LOCALITZACIÓ

Calle Gironella 6-8, Planta 2.
Edificio Corachan 3.
BARCELONA

HORARI

Dl - Dj: 09:00 – 20:00.
Dv: 9:00 – 14:00h.​

Contacta amb nosaltres

Tipo de visita

Oncologia ginecològica

L’oncologia ginecològica és una especialitat mèdica que se centra en la investigació, la prevenció, el diagnòstic i el tractament dels càncers ginecològics.

A Women’s atenem des de Barcelona dones de tota Espanya i altres països, en diferents etapes de la malaltia.

Som especialistes en la prevenció, el diagnòstic i el tractament de càncers ginecològics com el càncer d’ovari, el càncer d’úter, el càncer del coll uterí i el càncer de mama, entre d’altres.

Si tens símptomes o t’han diagnosticat un càncer ginecològic i vols una segona opinió, demana cita amb el ginecòleg per assegurar-te que reps el diagnòstic correcte i una atenció mèdica integral i personalitzada.

En el moment que hi hagi una sospita de càncer, l’equip d’especialistes de Women’s estarem al teu costat. Realitzarem les proves de diagnòstic més adients, t’informarem sobre les diferents opcions terapèutiques, aclarirem tots els teus dubtes i t’assessorarem sobre el tractament més adequat segons les teves circumstàncies.

Com es diagnostica el càncer ginecològic? 

A Women’s realitzem les proves més adequades per aconseguir un diagnòstic precís que ens permeti iniciar un tractament efectiu, integral i personalitzat.

Els principals mètodes de diagnòstic utilitzats en la ginecologia oncològica són:

 • Exploració física i avaluació clínica:

Duem a terme una exploració física completa que inclou l’avaluació dels òrgans genitals interns i externs, així com la palpació dels ganglis limfàtics propers.

 • Proves d’imatge:
 • Ecografia

Ens permet obtenir imatges detallades dels òrgans pelvians, com els ovaris, l’úter i el coll uterí.

 • Tomografia computada (TC) 

Fa servir raigs X i tecnologia informàtica per obtenir imatges transversals en alta resolució de l’interior del cos.

 • Ressonància magnètica (RM)

La ressonància magnètica (RM) és una tècnica de diagnòstic per imatges d’alta resolució que utilitza un camp magnètic i ones de radiofreqüència. 

 • PET-TC (tomografia per emissió de positrons-tomografia computada)

Permet obtenir imatges detallades i proporciona informació tant anatòmica com metabòlica. 

 • Colposcòpia
  La colposcòpia és un procediment mèdic utilitzat per examinar el coll de l’úter, la vagina i la vulva. Es realitza fent servir un instrument anomenat colposcopi, similar a un microscopi amb augment i una font de llum.
 • Biòpsia

La biòpsia consisteix a extreure una mostra de teixit per analitzar-la posteriorment al laboratori.  

 • Citologia cervical (prova de Papanicolau)

La citologia cervical, també coneguda com a prova de Papanicolau, és un procediment de detecció per examinar les cèl·lules del coll de l’úter i detectar possibles canvis anormals que podrien indicar la presència de càncer cervical.

 • Marcadors tumorals

Els marcadors tumorals són substàncies produïdes per les cèl·lules canceroses o pel cos en resposta al càncer. Aquestes substàncies es poden detectar a la sang, a l’orina o a altres fluids corporals. La seva presència o nivells anormals poden indicar l’existència de càncer, el pronòstic de la malaltia o la resposta al tractament.

Prevenció del càncer ginecològic 

És important que, a partir dels 25 anys, et facis una revisió ginecològica completa cada any.

Si tens antecedents familiars de càncer d’ovari o antecedents personals de càncer d’úter, de mama o colorectal, és recomanable que segueixis les revisions ginecològiques amb la periodicitat indicada pel ginecòleg.

La revisió ginecològica anual és una visita mèdica especialitzada amb l’objectiu de prevenir, diagnosticar i tractar de manera precoç les possibles patologies que puguin sorgir al llarg de les diferents etapes de la vida d’una dona.

Mitjançant aquesta revisió, podràs cuidar de la teva salut i prevenir problemes futurs.

