Vés a el contingut principal
Miomes Uterins I Substàncies Tòxiques En Productes D'Ús Diari

Miomes uterins i substàncies tòxiques en productes d'ús diari

Científics de la Universitat de Northwestern han demostrat que determinades substàncies químiques utilitzades en productes dús freqüent estan vinculades amb un augment dels miomes uterins, els tumors més freqüents entre les dones de tot el món.

Els miomes uterins o fibromes són tumors benignes (no cancerígens) compostos per teixit muscular i fibrós que afecten milers de dones durant l'edat fèrtil. Encara que no es coneixen amb exactitud les causes de la seva aparició, es considera que en la seva evolució intervenen tant factors hormonals com a factors genètics i ambientals.

Fins a 8 de cada 10 de totes les dones poden desenvolupar un mioma uterí al llarg de la vida. Depenent de la mida i de la ubicació del mioma uterí, una de cada quatre dones amb miomes pot patir infertilitat, avortaments espontanis, sagnat uterí excessiu, períodes menstruals que duren més del normal, anèmia, dolor lumbar o molèsties durant les relacions sexuals.

Una de cada quatre dones amb miomes pot patir infertilitat, avortaments espontanis, sagnat uterí excessiu, anèmia o molèsties durant les relacions sexuals.”

El nou estudi ha evidenciat que les dones amb una alta exposició a certes substàncies químiques com el DEHP (ftalats utilitzat com a plastificant en cortines de bany, tapisseria d'automòbils i sabates, entre molts altres) tenen un alt risc de tenir un fibroma simptomàtic.

Els científics van descobrir que l'exposició al DEHP pot activar una via hormonal que incita un receptor ambientalment sensible (AHR) per unir-se a l'ADN i causar un creixement més gran de miomes uterins.

Tot i que hi ha hagut algunes restriccions reglamentàries a països de la Unió Europea, el DEHP encara s'usa àmpliament per a l'envasament d'aliments i productes per a la salut a tot el món.

SÍMPTOMES DELS MIOMES UTERINS

Els principals símptomes dels miomes uterins o fibromes (tumors benignes no cancerígens) són els següents:

 • Sagnat menstrual abundant
 • sagnat irregular
 • Períodes menstruals que duren més del normal
 • Sensació de pes a la part baixa de l'abdomen
 • Pressió en la bufeta i necessitat d'orinar amb més freqüència. Es produeix amb miomes grans que pressionen a la bufeta.
 • Molèsties durant la relació sexual
 • Anèmia
 • Dolor a la part baixa de l'esquena (dolor lumbar). Els solen produir els miomes grans.

S'estima que entre el 10 i el 30% de les dones amb miomes presenten complicacions relacionades amb la fertilitat i l'embaràs, i el doble de probabilitats de patir un avortament que les dones que no tenen miomes.

TRACTAMENT DELS MIOMES UTERINS

Si els miomes no causen molèsties, no cal iniciar un tractament, però sí que és convenient controlar-ne periòdicament l'evolució.

Si tens pensat ser mare, acudeix a la consulta del teu ginecòleg perquè pot ser convenient eliminar els miomes mitjançant el tractament mèdic i quirúrgic més adequat a les teves circumstàncies.

Moltes dones pateixen els símptomes dels miomes uterins, però retarden el seu tractament perquè consideren que els símptomes que pateixen són «normals» o perquè desconeixen que n'hi ha tant tractaments no quirúrgics molt efectius, com cirurgia mínimament invasiva amb un risc de complicació pràcticament nul i una recuperació molt ràpida.

Beneficis del tractament amb radiofreqüència dels miomes uterins

L'eliminació dels miomes amb radiofreqüència és un procediment no agressiu i pràcticament indolor que es fa per via vaginal.

Es tracta d'una tècnica que no deixa cicatrius i està especialment indicada per a aquelles dones que volen preservar-ne la fertilitat i buscar l'embaràs pocs mesos després del tractament.

El tractament amb radiofreqüència es realitza amb sedació i al quiròfan, té una durada aproximada de 30 minuts i la pacient pot tornar al seu domicili poques hores després de la intervenció.

Es tracta d'una intervenció que permet que la pacient es reintegri ràpidament al dia a dia i, si ho desitja, pugui començar a buscar l'embaràs pocs mesos després.

Women 's, al teu costat

Si necessites més informació o vols fer alguna consulta, no dubtis a posar-te en contacte amb nosaltres:

WhatsApp: 34 934 160 606

correu electrònic: info@womens.es

Demana cita amb el nostre equip

  Estic d'acord amb la política de privacitat

  Aquesta entrada té 0 comentaris

  Deixa una resposta

  La seva adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats amb *

  Aquest lloc web fa servir galetes per que tingueu la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades galetes i l'acceptació de la nostra política de cookies, Premi l'enllaç per a més informació.plugin galetes

  ACCEPTAR
  Avís de cookies
  DEMANAR CITA