LOCALITZACIÓ

Calle Gironella 6-8, Planta 2.
Edificio Corachan 3.
BARCELONA

HORARI

Dl - Dj: 09:00 – 20:00.
Dv: 9:00 – 14:00h.​

Contacta amb nosaltres

Tipo de visita

Cirurgia Ginecològica

La cirurgia ginecològica millora significativament la atenció i el benestar de la dona.

La disponibilitat i l’ús de tècniques quirúrgiques mínimament invasives, com la laparoscòpia i l’histeroscòpia, ens permeten realitzar cirurgies amb incisions mil·limètriques, reduir el temps d’estada a l’hospital, afavorir una recuperació més ràpida, millorar els resultats estètics i, molt important, també ens permeten una major preservació de la fertilitat en casos d’endometriosi, tumors ovàrics i altres afeccions.

És important destacar que, tot i que la gran majoria de les cirurgies ginecològiques es poden realitzar de manera mínimament invasiva, la elecció de la tècnica quirúrgica dependrà de la naturalesa de l’afecció i de l’avaluació del cirurgià.

A Womens, et proporcionarem informació clara i precisa sobre els riscos i les avantatges concrets dels diferents tipus de cirurgia ginecològica que puguin ser més beneficiosos per a tu, et aconsellarem sobre la seva conveniència i respondrem a totes les preguntes que desitgis plantejar, tenint sempre en compte les teves preferències i circumstàncies personals.

Què significa cirurgia ginecològica?

El ginecòleg és un metge especialitzat que s’ocupa del diagnòstic, el tractament i el cura de la salut i el benestar de la dona.

La cirurgia ginecològica és la branca de la cirurgia que engloba totes aquelles intervencions quirúrgiques relacionades amb la ginecologia, tant les que fan referència a la cavitat pèlvica i els òrgans reproductors com a la cirurgia mamària.

El tipus de cirurgia utilitzat depèn de la naturalesa del problema, la teva salut general, l’experiència del cirurgià i les teves necessitats i preferències.

Quines cirurgies realitza un ginecòleg?

Algunes de les cirurgies ginecològiques i procediments més freqüents que pot realitzar un ginecòleg inclouen:

 • Histerectomia: Extirpació total de l’úter (quan s’extirpa l’úter complet) o parcial (quan s’extirpa una part de l’úter). Es pot realitzar per tractar miomes uterins, sagnat uterí anormal o càncer d’úter, entre altres afeccions.
 • Ooforectomia: Extirpació d’un o ambdós ovaris. Pot ser unilateral (un ovaris) o bilateral (ambdós ovaris). Es pot realitzar per tractar quists ovàrics, tumors ovàrics o endometriosi, entre altres afeccions ovàriques.
 • Salpingectomia: Extirpació d’una o ambdues trompes de Fal·lopi en casos d’embaràs ectòpic, infeccions recurrents o per reduir el risc de càncer d’ovari, entre altres possibles causes.
 • Miomectomia: Eliminació de miomes, també anomenats fibromes o leiomiomes, que són tumors benignes molt freqüents durant l’edat fèrtil que creixen a l’interior o al llarg de les parets de l’úter.
 • Cirurgia de reparació vaginal: Per corregir el prolapso d’òrgans pèlvics o la incontinència urinària.
 • Cirurgia de vulva: Per tractar tumors, lesions precanceroses, quists sebàceos o problemes estètics, entre altres afeccions.
 • Traquelectomia: Extirpació parcial o total del coll uterí, que sovint es pot realitzar per tractar el càncer cervical.
 • Colporrafia: Reparació per corregir el prolapso d’òrgans pèlvics, que implica el descens de la bufeta, l’úter o el recte cap a la vagina.
 • Tuboplastia: Reparació de les trompes de Fal·lopi, que són els conductes que connecten els ovaris amb l’úter, quan estan danyades o bloquejades.
 • Vulvectomia: Extirpació de part o de la totalitat de la vulva, generalment realitzada per tractar el càncer de vulva o altres afeccions.
 • Cirurgia per al tractament de l’endometriosi: Es pot realitzar per extirpar o tractar els teixits endometriòsics anormals.
 • Biòpsies: Procediment mèdic en què es pren una mostra de teixit per a la seva posterior anàlisi al laboratori. El propòsit principal és diagnosticar afeccions, avaluar la presència de cèl·lules anormals o canceroses i guiar en el tractament més adequat.