Si tens molèsties o dolors relacionats amb la menstruació o observes canvis en els pits, demana una cita tan aviat com puguis per tal que puguem avaluar el teu cas i oferir-te el suport necessari.

Tractaments del càncer ginecològic

Els tractaments per al càncer ginecològic depenen del  tipus de càncer, la fase en què es trobi, l’edat i l’estat general de salut.

A Women’s, els tractaments són personalitzats, multidisciplinaris i integrals, d’acord amb les circumstàncies de cada cas i de cada dona.

Els principals tractaments de la ginecologia oncològica són la cirurgia, la radioteràpia, la quimioteràpia, la teràpia dirigida, la immunoteràpia i la teràpia hormonal.

 • Cirurgia

La cirurgia és sovint l’enfocament inicial de tractament per al càncer ginecològic. L’objectiu principal és extirpar el tumor i eliminar totalment les cèl·lules canceroses. 

 • Radioteràpia

La radioteràpia utilitza radiació d’alta energia per destruir les cèl·lules canceroses i reduir el creixement del tumor en una part específica del cos.

 • Quimioteràpia

La quimioteràpia utilitza fàrmacs  per destruir les cèl·lules canceroses arreu del cos. 

S’administra per via oral, intravenosa o en forma d’injecció i pot usar-se com a tractament principal o combinat amb cirurgia o radioteràpia.

 • Teràpia dirigida

La teràpia dirigida en el càncer ginecològic és un enfocament de tractament que empra medicaments per atacar les característiques úniques de les cèl·lules canceroses i bloquejar el seu creixement i propagació.

 • Immunoteràpia

La immunoteràpia estimula el sistema immune del cos per lluitar contra el càncer. El seu objectiu principal és estimular, reforçar o restaurar la resposta immune de l’organisme, que normalment protegeix el cos contra les infeccions i altres malalties.

Principals tipus de càncer ginecològic

Càncer d’úter

El càncer d’úter és el quart càncer més freqüent entre les dones, després del càncer de mama, de còlon i recte i de pulmó.

Quan parlem de càncer d’úter, ens referim als diferents tipus de càncer que poden originar-se a les diverses parts de l’úter.

Els càncers d’úter més freqüents són el càncer d’endometri, el càncer cervical o de cèrvix i el sarcoma uterí.

El tractament del càncer d’úter depèn del tipus de càncer i de l’estadi en què es trobi en el moment del diagnòstic.

Quan els càncers d’úter es diagnostiquen en estadis inicials, el tractament més habitual és el quirúrgic. Sovint, segons la fase en què es trobi, serà necessari afegir radioteràpia per completar el tractament.

Càncer del coll uterí

El càncer del coll uterí, també conegut com a càncer de cèrvix i càncer cervical, es forma al coll de l’úter, la part inferior que connecta amb la vagina.

La seva causa principal és la infecció crònica del virus del papil·loma humà (VPH).

Generalment, el tractament pot combinar radioteràpia i cirurgia, segons l’estadi en què es trobi el càncer i l’avaluació dels riscos que el tractament pugui comportar.

Les dones vacunades contra el VPH tenen moltes menys probabilitats de desenvolupar càncer del coll uterí. 

No obstant això, encara que n’estiguis vacunada, continua sent molt important que realitzis revisions ginecològiques anuals a partir dels 25 anys o quan comencis a mantenir relacions sexuals.

Càncer d’ovari

El càncer d’ovari és un tipus de càncer que té el seu origen en els ovaris.

Normalment, no provoca símptomes a les primeres etapes i, quan apareixen, solen ser lleus i passar desapercebuts.
El tractament del càncer d’ovari generalment implica la combinació de quimioteràpia i cirurgia, depenent de l’estadi en què es trobi i l’avaluació dels riscos que el tractament pugui comportar.

Càncer de mama

El càncer de mama és un tipus de càncer que es desenvolupa a les cèl·lules de les mames.

A Espanya, cada any es diagnostiquen al voltant de 33.000 nous casos de càncer de mama.

El percentatge de superació del càncer de mama és molt alt (actualment arriba al 90 %), sempre que el càncer es detecti en etapes molt primerenques durant revisions preventives o en revisions programades quan hi ha símptomes recents.

El tractament del càncer de mama pot incloure cirurgia, radioteràpia, quimioteràpia i hormonoteràpia, segons el tipus de càncer i la seva extensió.

