Vés a el contingut principal
Descoberts Nous Gens enllaçats Amb Una Major Esperança De Vida Reproductiva En Les Dones

Descoberts nous gens vinculats amb una major esperança de vida reproductiva a les dones

Un estudi en què han participat centenars de milers de dones i científics de més de 180 institucions ha identificat prop de 300 variacions genètiques que influeixen en l'esperança de vida reproductiva de les dones i proporciona formes de saber quines dones tenen més risc de viure la menopausa a una edat primerenca.

Encara que l'esperança de vida ha augmentat significativament en els últims 150 anys, l'edat en què es presenta la menopausa natural s'ha mantingut relativament constant entre els 48-52 anys (edat mitjana 50 anys), Tot i que pugui produir-se la desaparició de la regla de manera anticipada.

La menopausa ocorre una vegada que han desaparegut la majoria dels òvuls amb els quals neix la dona, tot i que la fertilitat disminueix de manera progressiva amb anterioritat. L'edat a la qual les dones entren en la menopausa és fonamental per la fertilitat i impacta en l'envelliment saludable de les dones.

la investigació ha estat portada a terme gràcies a la col·laboració de científics de més de 180 institucions i ha estat liderada conjuntament per la Universitat d'Exeter, la Unitat d'Epidemiologia de l'MRC de la Universitat de Cambridge, l'Institut de Biotecnologia i Biomedicina de la Universitat Autònoma de Barcelona, ​​i el Centre DNRF per a l'Estabilitat cromosòmica de la Universitat de Copenhaguen.

Millorar la comprensió dels processos biològics involucrats en l'envelliment reproductiu podria conduir a millorar les opcions de tractament de fertilitat "

L'equip ha descobert que molts dels gens involucrats (actius des d'abans del naixement, quan es creen els dipòsits d'òvuls humans, però també durant tota la vida) estan relacionats amb processos de reparació de l'ADN.

«És clar que reparar l'ADN danyat en els òvuls és molt important per a establir la reserva d'òvuls amb els quals neixen les dones i també per determinar la rapidesa amb què es perden al llarg de la vida. Millorar la comprensió dels processos biològics involucrats en l'envelliment reproductiu podria portar a millorar les opcions de tractament de fertilitat», ha afirmat la professora Eva Hoffmann (Universitat de Copenhaguen), coautora de l'estudi.

«Esperem que la nostra feina brindi noves possibilitats per ajudar les dones a planificar el futur. En trobar moltes més de les causes genètiques de la variabilitat en el moment de la menopausa, s'ha demostrat que podem començar a predir quines dones podrien tenir una menopausa més primerenca i, per tant, lluitar per quedar embarassades de manera natural», ha explicat la coautora Dra. Katherine Ruth, de la Universitat d'Exeter.

¿Quins són els símptomes MÉS HABITUALS DE LA MENOPAUSA?

Els sufocacions són el símptoma més característic de la menopausa. De vegades, encara menstruando, moltes dones, pateixen fogots, com una sobtada sensació de calor a escot, coll i cara, que poden acompanyar-se de sudoració i palpitacions.

Encara que la causa exacta dels fogots no es coneix, Sí que sabem que quan baixen els estrògens es produeix una alteració de el sistema nerviós central que causa un desequilibri a nivell de centre termoregulador que origina aquest malestar.

A més de les sufocacions (que no totes les dones pateixen) els principals símptomes de la menopausa són la sequedat de pell i mucoses, la sequedat vaginal, La pèrdua de massa òssia i, a partir dels deu anys de l'inici de la menopausa, un augment de el risc d'infart de miocardi.

¿ES PODEN PREVENIR O EVITAR ELS SÍMPTOMES DE LA MENOPAUSA?

Els símptomes de la menopausa poden prevenir-se, evitar o minimitzar, especialment els més greus com són l'osteoporosi i la malaltia vascular (el risc d'infart de miocardi).

Abans de l'arribada de la menopausa, cal mantenir una dieta equilibrada (per evitar l'augment de colesterol), rica en calci (per prevenir la pèrdua de massa òssia) i practicar exercici amb regularitat, que és summament beneficiós per millorar la tensió arterial , la diabetis, el colesterol, l'osteoporosi i per millorar l'estat d'ànim.

A Espanya, la meitat de les dones que estan en la menopausa (uns 4 milions) no van a la seva ginecòleg quan experimenten els símptomes de la menopausa, probablement perquè moltes dones desconeixen que els símptomes poden mitigar i, fins i tot, evitar-se.

Women 's, al teu costat

Si necessites més informació o vols fer alguna consulta, no dubtis a posar-te en contacte amb nosaltres:

WhatsApp: 34 934 160 606

correu electrònic: info@womens.es

Demana cita amb el nostre equip

  Aquesta entrada té 0 comentaris

  Deixa una resposta

  La seva adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats amb *

  Aquest lloc web fa servir galetes per que tingueu la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades galetes i l'acceptació de la nostra política de cookies, Premi l'enllaç per a més informació.plugin galetes

  ACCEPTAR
  Avís de cookies
  DEMANAR CITA