LOCALITZACIÓ

Calle Gironella 6-8, Planta 2.
Edificio Corachan 3.
BARCELONA

HORARI

Dl - Dj: 09:00 – 20:00.
Dv: 9:00 – 14:00h.​

Contacta amb nosaltres

Tipo de visita

CÀNCER D’ÚTER

Càncer d’úter fa referència als diferents tipus de càncer que poden originar-se en les diferents parts de l’úter. Els càncers d’úter més freqüents són:

 •  el càncer d’endometri
 • el càncer cervical o de cèrvix 
 • el sarcoma uterí

Si el diagnòstic és precoç i el càncer es detecta en una fase inicial, la taxa de supervivència després del tractament és molt alta.

Si tens molèsties o dolor a la zona pelviana o a l’abdomen, quan mantens relacions sexuals amb penetració o tens sagnat o secreció vaginal anormal, demana cita amb el ginecòleg. 

Tinguis símptomes o no, és essencial que et facis una revisió ginecològica completa un cop l’any (o abans si així t’ho indica el ginecòleg). 

Aquesta revisió ens permet dur a terme una bona prevenció o, si és necessari, iniciar el tractament més oportú com més aviat millor. Demana cita ara.

Tipus de càncer d’úter

Els càncers d’úter més freqüents són el càncer d’endometri, el càncer cervical o de cèrvix i el sarcoma uterí.

 • Càncer d’endometri 

El càncer d’endometri s’origina a la capa interior de l’úter i és el més comú dels càncers originats en els òrgans del sistema reproductor. 

 • Càncer cervical 

El càncer cervical, també anomenat càncer del coll uterí o càncer de cèrvix, es forma en el coll de l’úter, la part inferior de l’úter que  connecta amb la vagina. 

La infecció crònica del virus del papil·loma humà és la causa principal en la majoria dels casos de càncer cervical.

El càncer cervical es pot diagnosticar en fases preinvasives mitjançant la revisió ginecològica i la realització de la citologia cervical o prova del Papanicolau.

 • Sarcoma uterí 

El sarcoma uterí sol formar-se en la capa muscular externa de l’úter (miometri) i representa entre l’1 i el 3 % dels càncers ginecològics. 

Factors de risc del càncer d’úter

Els principals factors que poden augmentar el risc de patir càncer d’endometri o càncer d’úter són: 

 • Infecció crònica del virus del papil·loma humà.
 • Obesitat i sobrepès.
 • Diabetis.
 • Antecedents familiars (mare, germana, filla) de càncer d’úter, d’ovari o de còlon.
 • Antecedents personals de càncer de mama o d’ovaris.
 • Primera menstruació prematura o menopausa tardana.
 • Canvis en l’equilibri hormonal.
 • Absència d’embarassos. 
 • El risc augmenta amb l’edat.

Quins són els símptomes del càncer d’úter?

Els símptomes més freqüents de càncer d’úter són:

 • Sagnat o secreció vaginal anormal.
 • Sagnat o secreció entre períodes menstruals.
 • Regla més abundant o més llarga de l’habitual. 
 • Sagnat o secreció després de la menopausa.
 • Dolor a la zona pelviana. 
 • Dolor a l’abdomen o sensació d’inflor abdominal. 
 • Dolor durant les relacions sexuals.
 • Dificultat, molèsties o dolor en orinar.
 • Pèrdua de pes involuntària. 

Si detectes algun d’aquests símptomes, no esperis i demana cita amb el ginecòleg. Durem a terme les proves mèdiques que ens permetin descartar el càncer d’úter o iniciar el tractament adequat. 

Com es diagnostica el càncer d’úter? 

Les proves diagnòstiques que solem realitzar per descartar el càncer d’úter, o per obtenir un diagnòstic segur, poden incloure una exploració física inicial, una histeroscòpia diagnòstica, proves d’imatge, i una biòpsia del teixit uterí.

 • Entrevista amb el ginecòleg

Recopilem informació sobre els teus factors de risc personals i familiars.

 • Exploració ginecològica

Realitzem una exploració física en la qual examinem l’úter, la vagina, els ovaris i el recte.

 • Histeroscòpia

Duem a terme una exploració visual directa de l’interior de l’úter per mitjà d’un endoscopi (un tub molt fi i flexible amb una càmera) a la consulta, de manera ambulatòria i sense anestèsia.

 • Ecografia ginecològica vaginal 

L’ecografia ginecològica vaginal és una prova que fem a la consulta. 

 • Biòpsia

La biòpsia consisteix a prendre una mostra de teixit perquè posteriorment s’analitzi en un laboratori. 

 • Analítica de sang 

En casos determinats, el ginecòleg pot sol·licitar una analítica de sang per avaluar els nivells de determinats marcadors tumorals. Aquests marcadors són substàncies produïdes per cèl·lules tumorals o pel propi cos com a resposta a la presència d’un tumor.

Preservació de la fertilitat

Si t’han diagnosticat càncer d’úter i estàs en edat fèrtil, el més convenient és que preservis la teva fertilitat.

La criopreservació és una tècnica de fertilitat fàcil i segura que consisteix a extreure i congelar una sèrie d’òvuls no fecundats quan són òptims tant en quantitat com qualitat.

A Women’s, t’explicarem com funciona el procés de criopreservació d’òvuls, donarem resposta als teus dubtes i t’aconsellarem sobre el millor moment per dur-la a terme.

