LOCALITZACIÓ

Calle Gironella 6-8, Planta 2.
Edificio Corachan 3.
BARCELONA

HORARI

Dl - Dj: 09:00 – 20:00.
Dv: 9:00 – 14:00h.​

Contacta amb nosaltres

Tipo de visita

Ginecologia infantil i juvenil

Si teniu una filla, potser us pregunteu quina és l’edat més adient per portar-la per primera vegada a la consulta del ginecòleg. 

Encara que no hi ha una edat exacta, a partir dels 12 o 13 anys pot ser convenient demanar una primera cita. A aquesta edat, moltes nenes ja han començat la pubertat i pot ser un bon moment per comprovar que el seu desenvolupament és correcte.

Les primeres revisions ginecològiques solen ser preventives, però també són útils perquè la teva filla estableixi una relació de confiança amb el ginecòleg i per resoldre dubtes sobre la menstruació i la higiene íntima.

Si ets una dona jove i has començat o començaràs a mantenir relacions sexuals, també és molt important que demanis cita amb el teu ginecòleg. A més de realitzar la revisió ginecològica completa, t’assessorarem sobre mètodes anticonceptius o com prevenir malalties de transmissió sexual. Durant la visita, tindràs l’oportunitat de consultar amb el teu ginecòleg tot allò que et preocupa o t’interessa.

I si des de l’adolescència tens molèsties o dolor amb la menstruació, si és irregular o massa abundant, o si creus que alguna cosa no funciona bé, no esperis i demana cita. 

Explica’ns què t’amoïna: parlar sobre allò que sents que està passant en el teu cos és el primer pas per trobar les solucions més adequades per a tu i les teves circumstàncies personals.

Motius freqüents de consulta a ginecologia infantil i juvenil

Els motius de consulta a ginecologia infantil i juvenil varien segons l’edat. Alguns dels motius més comuns inclouen:

Infeccions vulvars i vulvovaginals

Les infeccions poden ser causades per una higiene incorrecta. 

Abans de la pubertat, els llavis menors encara no estan del tot desenvolupats i no protegeixen totalment la vulva i la vagina dels gèrmens externs. 

Si tens molèsties, irritació, incomoditat o sensació de cremor en orinar, no dubtis a demanar cita amb el ginecòleg. Es realitzaran les proves pertinents per a determinar el tractament més efectiu i adequat.

Coalescència labial 

La coalescència labial és quan els llavis menors estan adherits. És una alteració ginecològica freqüent, que pot tancar totalment o en part l’entrada de la vagina.

Si tens molèsties vaginals, dificultat per orinar, flux vaginal excessiu o amb mal olor, et recomanem que demanis cita amb el ginecòleg.

Pubertat precoç

Considerem que és pubertat precoç quan el cos comença a experimentar canvis propis d’una dona adulta abans dels 8 anys.

Si notes que el desenvolupament dels pits, la presència de pèl púbic o axil·lar, o l’aparició de la menstruació es produeixen abans de l’edat esperada, és aconsellable que portis la teva filla al ginecòleg.

Pubertat tardana

Considerem que és pubertat tardana quan als 13 anys no s’inicien els canvis sexuals.

En general, aquest retard en el desenvolupament és normal i simplement indica que el cos madura una mica més lentament.

No obstant això, la pubertat tardana també pot ser causada per altres factors. Per tal d’evitar possibles complicacions en el futur, et recomanem que demanis una cita amb el ginecòleg.

Amenorrea

Si tens més de 15 anys i no has tingut mai la menstruació, és important que demanis cita amb el ginecòleg.
Realitzarem les proves adequades per descartar problemes relacionats amb el pes, trastorns hormonals i altres possibles causes.

Si ja tens la menstruació, però deixes de tenir-la durant dos cicles consecutius, també és recomanable que ho consultis amb el ginecòleg.

Segurament sigui un fet sense importància, però sempre és aconsellable investigar les causes i, si és necessari, iniciar el tractament més adequat.

Cicles menstruals irregulars

La majoria de les dones tenen la menstruació una vegada al mes, però la durada del cicle menstrual pot variar. Normalment, té una durada de 28 dies (entre 21 i 35 dies), però cada dona és diferent i no sempre segueix aquest patró.

Durant els primers anys, és molt comú que les adolescents tinguin períodes irregulars i que gradualment la seva menstruació es vagi regularitzant.

