LOCALITZACIÓ

Calle Gironella 6-8, Planta 2.
Edificio Corachan 3.
BARCELONA

HORARI

Dl - Dj: 09:00 – 20:00.
Dv: 9:00 – 14:00h.​

Contacta amb nosaltres

Tipo de visita

Miomectomía

La miomectomia és una intervenció quirúrgica segura i eficaç que realitzem per extirpar i eliminar els miomes uterins. 

Els miomes, també coneguts com a fibromes o leiomiomes, són tumors benignes molt freqüents durant l’edat fèrtil que creixen a l’interior o al voltant de les parets de l’úter.

En molts casos, els miomes són asimptomàtics i no causen molèsties. En aquests casos, no sempre serà necessari tractar-los, però sempre serà convenient fer un control periòdic per supervisar la seva evolució.

No obstant això, si tens miomes i tens símptomes que afecten la teva vida diària o dificulten la possibilitat que et quedis embarassada, la miomectomia és el procediment quirúrgic més adequat. Aquesta tècnica permet extirpar els miomes, alleujar els símptomes i conservar l’úter.

Quins són els símptomes dels miomes uterins?

Els miomes uterins poden causar diversos símptomes, segons la seva grandària i la seva ubicació. 

 • Sagnat menstrual abundant.
 • Sagnat irregular.
 • Cicles menstruals que duren més que els períodes habituals.
 • Anèmia.
 • Subfertilitat i avortament espontani.
 • Sensació de pes a la part baixa de l’abdomen.
 • Necessitat d’orinar amb més freqüència.
 • Restrenyiment inusual.
 • Molèsties durant les relacions sexuals.
 • Si el mioma és molt gros, també pot provocar dolor lumbar. 

Tipus de miomectomia

La miomectomia es pot dur a terme per tres vies d’accés, segons la grandària, la ubicació i la quantitat dels miomes.

 • A través de l’abdomen (miomectomia abdominal o laparotomia).
 • A través de la vagina i el coll de l’úter (miomectomia histeroscòpica).
 • A través de petites incisions al melic o molt a prop (miomectomia laparoscòpica).

Miomectomia abdominal o laparotomia

La miomectomia abdominal és una intervenció quirúrgica en què s’extirpen els miomes mitjançant una incisió a la part inferior de l’abdomen, similar a una cesària. 

Es realitza un tall obert, sovint horitzontal i paral·lel a la cintura, per permetre l’accés de l’equip quirúrgic a l’úter i eliminar els miomes.

Aquesta intervenció pot requerir una hospitalització de 2 a 3 dies, i la recuperació pot implicar un repòs relatiu de 3 a 4 setmanes.

Miomectomia histeroscòpica o histeroscòpia

La miomectomia histeroscòpica és una intervenció quirúrgica que consisteix a extirpar els miomes sense necessitat d’incisions ni de talls oberts, mitjançant l’ús d’instruments com l’histeroscopi o el resectoscopi que s’introdueixen a través de la vagina i del coll de l’úter.

L’histeroscopi està equipat amb una llum i una càmera que permeten obtenir una imatge ampliada de l’interior de l’úter i visualitzar-la en una pantalla. 

El més habitual és que rebis l’alta i puguin tornar a casa el mateix dia de la intervenció. La recuperació pot suposar aproximadament una setmana de repòs relatiu.

Miomectomia laparoscòpica o laparoscòpia

La miomectomia laparoscòpica és una tècnica de cirurgia mínimament invasiva que permet realitzar l’operació i extirpar els miomes uterins mitjançant petites incisions, sense necessitat d’obrir l’abdomen.

Durant una miomectomia laparoscòpica, fem petites incisions al melic o a prop d’aquesta zona, a través de les quals introduïm els instruments quirúrgics i un tub amb una petita càmera (el laparoscopi), i duem a terme la intervenció per extirpar els miomes.

Miomectomia per port únic o per Single-Port

La miomectomia per port únic o per Single-Port és una forma de cirurgia laparoscòpica que es realitza a través d’una sola microincisió a l’abdomen, generalment al melic, per introduir l’instrumental quirúrgic, inclosa la càmera per visualitzar l’interior.

Miomectomia robòtica

La miomectomia robòtica és una forma de cirurgia laparoscòpica assistida per un robot. És especialment adequada per dur a terme intervencions quirúrgiques complexes. 

