Vés a el contingut principal

El calendari menstrual (També es parla de calendari d'ovulació) Fa referència a l'mètode de comptar els dies de l'cicle menstrual de la dona, comprovar  els dies que són més fèrtils i així saber quins són els més probables per quedar embarassada. El mètode va ser creat el 1924 pel ginecòleg japonès Kyusaku Ogino i més tard va ser millorat pel metge alemany Hermann Knaus, per aquest motiu se li conegui com Mètode Ogino-Knaus. Originalment es va concebre com un mètode natural de control de natalitat.

La calculadora menstrual és una eina ajuda a les dones a determinar com és el seu cicle menstrual i calcular els dies fèrtils. Amb aquesta informació la dona pot organitzar la seva agenda, desplaçaments o esdeveniments sense tenir el període. La calculadora també permet calcular els temps «pic» d'ovulació, cosa que permet saber quan es tenen més probabilitats de quedar-se embarassada.

  demana informació

  Estic d'acord amb la política de privacitat

  Dra. Carla Castell
  Unitat de Fertilitat

  En ocasions no està clar la mitjana de dies que dura la regla a una dona, és a dir, el sagnat com a tal no es tracta d'una xifra exacta i pot ser des dels 2 als 7 dies. No és normal que la menstruació s'allargui més d'una setmana pel que si així succeeix es recomana acudir a l'ginecòleg.

  Algunes dones no solen fer ús un calculadora de calendari menstrual o calculadora d'ovulació, Però hi ha diverses ocasions en què pot ser d'utilitat. Per exemple quan es planifica una visita la ginecòleg per fer-se una citologia, és important que no coincideixi amb el cicle menstrual perquè no es podria fer. També és útil si s'està planificant un viatge i es vol fer-ho sense tenir el període menstrual. Finalment està el tema de l'embaràs i aquí conèixer el calendari menstrual pot ser útil tant per a quedar-se embarassada com per ser usat com a mètode anticonceptiu.

  En el cas de dones amb períodes menstruals irregulars és bastant complicat poder tenir un idea o data fixa de quan arribarà el període, però sí et va a ajudar a tenir una mica de més d'informació i què tan irregular és el cicle menstrual.

  Calculadora menstrual al teu telèfon mòbil

  Avui en dia una de les millors formes de tenir un control de l'calendari menstrual és l'ús d'una app o aplicació per a telèfons mòbils. Algunes de les que us podem recomanar són calendari Menstrual (Google Play), Flo (Google Play) i pista (Apple store).

  Aquest tipus d'app es tenen en compte per part de dones que usen la calculadora per a un tractament de FIV amb l'objectiu d'aconseguir un embaràs.

  Un SmartWatch per controlar el cicle menstrual

  Fitbit ha posat al mercat el Fitbit Versa, és un SmartWatch que controla l'activitat física i el somni però la seva novetat és que, per primera vegada, aquest rellotge intel·ligent incorpora una nova aplicació per fer el seguiment de l' cicle menstrual i que les dones puguin planificacarse.

  Aquesta nova app ajuda a les dones a controlar el seu cicle menstrual oferint estadístiques i dades sobre la seva fertilitat. Segons una enquesta de l'fabricant el 80% de les dones no sap quantes fases hi ha al cicle menstrual i més de l'70% no va poder identificar la durada mitjana de l'cicle menstrual.

  Ftibit Versa Per El Cicle Menstrual

  La nova app permet afegir les dades i símptomes relatius al cicle menstrual, com ara dolors menstruals, rampes ia partir d'aquestes dades genera prediccions i informació sobre l'estat de salut. A més, permet compartir de forma opcional dades específiques amb els metges per tal que puguin oferir a l'usuari una atenció mèdica més personalitzada.

  Aquest lloc web fa servir galetes per que tingueu la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades galetes i l'acceptació de la nostra política de cookies, Premi l'enllaç per a més informació.plugin galetes

  ACCEPTAR
  Avís de cookies
  DEMANAR CITA