Tipus de Cirurgies ginecològiques – Quins tipus de cirurgia existeixen?

La cirurgia ginecològica es pot realitzar mitjançant diferents vies d’accés, depenent de la situació mèdica, el tipus de procediment i les teves desitjos o preferències.

 • Cirurgia Laparoscòpica: La cirurgia laparoscòpia és una tècnica de cirurgia mínimament invasiva que ens permet realitzar la intervenció quirúrgica practicant incisions mil·limètriques en el melic o molt a prop i sense haver d’obrir l’abdomen. Per a aquestes incisions mil·limètriques introduïm l’instrumental quirúrgic i un tub amb una petita càmera (el laparoscopi) amb la qual obtenim una imatge ampliada que es visualitza en una pantalla.
 • Cirurgia per Port Únic o Single Port: La Cirurgia per Port Únic o Single Port és cirurgia laparoscòpica mínimament invasiva, altament especialitzada i amb nombroses avantatges. Es realitza a través d’una única i minúscula incisió a l’abdomen, habitualment en el melic. Per a aquest petit orifici introduïm instrumental quirúrgic i un tub amb una petita càmera que ens permet visualitzar l’interior i dur a terme la intervenció. Al ser una incisió tan petita, aconseguim minimitzar el dolor postoperatori, l’estada a l’hospital és més curta i els resultats estètics poden ser pràcticament imperceptibles.
 • Cirurgia Robòtica: La cirurgia robòtica és cirurgia laparoscòpica mínimament invasiva assistida per un robot. És una cirurgia especialment adequada per dur a terme intervencions quirúrgiques d’alta complexitat. Mitjançant uns braços robòtics i unes pinces articulades, el robot va traslladant en temps real i amb total fidelitat els moviments de la mà del cirurgià. Tant la cirurgia laparoscòpica convencional com la robòtica són opcions terapèutiques segures, però han de ser realitzades per professionals mèdics especialitzats i amb experiència.
 • Cirurgia Vaginal: La cirurgia vaginal és un tipus de cirurgia ginecològica en què s’accedeix als òrgans reproductors interns a través de la vagina, sense realitzar incisions a l’abdomen. Es considera una cirurgia menys invasiva en comparació amb la cirurgia abdominal. Sovint implica una recuperació més ràpida, menys dolor postoperatori i una estada hospitalària més curta.
 • Histeroscòpia: La histeroscòpia és un procediment que s’utilitza per examinar l’interior de l’úter i per tractar certes afeccions uterines. Es realitza utilitzant un instrument anomenat histeroscopi, que és un tub prim i flexible dotat d’una llum i una càmera amb la qual s’obté una imatge ampliada de l’interior de l’úter que es visualitza en una pantalla.
 • Cirurgia Abdominal o Laparotomia: En la cirurgia ginecològica abdominal es realitza una incisió o tall a l’abdomen per accedir als òrgans reproductors interns, com l’úter, els ovaris o les trompes de Fal·lopi. Al ser una cirurgia més invasiva en comparació amb les tècniques mínimament invasives, comporta generalment una recuperació més prolongada, un major risc de complicacions i cicatrius més grans.

Quan es considera mínimament invasiva?

Una cirurgia es considera mínimament invasiva quan es realitza mitjançant procediments quirúrgics en què s’utilitzen tècniques que minimitzen la grandària de les incisions o talls i redueixen el dany als teixits circumdants. El cirurgià que utilitza aquesta tècnica quirúrgica visualitza els òrgans amb l’ajuda de petites càmeres de vídeo i utilitza un instrumental de petit tamany. Avui dia, un cirurgià ginecològic especialitzat i amb l’experiència adequada pot dur a terme de forma mínimament invasiva pràcticament qualsevol cirurgia ginecològica.

En què es diferencia la cirurgia mínimament invasiva de la cirurgia convencional?

La cirurgia mínimament invasiva i la cirurgia convencional (també coneguda com a cirurgia oberta o cirurgia tradicional) es diferencien en les tècniques quirúrgiques emprades, la incisió o incisions, l’accés a la zona a tractar, la recuperació postoperatoria i els resultats estètics.

Incisions: La cirurgia mínimament invasiva implica incisions més petites (a través de les quals s’insereixen instruments quirúrgics i una càmera) que la cirurgia convencional, que implica una incisió més gran. Gràcies al tamany reduït de les incisions, el dany als teixits circumdants es minimitza, la recuperació pot ser més ràpida i les cicatrius són de menor grandària que en la cirurgia convencional.

