LOCALITZACIÓ

Calle Gironella 6-8, Planta 2.
Edificio Corachan 3.
BARCELONA

HORARI

Dl - Dj: 09:00 – 20:00.
Dv: 9:00 – 14:00h.​

Contacta amb nosaltres

Tipo de visita

Cirugía reconstructiva cáncer de mama

La cirurgia reconstructiva en el càncer de mama té com a finalitat recrear la forma natural dels pits després d’una mastectomia. La mastectomia és una intervenció quirúrgica en la qual s’extirpa parcialment o totalment un o ambdós pits per eliminar les cèl·lules canceroses.

A Women’s, realitzem la cirurgia reconstructiva de mama durant la mateixa operació de mastectomia o en una data posterior, segons les circumstàncies mèdiques i preferències.

La cirurgia reconstructiva és totalment segura i no interfereix en el tractament del càncer de mama. Aquest procediment pot millorar el teu benestar i la teva qualitat de vida. 

Demana cita amb nosaltres per rebre informació sobre les diferents opcions terapèutiques, resoldre els dubtes que puguis tenir i rebre assessorament sobre les opcions que més et convinguin. 

Quan es duu a terme la reconstrucció de la mama?

A Women’s, sovint realitzem la reconstrucció durant la mateixa intervenció quirúrgica en la qual s’extirpa totalment o parcialment un o tots dos pits.

Sempre que sigui possible, aquesta és l’opció ideal. D’aquesta manera, quan et despertis de la cirurgia, sentiràs una sensació de normalitat que pot proporcionar-te benestar físic i emocional des del primer moment.

No sempre és possible dur a terme la reconstrucció immediatament quan es necessiten altres tractaments com ara quimioteràpia o radioteràpia. En aquests casos, podem esperar i dur a terme la reconstrucció després de finalitzar els tractaments.

Si no es pot fer la reconstrucció en aquell moment o prefereixes esperar, podem fer-la més endavant, quan hagis completat el tractament oncològic.

En el cas d’una mastectomia preventiva (una mastectomia per reduir el risc de desenvolupar càncer de mama), sempre duem a terme la reconstrucció de manera immediata. 

Tipus de reconstrucció de mama

La reconstrucció de mama mitjançant cirurgia es pot realitzar utilitzant diferents tècniques. La tècnica més adequada per a tu dependrà de la teva anatomia, dels teus desitjos i preferències, així com de l’avaluació i les recomanacions de l’equip mèdic.

  • Reconstrucció de mama amb implant:

Consisteix en la inserció d’un implant farcit de solució salina o de gel de silicona mèdica per recrear la forma i el volum del pit.

  • Reconstrucció autògena:

La reconstrucció autògena consisteix a fer servir teixits d’una altra part del cos (com l’abdomen, la cuixa, les natges o l’esquena) per recrear la forma i el volum del pit.

  • Expansió tissular:

L’expansió tissular consisteix a col·locar un expansor de teixit sota els músculs del pit després de la mastectomia. 

A continuació, s’injecta una solució salina a l’expansor per estirar els teixits i crear un espai per a l’implant mamari. 

Posteriorment, es realitza una cirurgia per reemplaçar l’expansor per l’implant.

Com m’he de preparar per a la intervenció?

És important que informis el ginecòleg sobre els medicaments, suplements o remeis naturals que estiguis prenent, perquè puguem donar-te les indicacions adequades en els dies previs a la intervenció.

Durant les 48 hores prèvies a l’operació, és recomanable descansar, reduir l’estrès, no fumar (ja que pot dificultar la recuperació postoperatòria), no consumir alcohol i mantenir una dieta lleugera.

Com és el procés d’hospitalització?

És recomanable que vinguis acompanyada el dia de la intervenció quirúrgica.
Un cop ingressada a planta, se t’informarà de l’hora aproximada de la intervenció i, abans d’entrar a quiròfan, se t’administrarà la medicació prescrita per l’anestesista.

Un cop donat l’alta a planta, se t’informarà de com ha anat l’operació, se t’explicarà què pots fer i què no, i se’t dirà quan podràs aixecar-te o rebre visites.

Si sents molèsties o dolor, no dubtis a comunicar-ho al personal d’infermeria.

Quines precaucions he de seguir després de la cirurgia de reconstrucció mamària?

Després de la intervenció, és recomanable que mantinguis un repòs total o relatiu, segons les indicacions del ginecòleg.

Quan sigui possible, pots fer passejades curtes, però evita aixecar pesos i practicar exercici físic o esports d’intensitat elevada fins que el ginecòleg t’ho indiqui.

Seguiment i control de la cirurgia de reconstrucció mamària

El seguiment i control de la cirurgia de reconstrucció mamària en el càncer de mama és fonamental per garantir una recuperació adequada i detectar qualsevol complicació o canvi en el teu estat de salut.

Després de la cirurgia de reconstrucció mamària, programarem visites de seguiment per avaluar el procés de cicatrització, revisar els resultats estètics i abordar qualsevol preocupació o pregunta que puguis tenir.

Durant les visites de seguiment, valorarem la integritat de la reconstrucció mamària, examinarem la cicatrització dels teixits, la posició i la forma de la mama reconstruïda, la simetria de totes dues mames i la seva sensibilitat.

És important que segueixis les recomanacions del ginecòleg i que expressis amb naturalitat qualsevol preocupació o dubte que puguis tenir.

Consulta amb els nostres especialistes de Cirugía reconstructiva cáncer de mama

Tipo de visita

PIDE CITA

Abordar la salud de forma integral y llevar un estilo de vida saludable te hará sentir mucho mejor.

Descubre cómo el Láser CO2 ginecológico puede ayudarte a mejorar tu bienestar íntimo.

HORARI

L- J:
09:00 – 20:00 h.
V de 9:00 a 14;00