abordatge terapèutic de l'endometriosi abasta des de l'ocupació de gestàgens, anàlegs de la GnRH (hormona alliberadora de gonadotropina), substàncies que actuen evitant la producció de certes hormones provocant la interrupció de la menstruació, anticonceptius hormonals, antiinflamatoris i analgèsics fins a la cirurgia laparoscòpica.

El Dr. Francisco Carmona, A més de ser el Director Mèdic de Women 's Barcelona, ​​és el responsable de la Unitat de Endometriosi, també és el Cap de Ginecologia de l'Hospital Clinic on està ubicada la Unitat de Referència de Endometriosi, la primera que es va crear a Espanya en la sanitat pública .

Llicenciat en Medicina per la Universitat de Barcelona el 1982, títol d'especialista en Ginecologia i Obstetrícia el 1988 i grau de Doctor en 1991. Les seves principals àrees d'interès són l'endometriosi la patologia ginecològica benigna, incloent les alteracions de terra pèlvic. És també professor titular de la Universitat de Barcelona i membre de la Reial Acadèmia de Medicina de Catalunya .

El Dr. Francesc Carmona excel·lència en ginecologia

Dr. Francisco Carmona

Director Mèdic de Women 's
Cap de Ginecologia a l'Hospital Clínic de Barcelona
Membre de la SEUD

  Demana cita amb el Dr. Francisco Carmona

  Estic d'acord amb la política de privacitat

  Aquest lloc web fa servir galetes per que tingueu la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades galetes i l'acceptació de la nostra política de cookies, Premi l'enllaç per a més informació.plugin galetes

  ACCEPTAR
  Avís de cookies
  DEMANAR CITA