La qüestió més important és establir un diagnòstic precís perquè els especialistes involucrats puguin desenvolupar i consensuar el millor pla de tractament per a la teva salut.

Càncer de vulva

El càncer de vulva, conegut també com a carcinoma de vulva, és un tipus de càncer poc freqüent que es desenvolupa en els teixits externs de la vulva.

La incidència d’aquest tipus de càncer és més alta en dones majors de 50 anys, però també pot afectar dones més joves. 

El tractament del càncer de vulva pot implicar la combinació de cirurgia, radioteràpia, quimioteràpia i immunoteràpia, segons l’estadi en el qual s’ha diagnosticat, l’estat general de salut i les preferències personals.

Càncer de vagina

El càncer de vagina pot originar-se en diferents parts de la vagina, el conducte muscular situat a la pelvis que connecta el coll uterí amb la vulva.

El tractament d’aquest tipus de càncer depèn de la fase i l’extensió del càncer, així com de la salut general de la pacient. 

Les opcions de tractament poden incloure cirurgia, radioteràpia, quimioteràpia i teràpia dirigida.

Factors de risc del càncer ginecològic

Alguns dels factors de risc del càncer ginecològic són:

 • Hàbits de vida

El consum d’alcohol, fumar i una dieta pobra en fruites i verdures poden augmentar el risc de càncer ginecològic.

 • Antecedents familiars

Els antecedents familiars de càncer ginecològic d’ovari, úter o mama poden suposar un major risc.

 • Infecció pel virus del papil·loma humà (VPH)

La infecció persistent amb certs tipus de VPH augmenta el risc de càncer de coll uterí.

 • Mutacions genètiques hereditàries

Les mutacions en els gens BRCA1 i BRCA2 estan associades amb un major risc de càncer d’ovari.

 • Inexistència d’embarassos 

Les dones que no han estat mai embarassades tenen un risc més alt de desenvolupar càncer d’ovari i càncer d’endometri.

 • Antecedents personals de càncer

Les dones amb antecedents personals de càncer en l’úter, ovaris o mama tenen un major risc.

 • Edat avançada

El risc de càncer pot augmentar amb l’edat.

Quan he de demanar cita amb el ginecòleg?

En les etapes inicials, alguns tipus de càncer no provoquen símptomes o, si els provoquen, són tan lleus que poden passar desapercebuts.

És important que cada any duguis a terme una revisió ginecològica completa per prevenir i evitar dificultats futures o per diagnosticar i iniciar com més aviat millor el tractament més oportú.

Demana cita amb el ginecòleg:

 • Si tens molèsties vaginals.
 • Si tens molèsties en orinar.
 • Si tens regles doloroses.
 • Si tens dolor pelvià.
 • Si la teva regla és molt irregular o molt abundant.
 • Si sents molèsties o dolors durant o després de les relacions sexuals.
 • Si notes un nòdul o canvis en la forma o el volum dels pits. 

Dr. Francisco Carmona Herrera

Ginecología, Revisión Ginecológica, Oncología Ginecológica, Endometriosis

Director científico

Especialista en Ginecología y Obstetricia, Endometriosis, Patología ginecológica benigna, Alteraciones del suelo pélvico y Cirugía ginecológica mínimamente invasiva.

Dr. Damian Dexeus Carter

Ginecología, Revisión Ginecológica, Oncología Ginecológica, Embarazo y Parto

Director médico.

Especialista en Ginecología y Obstetricia. Especialista Cáncer de mama y enfermedades premalignas de cuello, vagina y vulva. Obstetra.

Dra. Mariona Rius Dorca

Ginecología, Revisión Ginecológica, Oncología Ginecológica, Endometriosis

Especialista en Ginecología y Obstetricia. Experta en endometriosis, Patología ginecológica benigna y Cirugía laparoscópica.

Consulta amb els nostres especialistes de Oncologia ginecològica

Tipo de visita

PIDE CITA

Abordar la salud de forma integral y llevar un estilo de vida saludable te hará sentir mucho mejor.

Descubre cómo la PNIE puede ayudarte a mejorar tu calidad de vida.

HORARI

L- J:
09:00 – 20:00 h.
V de 9:00 a 14;00