Vés a el contingut principal

La Inseminació artificial és una tècnica de reproducció assistida utilitzada en aquelles parelles que tenen dificultat per embarassar. També és utilitzada en dones sense parella o parelles homosexuals femenines.

Es tracta d'una tècnica molt simple i és la que s'assembla més a l'procés natural.

està indicada en dones joves que tinguin les trompes uterines permeables, amb una reserva ovàrica correcta i menys d'un any d'esterilitat.

Les parelles diagnosticades de presentar un factor masculí lleu i, en les quals millorem la qualitat espermàtica amb el processat de la mostra, poden beneficiar-se de la Inseminació.

Amb la inseminació artificial, a l'ésser un procés molt similar a l'natural amb relacions, les probabilitats d'embaràs tot just augmenten. Sobretot, en les parelles que porten més d'un any de recerca i amb causa d'esterilitat desconeguda.

el procés de la Inseminació Artificial s'inicia amb la regla i consisteix en una primera fase coneguda com la fase d'estimulació, realitzada amb tractament hormonal subcutani a dosis molt baixes per afavorir el creixement d'un o dos fol·licles a nivell dels ovaris. Aquesta fase també és possible realitzar-la sense tractament hormonal fent únicament un seguiment ecogràfic de l'cicle natural.

Quan el fol·licle arriba a la mida a partir de el qual sabem que pot donar-nos un òvul madur i apte per ser fecundat en la trompa uterina, és quan passem a la fase d'ovulació administrant una medicació injectable per induir l'ovulació (trencament de l'fol·licle) i, d'aquesta manera, facilitar el salt de l'òvul cap a la trompa.

Això passa a les 36 hores d'aquesta medicació i és quan cal realitzar la tècnica d'inseminació.

L'home ha de lliurar una mostra de semen en fresc a laboratori el mateix dia de la tècnica. Amb la mostra lliurada en fresc, o bé, amb una mostra de banc de semen, es realitza el processat mitjançant un centrifugat, obtenint una mostra reduïda en volum i molt concentrada en espermatozoides mòbils.

Un cop ja tenim el preparat, es realitza la fase d'inseminació mitjançant un catèter via vaginal. Aquest procés el fem a la consulta sense sedació i guiat per ecografia abdominal; sol durar uns 5 minuts. Després de la inseminació, la dona pot tornar a la seva activitat habitual.

Dues setmanes després es realitza la prova d'embaràs en orina.

En Women 's Barcelona som molt selectius amb les parelles que van a realitzar inseminació artificial i si no aconseguim embaràs en el tercer intent, indiquem una FIV.

Tot el que passa de manera natural o per inseminació artificial a la trompa, és el que podem observar al laboratori mitjançant una FIV.

És per això, que a partir de la 3a inseminació artificial, hem de realitzar una tècnica més diagnòstica i més complexa per arribar a l'positiu.

Inseminació Artificial Conjugal (IAC)

Aquesta tècnica de reproducció assistida, és una tècnica senzilla, ràpida i indolora que té com a objectiu augmentar les possibilitats d'embaràs.
La inseminació es porta a terme després d'un tractament hormonal d'estimulació ovàrica previ i sota un rigorós control mèdic. La inseminació artificial conjugal (IAC) es porta a terme a la mateixa consulta ginecològica i consisteix a dipositar la mostra de semen, un cop capacitada, a l'interior de l'úter de la pacient el mateix dia en què es produeix l'ovulació, de tal manera , es redueix la distància entre l'òvul i l'espermatozoide, facilitant la fecundació i per tant, augmentant les possibilitats d'aconseguir un embaràs.

Quan està indicada la inseminació artificial conjugal?

  • Quan hi ha alteracions lleus en la qualitat seminal.
  • Quan es detecten alteracions a nivell de coll d'úter.
  • En parelles que presenten esterilitat de menys de 2 anys i d'origen desconegut.

És imprescindible que al menys una de les dues trompes de Fal·lopi es trobi permeable i que a més l'home compleixi uns paràmetres seminals mínims.

La inseminació artificial pot realitzar també en parelles serodiscordants per al virus de la immunodeficiència humana (VIH) i per al virus de l'hepatitis B i C.

Si l'home és el portador de virus, abans d'utilitzar la mostra es durà a terme un rentat de semen.

Inseminació Artificial amb semen de Donant (IAD)

La preparació que es porta a terme a la inseminació artificial amb semen de donant, és exactament igual que la que es realitza amb semen de cònjuge, a diferència de l'anterior, s'utilitza una mostra de semen de banc congelada (Donant de semen).

L'esperma es manté criopreservat i només s'utilitzen les mostres que han prevalgut i superat les proves de descongelació, permetent procedir a la inseminació amb una bona quantitat d'espermatozoides mòbils.

La selecció de l'donant de semen es porta a terme d'acord a les característiques físiques i immunològiques de la parej, ao bé, de les dones receptores, tenint en compte el grup sanguini i Rh, pes, alçada, color d'ulls ...

Quan està indicada la inseminació artificial amb semen de donant (LAD)?

  • En el cas de parelles amb factor masculí alterat
  • En el cas de patir una malaltia hereditària severa i no és possible dur a terme un consell genètic i DGP
  • Dones que no tenen parella però si volen tenir descendència
  • Dones amb parella femenina que desitgen tenir descendència

Aquest lloc web fa servir galetes per que tingueu la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades galetes i l'acceptació de la nostra política de cookies, Premi l'enllaç per a més informació.plugin galetes

ACCEPTAR
Avís de cookies
DEMANAR CITA