Accés i visualització de la zona de treball: En la cirurgia mínimament invasiva s’utilitza una càmera (laparoscopi o histeroscopi) per proporcionar una visualització en temps real i en pantalla de l’àrea en què s’intervé. En la cirurgia convencional la visualització es realitza directament a través de la incisió gran i l’obertura de l’àrea de treball.

Instruments quirúrgics: En la cirurgia mínimament invasiva s’utilitzen instruments quirúrgics de petit tamany, llargs i primes, dissenyats específicament per a aquest tipus de cirurgia, a diferència de la cirurgia convencional, en què s’empleen instruments quirúrgics estàndard, que poden ser més grans i dissenyats per ser utilitzats en cirurgia oberta.

Dany als teixits circumdants: En la cirurgia mínimament invasiva, el dany als teixits circumdants és molt menor que en la cirurgia convencional.

Recuperació postoperatoria: La cirurgia mínimament invasiva s’associa amb una recuperació més ràpida, menys dolor postoperatori i una estada hospitalària més curta en comparació amb la cirurgia convencional.

Quines són les avantatges i els riscos d’una cirurgia?

Les cirurgies, ja siguin mínimament invasives o convencionals, poden tenir tant avantatges com riscos. La elecció de sotmetre’s a una cirurgia es basa en una avaluació dels beneficis esperats en comparació amb els riscos potencials.

Alguns dels beneficis d’una cirurgia poden ser els següents:

 • La cirurgia permet tractar de forma precisa i efectiva diverses afeccions del sistema reproductiu de la dona, com ara fibromes, endometriosi, càncer o prolapso uterí.
 • Gràcies a les tècniques mínimament invasives, s’ha reduït el temps de recuperació i l’estada hospitalària, així com les molèsties postoperatories i les cicatrius visibles.
 • Millora la qualitat de vida i alleuja els símptomes en casos crònics o que afecten la funció o l’estètica dels genitals de la dona.
 • Preserva la fertilitat en determinats procediments que respecten els ovaris i les trompes de Fal·lopi.

Alguns dels riscos d’una cirurgia poden ser els següents:

 • Reaccions adverses a l’anestèsia: L’anestèsia utilitzada durant la cirurgia pot causar reaccions adverses com ara al·lèrgies, nàusees o problemes respiratoris.
 • Resultats no desitjats: En alguns casos, els resultats de la cirurgia poden no complir amb les expectatives o poden sorgir complicacions inesperades.
 • Recuperació prolongada: Algunes cirurgies requereixen una recuperació prolongada, que pot incloure estada a l’hospital i un període posterior de repòs.

És important destacar que en la majoria de casos les cirurgies es realitzen de manera segura i exitosa i que els beneficis superen els riscos.

Cirurgia ginecològica realitzat a Womens

A Women’s, comptem amb un equip de cirurgians altament experimentats i especialitzats en els procediments i tècniques quirúrgiques més avançades. Atenem des de Barcelona a dones de tota Espanya i d’altres països que necessiten un diagnòstic certer i el tractament més adequat a les seves prioritats i preferències.

Dr. Francisco Carmona Herrera

Ginecología, Revisión Ginecológica, Oncología Ginecológica, Endometriosis

Director científico

Especialista en Ginecología y Obstetricia, Endometriosis, Patología ginecológica benigna, Alteraciones del suelo pélvico y Cirugía ginecológica mínimamente invasiva.

Dr. Damian Dexeus Carter

Ginecología, Revisión Ginecológica, Oncología Ginecológica, Embarazo y Parto

Director médico.

Especialista en Ginecología y Obstetricia. Especialista Cáncer de mama y enfermedades premalignas de cuello, vagina y vulva. Obstetra.

Dr. Jordi Portella Simo

Ginecología, Revisión Ginecológica

Especialista en Ginecología y Obstetricia, Histeroscopia quirúrgica, Patología benigna de la mama, Patología maligna de la mama, Colposcopia.

Consulta amb els nostres especialistes de Cirurgia Ginecològica

Tipo de visita

PIDE CITA

Abordar la salud de forma integral y llevar un estilo de vida saludable te hará sentir mucho mejor.

Descubre cómo el Láser CO2 ginecológico puede ayudarte a mejorar tu bienestar íntimo.

HORARI

L- J:
09:00 – 20:00 h.
V de 9:00 a 14;00