Vés a el contingut principal

La Dra. Ojeda explica amb detall què és làser ginecològic vaginal, Quines són les seves principals aplicacions i com es porta a terme el tractament amb aquest instrument.

1. Què és el làser ginecològic vaginal?

El làser ginecològic és un capçal que s'introdueix a la vagina i emet un feix d'energia tèrmica que es va aplicant a 360º sobre tota la superfície de la vagina, afavoreix el reg sanguini y augmenta la producció de nou col·lagen i el gruix de la paret vaginal.

És una solució efectiva que es realitza de forma ambulatòria, En consulta i sense ingrés hospitalari, que alleuja, redueix o acaba amb els símptomes relacionats amb la manca d'estrògens, com la sequedat vaginal, els picors i la sensació de cremor, Les molèsties a l'orinar o en les relacions sexuals, etc.

Què és làser ginecològic vaginal i quines són les seves principals aplicacions? Womens el millor servei en ginecologia

2. Per què el làser ginecològic?

Durant l'edat fèrtil, els estrògens, la principal hormona sexual femenina, mantenen la flexibilitat i la lubricació de la paret vaginal. Des de la primera fins a l'última regla, la salut vaginal està preservada per aquestes hormones, responsables de l'manteniment, de la flexibilitat, la lubricació i el correcte funcionament vulvovaginal.

Les dones deixen de tenir estrògens en l'embaràs, el part i la lactància, en la menopausa o en pacients tractades amb quimioteràpia o radioteràpia. En aquestes circumstàncies, tots els òrgans protegits pels estrògens, com la vagina i la vulva, pateixen una desprotecció que, si no tractem convenientment, pot comportar que es experimentin profundes incomoditats en el benestar íntim. I si no hi posem remei, aquesta sèrie de símptomes no desapareixeran. A contra, amb el pas del temps la seva intensitat augmentarà.

3. Quines són les seves principals aplicacions?

El làser en ginecologia permet tractar la mucosa vaginal i les seves parets, la laxitud d'aquestes parets, la sequedat vaginal, la uretra, la incontinència urinària, Corregir els llavis menors més llargs i extensos del normal i la melanosi vulvar, entre d'altres patologies.

Mitjançant minúsculs impactes d'energia tèrmica, el làser ginecològic afavoreix la producció de col·lagen d'alta qualitat, Augmenta el gruix de la mucosa i l'elasticitat i hidratació de el teixit vulvovaginal.

Efectes de l'làser ginecològic vaginal:

 • Millora la lubricació deficient i redueix la sequedat vaginal.
 • Millora la hiperlaxitud de terra pèlvic.
 • Redueix les molèsties al orinar o en les relacions sexuals.
 • Ajuda a evitar incontinències urinàries lleus.
 • Elimina berrugues vulvars (produïdes per a l' VPH) I cicatrius després de cesàries i / o episiotomies.
 • Alleuja la picor i la sensació de cremor.
 • Pot acabar amb les infeccions genitals.

4. Com és el tractament?

Quant dura la sessió?

10-15 min.

On es du a terme?

A la consulta.

Fa mal?

Generalment només se sent una petita molèstia

La sessió de làser vaginal pot durar, com a màxim, entre 10 i 15 minuts, es realitza a la consulta (no en quiròfan) i, ​​després de la sessió, les nostres pacients poden continuar immediatament amb la seva vida habitual.

La majoria de sessions amb làser ginecològic es realitzen sense anestèsia, encara que és important destacar que cada dona és diferent i sempre cal consensuar amb cada pacient si prefereix anestèsia local.

5. Quan es comencen a percebre les millores?

El procés de regeneració dura diverses setmanes, però l'estimulació és immediata. Els resultats es noten de forma molt primerenca, són acumulatius i les nostres pacients perceben les millores des de la primera sessió.

Amb tres sessions de làser, amb un interval d'un mes entre cadascuna, sol ser suficient perquè es restableixi el correcte PH vaginal, disminueixi el risc de contraure infeccions i desapareguin els símptomes. En les revisions anuals posteriors, es valora amb cada pacient si és necessari realitzar una sessió de recordatori.