En qualsevol cas, si estàs amoïnada o tens molèsties, consulta-ho amb el ginecòleg. L’estrès, l’exercici físic o una alimentació inadequada poden influir en la irregularitat del cicle menstrual.

Menstruacions molt abundants

La durada de la regla pot oscil·lar entre 3 i 7 dies, i la quantitat de sang que s’expulsa durant cada menstruació també varia d’una dona a una altra.

Si consideres que tens un sagnat excessiu, no esperis i demana cita amb el ginecòleg. Realitzarem les proves necessàries i, si cal, iniciarem el tractament més adequat.

Dolor menstrual

La menstruació pot causar molèsties i incomoditat abans, durant o després del període, però no hauria de provocar un dolor que et limiti en el teu dia a dia.

Si el dolor interfereix amb les teves activitats habituals, no és normal. Si la regla t’impedeix anar a l’escola, a la universitat, sortir amb els amics o practicar esport, demana cita amb el ginecòleg. Investigarem la causa del dolor i el tractarem de la manera més adequada.

Primeres relacions sexuals

Si has mantingut relacions sexuals o penses que les tindràs aviat, demana cita amb el ginecòleg.

A més de revisar el teu estat de salut general, durant la visita podràs preguntar-nos sobre tot allò que t’amoïni.

Si ho desitges, t’aconsellarem sobre com prevenir malalties de transmissió sexual i sobre els mètodes anticonceptius més efectius i recomanables per a tu.

Dolor durant les relacions sexuals

El dolor durant les relacions sexuals amb penetració no és normal. 

Si sents dolor, demana cita amb el ginecòleg. Investigarem les causes i, si és necessari, durem a terme els tractaments més adequats i efectius. 

Preguntes freqüents 

  • Com m’he de preparar per a la revisió?

No és necessari que et preparis d’una manera especial, però és aconsellable visitar el ginecòleg quan no tinguis la menstruació.

  • Em faran una exploració ginecològica a la primera visita?

En general, l’exploració física intravaginal no és necessària a la primera consulta, encara que això depèn del motiu pel qual hagis demanat la consulta.

  • L’exploració ginecològica fa mal?

L’exploració pot ser molesta, però no ha de ser dolorosa.

  • Cada quant convé que demani cita amb el ginecòleg?

És convenient demanar cita amb el ginecòleg una vegada a l’any.

No obstant això, si tens dubtes, molèsties, dolors relacionats amb la regla o observes canvis en els pits, demana cita amb el ginecòleg tan aviat com puguis. 

  • Puc entrar sola a la consulta del ginecòleg?

Pots entrar acompanyada o sola, com prefereixis. L’important és que et sentis còmoda i puguis parlar amb tranquil·litat i explicar què et preocupa al teu ginecòleg. 

  • El ginecòleg explicarà allò que hem parlat a la consulta als meus pares?

Les qüestions tractades a la consulta són confidencials. El ginecòleg només comunicarà allò que s’hagi parlat als teus pares si tu ho autoritzes.

No es necesario que te prepares de una manera especial, pero sí es aconsejable realizar la visita con el ginecólogo cuando no tengas la menstruación

Por lo general, en la primera consulta no es necesaria la exploración física intravaginal, aunque eso depende del motivo por el cual hayas solicitado la consulta.

La exploración puede ser molesta, pero no tiene por qué ser dolorosa.

Es conveniente que pidas cita con el ginecólogo una vez al año. 

Pero si tienes dudas, molestias, dolores relacionados con la regla o te parece percibir cambios en los senos, pide cita cuanto antes con el ginecólogo.

Puedes entrar acompañada o sola, como prefieras.  Lo importante es que estés cómoda y puedas hablar con tranquilidad y explicarle a tu ginecólogo aquello que te preocupa.

Lo que se explica y habla en la consulta es confidencial. Solo si das el consentimiento a tu ginecólogo, podemos comunicarlo a otras personas.

Dra Rosa Porqueras Suárez

Ginecología, Revisión Ginecológica, Ginecología Infantil y Juvenil

Responsable de la Unidad de Ginecología de la Adolescencia de Women’s CD.

Consulta amb els nostres especialistes de Ginecologia infantil i juvenil

Tipo de visita

PIDE CITA

Abordar la salud de forma integral y llevar un estilo de vida saludable te hará sentir mucho mejor.

Descubre cómo el Láser CO2 ginecológico puede ayudarte a mejorar tu bienestar íntimo.

HORARI

L- J:
09:00 – 20:00 h.
V de 9:00 a 14;00