Vés a el contingut principal

La revisió ginecològica anual és una visita mèdica especialitzada que es duu a terme amb la finalitat de prevenir o diagnosticar i tractar de manera primerenca les patologies que puguin sorgir al llarg de les diferents etapes de la vida d'una dona.

La revisió ginecològica té una durada d'entre 20 i 30 minuts i inclou:

 • Entrevista personal amb el ginecòleg.
 • Exploració ginecològica.
 • Exploració per descartar la infecció per Virus del Papil·loma Humà
 • Ecografia vaginal.
 • Exploració de mames i aixelles.
 • Pautes de salut i assessorament preventiu.
 • Depenent de l'edat i/o dels resultats de l'entrevista personal i de l'exploració, es poden fer o sol·licitar altres proves, com ara anàlisi de sang, citologia, mamografia, densitometria òssia, cultiu Virus del Papil·loma Humà, etc.

Durant la revisió podràs exposar al teu ginecòleg qualsevol dubte relacionat amb els canvis i les necessitats que es van plantejant al llarg de les diferents etapes de la vida d'una dona: l'inici de la menstruació, l'ús de mètodes anticonceptius, la preparació per a l'embaràs, preservació de la fertilitat, inici de la menopausa, etc.

La revisió ginecològica et permetrà cuidar la teva salut i dur a terme una prevenció que pot resultar de la major importància per evitar problemes futurs, però si tens molèsties o dolors relacionats amb la regla o et sembla percebre canvis als pits, demana com més aviat cita amb el teu ginecòleg.

Entrevista personal amb el teu ginecòleg

La revisió ginecològica s'inicia amb una entrevista personal amb el teu ginecòleg, que mitjançant una sèrie de preguntes completarà la teva història clínica i podrà conèixer tant les teves circumstàncies personals com les necessitats actuals, segons sigui l'etapa vital en què et trobis.

exploració ginecològica

Després de l'entrevista personal o interrogatori clínic, el teu ginecòleg durà a terme una exploració física, que consta d'una exploració abdominal, de genitals externs, de la vagina i el coll uterí, i d'una exploració mamària.

Exploració per descartar la infecció per Virus del Papil·loma Humà

El Virus del Papil·loma Humà (VPH) és una infecció de transmissió sexual molt estesa entre la població que pot produir des de lesions a la mucosa genital fins a lesions precanceroses o diferents tipus de càncer.

La majoria de les persones poden tenir el virus i no patir símptomes, eliminar el virus amb les seves defenses i no desenvolupar càncer, però en el 15% de les dones contagiades el virus persisteix durant molts anys i pot generar canvis a les cèl·lules que derivin a el desenvolupament de càncer.

Per això, és important que les dones en què el virus persisteix rebin una atenció més gran i un control més exhaustiu, de manera que sigui possible evitar el desenvolupament de les lesions precursores del càncer.

A Women's CD, si les nostres pacients ho sol·liciten, administrem la vacuna contra el virus del Papil·loma Humà (VPH).

Exploració de mames i aixelles

L'exploració mamària no causa ni dolor ni molèsties. Per descartar qualsevol patologia, el teu ginecòleg comprovarà si hi ha alguna alteració a la pell, la possible presència d'engreujaments en mames o aixelles, o secreció als mugrons.

Si ho considereu necessari per descartar o confirmar un diagnòstic, després de l'exploració mamària el vostre ginecòleg pot sol·licitar proves complementàries com, per exemple, una mamografia.

ecografia ginecològica

L'ecografia ginecològica és una prova diagnòstica ràpida, innòcua i indolora que normalment es fa per via transvaginal i permet examinar mitjançant ultrasons els òrgans interns de la pelvis, amb l'objectiu de detectar o descartar possibles anomalies o patologies.

Citologia

La citologia, també anomenada Prova de Papanicolau, és una prova ràpida, senzilla i indolora (encara que pot resultar molesta) que consisteix a prendre una mostra de cèl·lules de la vagina i del coll uterí  per a la seva anàlisi posterior.

L'anàlisi cel·lular permet detectar lesions precursores del càncer de coll d'úter i possibles infeccions causades per bacteris, fongs o virus, com ara el virus del papil·loma humà (VPH), una de les malalties més esteses entre la població.

Segons siguin les circumstàncies, es recomana fer la prova per primera vegada a partir del moment en què comencen a mantenir-se relacions sexuals i repetir la prova, si així ho recomana el teu ginecòleg, cada 2 o 3 anys.

mamografia

Les pautes més recents basades en l'evidència d'experts al camp de la detecció i el diagnòstic del càncer de mama recomanen que a partir dels 40 anys totes les dones es facin una mamografia anual.