Què és làser ginecològic vaginal i quines són les seves principals aplicacions ?, el millor servei a la teva clínica de Barcelona

6. Qui pot beneficiar-se dels tractaments amb làser ginecològic?

Totes les dones es poden sotmetre a el tractament amb lAser vaginal, No existeixen contraindicacions més enllà de recomanar realitzar el tractament en un centre homologat, de confiança, I que els aparells siguin utilitzats per doctors especialitzats.

La síndrome genitourinari està relacionat amb la disminució d'estrògens, (hormones sexuals que preparen l'aparell genital femení per l'ovulació i la fecundació) Originada amb la menopausa.

Les dones neixen amb un nombre determinat d'òvuls, responsables també de fabricar estrògens i progesterona, les hormones que controlen la menstruació i l'ovulació.

menopausa

La menopausa es produeix quan els ovaris deixen d'alliberar òvuls cada mes, i la menstruació desapareix. Els símptomes es caracteritzen per la disminució de la lubricació vaginal, la sequedat, la picor, la sensació de cremor i les molèsties o el dolor en les relacions sexuals.

La sensació d'urgència urinària, la incontinència, les molèsties a l'orinar i una major propensió a les infeccions de l'tracte urinari també són habituals.

Només 1 de cada 4 dones consulta al seu ginecòleg i es planteja buscar una solució al que els metges anomenem atròfia vaginal OSíndrome genitourinari de la menopausa.

Per què? Probablement els fa vergonya parlar dels seus símptomes o perquè consideren que és "normal" patir aquestes molèsties amb l'arribada de la menopausa.

És important ressaltar que actualment disposem de tractaments i que el làser ginecològic afavoreix la producció de nou col·lagen de qualitat, Afavoreix el reg sanguini i millora la salut genitourinaria sense necessitat de tractament hormonal.

En el part

En l'embaràs, el part i la lactància les dones deixen de tenir estrògens temporalment. Tots els òrgans protegits per aquestes hormones, com la vagina i la vulva, pateixen una desprotecció que, si no tractem convenientment, pot comportar que es experimentin profundes incomoditats en el benestar íntim.

El tractament amb làser vaginal és una opció molt beneficiosa en la rehabilitació postpart per tractar la laxitud vaginal i la incontinència urinària, I per millorar la lubricació i l'elasticitat.

Tant el risc d'incontinència com el de prolapse (Caiguda dels òrgans pèlvics) es multipliquen després d'un o diversos embarassos. Per això, per evitar mals majors, és convenient que consultis amb el teu ginecòleg quan és el millor moment per iniciar el tractament.

Incontinència urinària femenina

La Incontinència Urinària Femenina (Pèrdua involuntària d'orina) és un problema ginecològic molt freqüent que, sense ser greu, té un enorme impacte en la vida i el benestar d'una dona.

Després del embaràs, el part o l'arribada de la menopausa, freqüentment es produeix un debilitament de l' sòl pèlvic, Un conjunt de músculs, nervis i teixits que sostenen la bufeta, l'úter i el recte, i ajuden a mantenir el control sobre la bufeta i els moviments intestinals.

A més de l'embaràs, els parts i la menopausa, també l'obesitat, els sobreesforços i practicar esports d'alt impacte poden alterar l'activitat de l' sòl pèlvic, Provocar que no funcioni correctament i augmentar la probabilitat de patir incontinència urinària.

El tractament amb làser ginecològic està especialment indicat en els casos lleus i moderats d'incontinència. Actualment, amb la tecnologia làser més avançada en mans dels millors experts, és possible millorar notablement les disfuncions urinàries en molt poques sessions, de forma segura i eficaç.

prolapse genital

El tractament per al prolapse genital consisteix a fixar la vagina en la posició que li correspon. S'usa unes malles de sosteniment en el cas que la pacient ho vulgui. el làser vaginal aconseguirà aconseguir la seva contracció i la recuperació de el to muscular.

Demana cita amb el nostre equip

  Estic d'acord amb la política de privacitat

  Aquest lloc web fa servir galetes per que tingueu la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades galetes i l'acceptació de la nostra política de cookies, Premi l'enllaç per a més informació.plugin galetes

  ACCEPTAR
  Avís de cookies
  DEMANAR CITA