Tractaments per al càncer d’úter

El tractament per al càncer d’úter depèn del tipus de càncer, de la teva edat, del teu estat general de salut i de quin sigui l’estadi en el qual es trobi el càncer en el moment del diagnòstic.

Els tractaments per al càncer d’úter poden incloure cirurgia, radioteràpia i quimioteràpia.

Cirurgia

Quan els càncers d’úter es diagnostiquen en estadis inicials, el tractament més habitual és el quirúrgic. Sovint, segons la fase en què es trobi, serà necessari afegir radioteràpia per completar el tractament.

Per a un bon pronòstic, és clau que eliminem totalment de les cèl·lules canceroses. Per això, la cirurgia pot incloure l’extirpació de l’úter (histerectomia) juntament amb la dels ovaris i de les trompes de Fal·lopi (salpingoovariectomia).

La histerectomia o extirpació quirúrgica de l’úter es pot dur a terme mitjançant cirurgia laparoscòpica o mitjançant cirurgia laparoscòpica assistida per robot.

Cirurgia laparoscòpica

La histerectomia laparoscòpica és una cirurgia mínimament invasiva que ens permet dur a terme la intervenció i extirpar l’úter amb incisions mil·limètriques a l’abdomen.

No cal obrir l’abdomen, no provoca dolor i les cicatrius són molt petites i gairebé imperceptibles.
És una opció terapèutica segura sempre que sigui realitzada per professionals mèdics altament especialitzats i amb l’experiència adequada.

En ser mínimament invasiva, pots rebre l’alta i tornar al teu domicili el mateix dia en què es du a terme la intervenció, el postoperatori és menys dolorós i la teva recuperació és molt més ràpida.
Cirurgia robòtica

La cirurgia robòtica en ginecologia i obstetrícia és cirurgia laparoscòpica mínimament invasiva assistida per un robot.

És una cirurgia especialment adequada per dur a terme intervencions quirúrgiques complexes, com el tractament del càncer d’endometri quan inclou l’extracció dels ganglis limfàtics (limfadenectomia).
Totes les cirurgies laparoscòpiques ginecològiques es poden dur a terme tant per cirurgia convencional com per cirurgia robòtica, però el sistema robòtic pot ser especialment indicat com a suport per a les intervencions quirúrgiques complexes en les quals és essencial assegurar la màxima seguretat i precisió.

Radioteràpia

La radioteràpia utilitza radiació d’alta energia per destruir les cèl·lules canceroses i reduir el creixement del tumor en una part específica del cos.

Quimioteràpia

La quimioteràpia utilitza fàrmacs per destruir les cèl·lules canceroses en tot el cos.

S’administra per via oral, intravenosa o en forma d’injecció i pot usar-se com a tractament principal o combinat amb cirurgia o radioteràpia.

Seguiment i controls del càncer d’úter

Quan completem el tractament, duem a terme revisions ginecològiques periòdiques per verificar que la malaltia no reapareix.

 • Primers 2 anys

Realitzem controls ginecològics cada 3 a 4 mesos.

 • Entre els 2 i els 5 anys

Realitzem controls ginecològics cada 4 a 6 mesos

 • A partir dels 5 anys

Realitzem controls ginecològics cada 12 mesos.

Si sents molèsties o et sembla que tens algun símptoma, no esperis i demana cita avui mateix. 

Durem a terme les proves mèdiques per obtenir un diagnòstic segur i iniciar el tractament adequat com més aviat millor.

Prevenció del càncer d’úter

El risc de desenvolupar càncer d’úter es pot reduir si segueixes hàbits de vida saludables i realitzes revisions ginecològiques regulars, amb una periodicitat anual o segons les recomanacions del ginecòleg.

 • Mantén una dieta equilibrada.
 • Practica exercici moderat de forma regular.
 • No fumis.
 • Vacuna’t per a prevenir la infecció per virus del papil·loma humà (VPH).
 • Realitza revisions ginecològiques periòdiques.
 • Si tens pèrdues de sang anormals o sagnat durant la menopausa, no t’esperis i demana cita amb el teu ginecòleg. 

Si observes algun símptoma inhabitual, com molèsties a la zona pelviana o abdominal, inflor abdominal persistent, sensació de sacietat constant, molèsties en orinar o sagnat vaginal, demana cita amb el ginecòleg.

Si tens antecedents familiars de càncer d’ovari (mare, germana, filla) o antecedents personals de càncer d’úter, de mama o colorectal, és important que segueixis les indicacions del ginecòleg i demanis les revisions quan toca. 

Revisió ginecològica anual

A partir dels 25 anys és molt important que demanis cita amb el ginecòleg i realitzis una revisió ginecològica completa cada any. Demana cita si creus que pots tenir algun símptoma o si fa més d’un any que no has fet una revisió.

La detecció precoç del càncer d’úter és fonamental per a aconseguir un diagnòstic precoç i iniciar el tractament més adequat i eficaç com més aviat millor.

En el control ginecològic anual examinem l’aparell genital, amb especial atenció a la detecció del càncer ginecològic, d’úter i d’ovari, el càncer de mama i les infeccions de transmissió sexual i altres patologies com l’endometriosis, ovaris poliquístics o pòlips uterins. 

Consulta amb els nostres especialistes de CÀNCER D’ÚTER

Tipo de visita

PIDE CITA

Abordar la salud de forma integral y llevar un estilo de vida saludable te hará sentir mucho mejor.

Descubre cómo el Láser CO2 ginecológico puede ayudarte a mejorar tu bienestar íntimo.

HORARI

L- J:
09:00 – 20:00 h.
V de 9:00 a 14;00