La mamografia és una prova diagnòstica segura i ràpida (al voltant de 20 minuts) que permet detectar tumors (entre altres patologies) abans que hagin envaït teixit mamari, òrgans a distància o ganglis limfàtics.

Gràcies a la mamografia es pot identificar el càncer de mama a la seva etapa més inicial, fins a 2 anys abans que es faci palpable, i assegurar així un diagnòstic precoç que permeti iniciar el tractament més adequat.

Densitometria

La densitometria és una prova diagnòstica que determina amb precisió la massa o densitat òssia dels ossos, aplicable tant pel diagnòstic precoç de l'osteoporosi com per al control de la seva evolució.

La densitometria, prova que no causa cap dolor, és recomanable començar a fer-la en el moment en què es produeix la menopausa.

Si la dona no presenta factors de risc, el més important és fer control en els dos primers anys sense estrògens, és a dir, els dos primers anys després de la data d'última regla.

Pautes de salut i assessorament preventiu

Segons siguin les teves circumstàncies i les teves necessitats, durant la revisió anual el teu ginecòleg solucionarà els teus dubtes i t'assessorarà per preservar el teu benestar i prevenir o evitar futurs problemes de salut:

 • mètodes anticonceptius
 • Preparació per a l'embaràs
 • Preservació de la fertilitat
 • Vacuna del virus del papil·loma humà
 • Cures per a la menopausa
 • Prevenció de l'osteoporosi
 • Pautes i hàbits generals de salut segons la franja dedat.

Women's, al teu costat a totes les etapes de la vida

Les societats científiques i les guies de pràctica clínica recomanen que les dones facin les revisions ginecològiques amb una periodicitat anual a partir dels 40 anys, però si tens alguna inquietud, molèsties o dolors no esperis i demana cita amb el teu ginecòleg.

 • Si tens molèsties vaginals.
 • Si tens regles doloroses.
 • Si pateixes dolor pèlvic en forma de rampes una o dues setmanes abans o després de la menstruació.
 • Si la teva regla és molt irregular o molt abundant.
 • Si sents molèsties o dolors durant o després de les relacions sexuals.
 • Si notes un bony o aprecies canvis en la forma o el volum dels pits.
 • Si has començat a tenir relacions sexuals o començaràs a tenir-les.
 • Si vols preparar-te per a l'embaràs o creus convenient preservar la teva fertilitat.

A Women's CD, tens a la teva disposició un equip ampli, complet i multidisciplinari de professionals de la ginecologia i l'obstetrícia que ens permet oferir-te una solució integral, eficaç i actualitzada, en tot moment i davant de qualsevol circumstància mèdica.

Volem ser el teu costat al llarg de totes les etapes i les circumstàncies de la vida des de l'adolescència fins a l'edat adulta.

Women 's, al teu costat

Si necessites més informació o vols fer alguna consulta, no dubtis a posar-te en contacte amb nosaltres:

WhatsApp: 34 934 160 606

correu electrònic: info@womens.es

  És important, mantenir de forma periòdica un control ginecològic amb una finalitat merament preventiva, per això s'aconsella que, com a mínim, un cop a l'any es dugui a terme una revisió ginecològica per poder diagnosticar qualsevol anomalia o alteració de forma precoç o preveure aquells problemes que puguin sorgir.

  La revisió ginecològica és visita important perquè la cura de la salut de la dona i una forma molt important de prevenció de possibles trastorns com ara el Virus de l'Papiloma Humà. Si tens algun dubte sobre aquest procediment mèdic no dubtis a consultar-nos.

  En Women 's Barcelona trobaràs, independentment de l'etapa en la qual es trobis, a professionals compromesos en la cura de la teva salut.


  Les revisions ginecològiques s'han d'iniciar a partir dels 25 anys o abans si es comencen a tenir relacions sexuals, L'objectiu d'aquesta revisió és prevenir malalties i riscos i diagnosticar amb antelació possibles patologies. En el control ginecològic es revisa el aparell genital i les mames amb especial atenció a la detecció de l' càncer ginecològic, el càncer de mama i les malalties de transmissió sexual.

  Aquest lloc web fa servir galetes per que tingueu la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades galetes i l'acceptació de la nostra política de cookies, Premi l'enllaç per a més informació.plugin galetes

  ACCEPTAR
  Avís de cookies
  DEMANAR CITA