Vés a el contingut principal

La Fecundació in vitro (FIV) és un tractament de reproducció assistida que consisteix a unir en laboratori els òvuls amb els espermatozoides, i transferir l'embrió seleccionat a l'úter matern per aconseguir la seva implantació i aconseguir l'embaràs.

Durant el tractament, estimulem hormonalment els ovaris de la dona, extraiem els òvuls en un procediment que dura entre 20 i 30 minuts, els vam fecundar in vitro en el laboratori, els mantenim durant uns dies en incubadores i transferir un o dos dels embrions a l' úter matern, en un procés que dura al voltant de 25 a 30 dies.

Els embrions no utilitzats són criopreservats per vitrificació perquè puguin ser transferits en un cicle posterior o quan en un futur es vulguin utilitzar per aconseguir un nou embaràs.

  demana informació

  Estic d'acord amb la política de privacitat

  Dra. Carla Castell
  Unitat de Fertilitat

  Quan és recomanable la fecundació in vitro

  L'objectiu dels tractaments de fertilitat és aconseguir l'embaràs tant quan es detecten problemes de fertilitat femenins i / o masculins, com en alguns casos de dones que han decidit viure la maternitat de manera individual o en parelles de dones.

  La FIV pot ser recomanable en:

  • Parelles amb esterilitat d'origen no conegut.
  • Parelles que no han tingut èxit amb tractaments de fertilitat previs.
  • Parelles en què l'home presenta alteracions en quantitat i / o qualitat de l'esperma.
  • Parelles en què cal realitzar un estudi genètic preimplantacional.
  • Dones amb òvuls de baixa qualitat.
  • Dones amb endometriosi.
  • Dones que volen viure la maternitat de manera individual.
  • Maternitat en parelles de dones.

  La Fecundació in vitro és possible dur-la a terme amb òvuls propis i semen de la parella o de donant, i amb òvuls de donant i semen de la parella o de donant.

  Fecundació in vitro (FIV) Laboratori. Imatge de microscopi

  Fases de la fecundació in vitro (FIV)

  El tractament de fertilitat comença amb una primera visita en la qual, atesa per la nostra especialista en Reproducció Assistida, Recollim tots els antecedents, sol·licitem les proves complementàries necessàries per indicar el tractament més adequat i, en moltes ocasions, ja podem orientar a la pacient sobre el tractament a realitzar.

  Un cop tenim tots els resultats, vam realitzar una segona visita en què concretem el tractament que anem a iniciar, expliquem amb molt de detall el procés de l'tractament de reproducció indicat i vam organitzar el calendari.

  Les fases de l'tractament de Fecundació in vitro (FIV), durant les quals la pacient és acompanyada en tot moment pel seu metge de confiança, són les següents:

  • Fase 1: Estimulació ovàrica 
  • Fase 2 Obtenció dels oòcits
  • Fase 3: Inseminació dels òvuls seleccionats
  • Fase 4: Transferència de l'embrió seleccionat
  • Criopreservació (conservació dels embrions no utilitzats)
  • Prova d'embaràs

  Fase 1: Estimulació ovàrica

  L'estimulació dels ovaris consisteix a realitzar un tractament hormonal amb l'objectiu d'aconseguir diversos ovòcits de bona qualitat, en lloc d'un com passa cada mes de manera natural.

  Fase 2: Obtenció dels oòcits

  En quiròfan, obtenim els ovòcits mitjançant una agulla molt fina guiada per ecografia transvaginal. Per evitar molèsties, el procediment, que dura entre 20 i 30 minuts, es realitza sota sedació.

  Després d'un breu període de de descans, la pacient pot tornar al seu domicili i, a l'endemà, continuar amb la seva vida habitual.

  Fase 3: Inseminació dels òvuls seleccionats

  A el cap de 4 a 6 hores, al laboratori procedim a la inseminació dels òvuls seleccionats amb semen de la parella o semen de donant.

  Durant entre 3 i 5 dies, els embrions romanen en un incubador time-lapse, un sistema d'incubació que permet controlar en un monitor ia temps real l'evolució dels embrions, sense necessitat d'extreure'ls de l'incubador per observar-los a l'microscopi, de manera que evitem canvis de llum o de temperatura.

  Fase 4: Transferència de l'embrió seleccionat

  La transferència embrionària és un procés indolor que consisteix a transferir l'embrió seleccionat a l'úter matern per via vaginal. Es realitza en quiròfan, dura pocs minuts i no requereix sedació.

  criopreservació

  S'aconsegueixi o no l'embaràs en el primer intent, els embrions no utilitzats són criopreservats perquè puguin ser transferits en un cicle de reproducció posterior o, en un futur, ser utilitzats per a una nova gestació.

  Prova d'embaràs

  Dues setmanes després de la transferència, vam realitzar una prova per conèixer si s'ha aconseguit l'embaràs i el tractament de FIV ha estat un èxit.

  Foto de BARBARA RIBEIRO a Pexels. Imatge de microscopi de Pexels.

  Aquest lloc web fa servir galetes per que tingueu la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades galetes i l'acceptació de la nostra política de cookies, Premi l'enllaç per a més informació.plugin galetes

  ACCEPTAR
  Avís de cookies
  DEMANAR CITA