Vés a el contingut principal
Llum Verda Per a L'Ús Del Cannabis A L'Endometriosi I El Dolor Oncològic

Llum verda per a l'ús del cànnabis a l'endometriosi i el dolor oncològic

La proposta per ampliar l'endometriosi i el dolor oncològic l'ús del cànnabis medicinal ha rebut l'aval de la Subcomissió sobre cànnabis medicinal del Congrés.

A l'informe final de Proposta de Conclusions i Recomanacions que la subcomissió sobre cànnabis medicinal del Congrés ha votat recentment, es proposa estendre l'ús medicinal a l'endometriosi i el dolor oncològic, a més del dolor no oncològic (inclòs el dolor neuropàtic), l'espasticitat en pacients amb esclerosi múltiple, algunes formes d'epilèpsia, i nàusees i vòmits derivats de la quimioteràpia.

«La dispensació de fórmules magistrals amb extractes o preparats estandarditzats de cànnabis s'ha de fer a partir de la xarxa de farmàcies del sistema de salut, amb preferència a les farmàcies hospitalàries i explorant l'alternativa de les farmàcies comunitàries que puguin reunir els requisits», s'indica al document.

La prescripció de cànnabis medicinal ha de ser realitzada exclusivament per professionals sanitaris”

La Subcomissió sobre cànnabis medicinal constata que “l'evidència científica disponible és limitada en relació als usos terapèutics del cànnabis i dels seus productes, i està restringida a alguns diagnòstics. La investigació aportarà llum per poder dilucidar molts aspectes en el futur».

La prescripció de cànnabis medicinal ha de ser realitzada “exclusivament per professionals sanitaris” i “cal promoure la formació en l'ús terapèutic del cànnabis entre aquests professionals de la medicina”.

En un termini de 6 mesos, l'Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris realitzarà els treballs necessaris perquè sigui possible la disponibilitat al mercat farmacèutic de preparats estandarditzats del cànnabis».

La subcomissió aclareix que "és absolutament necessari evitar que l'ús terapèutic d'extractes o preparats estandarditzats de cànnabis per a determinats pacients amb indicacions concretes, es confongui amb una invocació genèrica a l'ús general de cànnabis per la població" i "pugui portar a més disponibilitat i consum».

Un cop la proposta sigui votada a la Comissió de Sanitat, en un termini de 6 mesos l'Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris (AEMPS) farà els passos necessaris perquè les recomanacions de l'informe «tinguin encaix en la normativa i siguin viables, permetent la disponibilitat al mercat farmacèutic d'extractes o preparats estandarditzats del cànnabis».

Women 's, al teu costat

Si necessites més informació o vols fer alguna consulta, no dubtis a posar-te en contacte amb nosaltres:

WhatsApp: 34 934 160 606

correu electrònic: info@womens.es

Demana cita amb el nostre equip

  Estic d'acord amb la política de privacitat

  Aquesta entrada té 0 comentaris

  Deixa una resposta

  La seva adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats amb *

  Aquest lloc web fa servir galetes per que tingueu la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades galetes i l'acceptació de la nostra política de cookies, Premi l'enllaç per a més informació.plugin galetes

  ACCEPTAR
  Avís de cookies
  DEMANAR CITA