Vés a el contingut principal
Womens, Innovació En Ginecologia I Els Tractaments De miomes uterins

Tractament dels miomes uterins

És essencial que el tractament dels miomes sigui individualitzat i s'ajusti a les circumstàncies ia les prioritats de cada dona.

Els miomes uterins són tumors benignes que estan presents en més de la meitat de les dones.

Si els miomes no causen molèsties, no cal iniciar un tractament, però sí que és convenient controlar periòdicament la seva evolució. Si tens pensat ser mare, pot ser convenient eliminar els miomes mitjançant el tractament mèdic i / o quirúrgic més adequat a les teves circumstàncies.

Si tens al voltant de 45 anys i pateixes un sagnat abundant o un regle irregular, podem iniciar un tractament que redueixi els símptomes fins l'arribada de la menopausa, quan els miomes desapareixeran progressivament per si sols.

En qualsevol cas, a la clínica ginecològica Women 's CD de Barcelona t'orientarem en els tractaments i les solucions més adequades.

Tractaments no invasius

 • Radiofreqüència és un tractament que elimina els miomes mitjançant ones electromagnètiques, ideal per a dones amb pocs miomes. És molt eficaç, ràpid de programar i fàcil de realitzar.
 • HIFU (High-Intensity Focused Ultrasound) és un tractament amb el qual eliminem els miomes mitjançant ultrasons, adequat per a dones amb pocs miomes, però indicat en poques ocasions. És una tecnologia aprovada per la FDA.
 • Embolització de les artèries és un tractament eficaç per tractar els miomes múltiples, però únicament com a alternativa a l'extirpació de l'úter.

tractaments mèdics

 • Per disminuir el sagnat abundant i el mida dels miomes, Per exemple en dones d'uns 45 anys, un tractament molt eficaç és el realitzat amb moduladors selectius de el receptor de progesterona.
 • Per disminuir els trastorns de sagnat, per exemple en dones que desitgen quedar-se embarassades, un tractament molt eficaç és el realitzat amb gestàgens o amb anticonceptius hormonals combinats
 • Com a tractament prequirúrgic per disminuir el sagnat i reduir la mida de l'mioma, un tractament molt eficaç és el realitzat amb anàlegs de el factor alliberador de gonadotrofines.

Tractament dels miomes quirúrgic conservador

Consisteix en la eliminació dels miomes mitjançant tècniques quirúrgiques mínimament invasives i és ideal per a les dones que en un futur planegen quedar-se embarassades.

El tractament podrem realitzar-lo per una o altra via d'accés: a través de la vagina i el coll de l'úter (histeroscòpia), A través de l'melic (laparoscòpia) o mitjançant l'abdomen (laparotomia).

El risc de complicació és pràcticament nul i la recuperació és molt ràpida.

Tractament quirúrgic radical

Consisteix en la extirpació de l'úter mitjançant laparoscòpia, que és la intervenció menys invasiva i la que afavoreix una recuperació més ràpida.

L'extirpació de l'úter (histerectomia) Està indicada en aquelles dones que no volen tenir més fills i volen una solució definitiva als símptomes dels miomes, sense risc de reaparició de més tumors.

Demana cita amb el nostre equip

  Estic d'acord amb la política de privacitat

  Aquesta entrada té 0 comentaris

  Deixa una resposta

  La seva adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats amb *

  Aquest lloc web fa servir galetes per que tingueu la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades galetes i l'acceptació de la nostra política de cookies, Premi l'enllaç per a més informació.plugin galetes

  ACCEPTAR
  Avís de cookies
  DEMANAR CITA