Vés a el contingut principal

Síndrome d'ovaris poliquístics (SOPQ) | Origen, causa i tractament

Origen i causa de la Síndrome d'ovaris poliquístics (SOPQ)

Encara avui dia no se sap amb certesa l'origen de la Síndrome de ovaris poliquístics (SOPQ). Es creu que hi ha un component genètic important, ja que aquest trastorn és habitual que es manifesti en diversos membres d'una mateixa família. No obstant això, és probable també que l'alimentació i l'exposició a tòxics ambientals puguin jugar un paper rellevant en la seva gènesi. L'explicació més acceptada, és una barreja de factors genètics i mediambientals.

Dificultats per aconseguir l'embaràs natural a causa de l'SOPQ

L'elevada prevalença d'aquest trastorn en dones joves, fa que sigui una de les causes d'esterilitat més habituals.

El desequilibri hormonal present en aquests casos, repercuteix directament sobre la fertilitat, dificultant el desenvolupament fisiològic ovàric. Aquesta alteració es tradueix en una dificultat per ovular. Sense una ovulació regular, aconseguir l'embaràs natural resulta més complicat. No obstant això, cal dir que no totes les pacients amb Síndrome d'ovaris poliquístics (SOPQ) pateixen esterilitat, i que en cas de patir-la, hi ha solucions molt efectives per aconseguir el preuat embaràs. 

Tractaments de fertilitat per SOPQ

El primer consell vital per a aquestes pacients és disminuir de pes, en cas de patir sobrepès o obesitat. S'ha demostrat que en casos d'obesitat en pacients que presenten síndrome d'ovaris poliquístics (SOPQ), seguir una dieta estricta acompanyada per una rutina d'exercici físic diari, aconsegueix reduir el seu pes i restablir les ovulacions espontànies en gran part de les pacients sense necessitat de realitzar cap altra intervenció terapèutica. A més, amb aquesta mesura s'aconsegueix tenir controlat el metabolisme dels sucres i evitar complicacions metabòliques futures.

Si fos necessari i l'embaràs no arribés de forma espontània, l'opció més recomanable és acudir a un especialista. Segons cada cas, i després d'una valoració en conjunt de la parella, el professional els indicarà si requereixen un tractament de reproducció assistida, I quin d'ells és el més recomanable per al seu cas. Aquests tractaments passarien des induccions de l'ovulació per ajudar a que la pacient ovuli, un inseminació artificial, O fins i tot una fecundació in vitro si fes falta.

Seguint els tractaments adequats, les probabilitats d'èxit en aquests casos superen el 80%

Aquesta entrada té 0 comentaris

Deixa una resposta

La seva adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats amb *

Aquest lloc web fa servir galetes per que tingueu la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades galetes i l'acceptació de la nostra política de cookies, Premi l'enllaç per a més informació.plugin galetes

ACCEPTAR
Avís de cookies
DEMANAR CITA