A través d’uns braços robòtics i unes pinces articulades, el robot trasllada en temps real i amb fidelitat absoluta els moviments de la mà del cirurgià. 

L’ús d’aquest robot proporciona al cirurgià més seguretat per tractar àrees anatòmiques de difícil accés, facilita una visió ampliada de l’interior de la pacient, assegura el control estable dels instruments quirúrgics i permet una gran precisió en els moviments de les mans del cirurgià.

Quins són els avantatges i els beneficis de la miomectomia laparoscòpica?

La miomectomia laparoscòpica és un procediment quirúrgic mínimament invasiu que presenta nombrosos avantatges en comparació amb la cirurgia oberta convencional.

 • Menys dolor postoperatori.
 • Menys medicació.
 • Menys reacció inflamatòria.
 • Menys risc d’infecció.
 • Estada hospitalària més curta.
 • I els resultats estètics solen ser pràcticament imperceptibles.

La recuperació d’una cirurgia laparoscòpica és més ràpida que la d’una miomectomia abdominal: pots rebre l’alta el mateix dia de la intervenció i la recuperació total pot suposar de 2 a 3 setmanes de repòs relatiu durant les quals es recomana evitar l’exercici intens.

Com m’he de preparar per a la intervenció?

Cal que informis prèviament el cirurgià sobre qualsevol medicament, suplement o remei natural que puguis estar prenent, perquè puguem indicar-te com procedir els dies previs a la intervenció.

És recomanable que redueixis l’estrès, no fumis (ja que pot dificultar la recuperació postoperatòria), no prenguis alcohol durant les 48 hores anteriors a la intervenció i segueixis una dieta lleugera.

Com es realitza la miomectomia laparoscòpica?

La cirurgia laparoscòpica es realitza a través de petites incisions indolores per les quals s’introdueix un tub amb una petita càmera.

La càmera és controlada per un segon cirurgià i ens permet visualitzar l’interior de l’abdomen en una pantalla col·locada al mateix quiròfan i orientar el cirurgià per l’interior del cos.

 • Per dur a terme la laparoscòpia, se sol aplicar anestèsia general.
 • En lloc d’obrir (com en una cesària), fem una o diverses petites incisions indolores molt a prop del melic. 
 • A través de les incisions, introduïm gas (diòxid de carboni) per inflar l’abdomen i proporcionar espai i visibilitat al cirurgià.
 • A través de la incisió col·loquem un tub amb una petita càmera (laparoscopi).
 • Introduïm l’instrumental quirúrgic (pinces, bisturí i altres aparells molt petits) que permet al cirurgià manipular internament sense haver d’obrir l’abdomen.
 • La càmera permet visualitzar l’interior de l’abdomen en una pantalla col·locada al quiròfan.
 • En concloure la intervenció, tanquem les incisions amb punts simples. Normalment, se sol donar l’alta el mateix dia de la intervenció.

Com és la recuperació postoperatòria?

El temps de recuperació després de la miomectomia varia segons el tipus d’abordatge utilitzat:

 • Miomectomia abdominal:

Aquesta opció terapèutica, que implica una cirurgia oberta, requereix més temps d’hospitalització i recuperació postoperatòria. 

Sovint, la intervenció pot requerir una estada hospitalària de 2 a 3 dies, i la recuperació pot prolongar-se fins a 3 o 4 setmanes.

 • Miomectomia histeroscòpica:

Després de la miomectomia histeroscòpica, és possible que rebis l’alta el mateix dia de la intervenció. 

La recuperació postoperatòria generalment dura al voltant d’una setmana amb repòs relatiu, durant la qual es recomana evitar exercicis intensos.

 • Miomectomia laparoscòpica:

La recuperació postoperatòria d’una cirurgia laparoscòpica, una tècnica quirúrgica menys invasiva, és més còmoda i ràpida que la cirurgia oberta convencional. 

En general, es dona l’alta el mateix dia de la intervenció. 

La recuperació postoperatòria pot durar fins a 2 o 3 setmanes, durant les quals es recomana evitar exercicis intensos.

Consulta amb els nostres especialistes de Miomectomía

Tipo de visita

PIDE CITA

Abordar la salud de forma integral y llevar un estilo de vida saludable te hará sentir mucho mejor.

Descubre cómo el Láser CO2 ginecológico puede ayudarte a mejorar tu bienestar íntimo.

HORARI

L- J:
09:00 – 20:00 h.
V de 9:00 a 14;00