Vés a el contingut principal
Womens t'aconsella el millor tractament per a la teva salut vaginal

La Unitat de Menopausa i Perimenopausa de Women 's Barcelona està enfocada a la cura integral de la dona en la menopausa per prevenir i tractar la seva simptomatologia, i així millorar la qualitat de vida i el bon estat de salut de les nostres pacients.

La responsable de la Unitat, la, la Dra. Montserrat Manubens, especialista en ginecologia, compta amb més de 30 anys d'experiència en l'estudi de la menopausa que l'han convertit en un referent d'aquesta especialitat, a més de ser membre de la junta directiva de l'AEEM, Associació Espanyola per a l'Estudi de la Menopausa.

L'equip de professionals de la Unitat realitzarà una valoració individualitzada de la pacient perimenopàusica o menopàusica per aplicar les mesures preventives o tractaments de l'climateri que més s'ajusten a l'estat de salut i els símptomes presents, i treballarà conjuntament amb els professionals d'altres especialitats que configuren l'espai multidisciplinari de l' Women 's Barcelona com la Unitat de Psicologia, Nutrició, Fisioteràpia, Medicina de l'Esport... per abordar de forma preventiva i integral el tractament més adequat. En aquesta línia, tenim també un equip d'especialistes amb una àmplia experiència en la salut íntima de les dones que compta a més amb eines i tractaments innovadors.

Què és la menopausa

La menopausa és l'etapa fisiològica vital de la dona en la qual els ovaris deixen de produir òvuls i finalitzen els períodes menstruals. És un diagnòstic retrospectiu, parlem de menopausa quan ha transcorregut un any des de l'última regla i no s'ha tingut cap sagnat menstrual. Sol produir de mitjana als 50 anys. Segons l'edat en què es presenti pot ser:

 • Fallada ovàrica primari (Menopausa precoç): Abans dels 40 anys.
 • Menopausa primerenca: Entre els 40 i 45 anys.
 • Menopausa tardana: Després dels 55 anys.

el climateri

El climacteris és el període ampli en la vida de la dona en què es produeix el pas progressiu de l'estat reproductiu o període fèrtil de la vida al no reproductiu i que abasta les següents fases:

 • perimenopausa: És el període en mesos o anys que precedeix la menopausa. Sol anar acompanyat d'alteracions de l'cicle.
 • menopausa: Cessament definitiu de la menstruació.
 • postmenopausa: Període que segueix a la menopausa. En aquesta fase apareixen les complicacions i els símptomes per la falta d'hormones que aniran instaurant de forma lenta i progressiva amb el pas dels anys.

Clínica de la menopausa

Per al diagnòstic de menopausa, en principi no cal fer determinacions hormonals ja que aquest com és retrospectiu. Davant la constatació d'un any d'amenorrea; però en cas de necessitat, hem de sol·licitar: gonadotropines (FSH) i 17 beta estradiol, anàlisi que haurem de repetir a el cap d'un cert temps per poder fer el diagnòstic correcte.

El diagnòstic s'inicia amb una primera consulta entre la Dra. Manubens i la pacient per conèixer en profunditat la simptomatologia particular i iniciar una sèrie d'exàmens (revisió ginecològica, amb citologia vaginal i colposcòpia, ecografia ginecològica, densitometria ...) per elaborar la pauta terapèutica que millor s'adeqüi a les necessitats de la nostra pacient.

Atenció i seguiment

La menopausa és una etapa de risc per a malalties cròniques (diabetis, obesitat, hipertensió, dislipèmies, alteracions tiroïdals), càncer ginecològic (mama i endometri) i no ginecològic (pulmó i còlon). Per tant, ens trobem en un moment idoni per fer prevenció i diagnòstic precoç d'aquestes patologies.

El programa de salut preventiva per millorar la qualitat de vida de la dona postmenopàusica es basarà en:

 • Promoció d'estils de vida saludables.
 • Prevenció de el risc cardiovascular i osteoporosi.
 • Diagnòstic precoç dels càncers més freqüents en aquesta etapa de la dona.
 • Tractament de patologies lligades a el dèficit hormonal.
 • Prevenció de patologies cròniques
 • primera visita

El primer contacte amb la pacient és una visita informativa explicant-li el significat de la menopausa i els objectius de les mesures dirigides a evitar-ne les conseqüències ja que, si no està correctament informada, difícilment seguirà les indicacions i consells dels professionals de la Unitat de Menopausa i Perimenopausa.

 1. Història clínica amb antecedents familiars i personals generals i ginecològics, valorant risc d'osteoporosi i cardiovascular.
 2. Exploració ginecològica completa incloent valoració de sòl pèlvic.
 3. Estudis complementaris: (si no els té i l'especialista els considera necessaris)
 • mamografia
 • ECO mamària
 • ECO ginecològica
 • DOC a la primera visita
 • analítica completa

Visites successives de la pacient: Han individualitzar, però en general es realitzaran anualment. De vegades, segons el tractament pot ser necessari una valoració als 3-4 mesos per valorar resposta a aquest.

Quant als estudis complementaris posteriors, dependrà de l'edat, la patologia i el tractament.

Si vols més informació sobre la menopausa i com s'aborda En Women 's, visita aquest article a nostre bloc.

La nostra especialista en Menopausa

La Dra Montserrat Manubens ginecòloga amb més de 30 anys d'experiència, especialitzada en l'estudi i tractament de la menopausa.

Dra. Montserrat Manubens

Especialista en l'estudi i tractament de la menopausa.

  Demana cita amb la Dra. Monserrat Manubens

  Estic d'acord amb la política de privacitat

  Aquest lloc web fa servir galetes per que tingueu la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades galetes i l'acceptació de la nostra política de cookies, Premi l'enllaç per a més informació.plugin galetes

  ACCEPTAR
  Avís de cookies
  DEMANAR CITA