LOCALITZACIÓ

Calle Gironella 6-8, Planta 2.
Edificio Corachan 3.
BARCELONA

HORARI

Dl - Dj: 09:00 – 20:00.
Dv: 9:00 – 14:00h.​

Contacta amb nosaltres

Tipo de visita

Mètodes Anticonceptius

Els mètodes anticonceptius impedeixen o redueixen la possibilitat que et quedis embarassada si mantens relacions sexuals amb penetració.   

Cada mètode anticonceptiu té els seus propis avantatges i desavantatges. 

Abans d’usar-ne un o altre, demana cita amb el ginecòleg i t’informarem de manera clara, completa i personalitzada sobre quins poden ser els més adequats per a tu segons les teves circumstàncies i necessitats. 

Anticonceptius hormonals

Alguns anticonceptius hormonals, com les píndoles anticonceptives, els pegats, els implants i els dispositius intrauterins (DIU) hormonals, contenen hormones sintètiques que regulen el cicle menstrual i poden inhibir l’ovulació.

Quan es diu que un mètode anticonceptiu “inhibeix l’ovulació”, significa que aquest mètode impedeix l’alliberament d’un òvul madur per part dels ovaris durant el cicle menstrual.

Tingues en compte que els anticonceptius hormonals  no protegeixen contra les infeccions de transmissió sexual, i que la seva eficàcia pot variar si no els utilitzes correctament.  

Demana cita amb el ginecòleg i t’assessorarem de manera personalitzada sobre quins poden ser els mètodes anticonceptius hormonals més apropiats per a tu i sobre com usar-los perquè siguin efectius.

Píndola anticonceptiva

La píndola anticonceptiva, també coneguda com “la píndola”, és un medicament oral que conté hormones sintètiques que disminueixen les probabilitats que et quedis embarassada.

En general, es pren una píndola diària durant 21 dies consecutius i a continuació es deixa de prendre durant 7 dies seguits. Durant aquest període, generalment es produeix la menstruació.

Si t’oblides de prendre una píndola o la prens fora de l’horari habitual, és possible que es redueixi l’eficàcia anticonceptiva.

Pegat anticonceptiu

El pegat anticonceptiu és un pegat prim i adhesiu que es col·loca sobre la pell i allibera gradualment hormones similars a les de la píndola anticonceptiva. 

Després d’haver fet servir 3 pegats durant tres setmanes, es fa una setmana de descans sense pegat. Durant aquest temps, generalment es produeix la menstruació. A continuació, es col·loca un pegat nou per començar un nou cicle.

Anell vaginal

L’anell vaginal o anell anticonceptiu és un anell flexible que es col·loca a la vagina i allibera hormones sintètiques de manera constant i gradual.

L’anell vaginal es deixa a la vagina durant tres setmanes consecutives. A continuació, es retira i es realitza una setmana de descans sense anell. 

Durant aquesta setmana, generalment es produeix la menstruació. A continuació, es col·loca un anell nou per començar un nou cicle.

Anticonceptius de barrera

A més de prevenir l’embaràs, el preservatiu femení i el preservatiu masculí poden ajudar a reduir el risc de contraure malalties de transmissió sexual (MTS).

Preservatiu femení

El preservatiu femení és un dispositiu que es col·loca a la vagina abans de mantenir relacions sexuals amb penetració per evitar el contacte directe entre els espermatozoides i l’òvul.

Preservatiu masculí

El preservatiu masculí és un dispositiu de làtex o poliuretà que es col·loca al penis abans de la penetració per evitar que els espermatozoides arribin a l’úter i entrin en contacte directe amb l’òvul.

Diafragma

El diafragma és un dispositiu de làtex o silicona que es col·loca al coll de l’úter abans de mantenir relacions sexuals amb penetració per evitar que els espermatozoides arribin a l’úter i entrin en contacte directe amb l’òvul.

Anticonceptius de llarga durada

L’implant anticonceptiu i el DIU no protegeixen contra les infeccions de transmissió sexual. 

Demana cita amb el ginecòleg i t’assessorarem de manera personalitzada sobre quins poden ser els mètodes anticonceptius més adients per a tu i sobre com usar-los perquè siguin efectius.

Tingues en compte que cada dona és única i hi poden haver contraindicacions o restriccions per a l’ús d’anticonceptius hormonals de llarga durada. 

Implant anticonceptiu

L’implant és un mètode anticonceptiu de llarga durada que es col·loca sota la pell del braç i allibera hormones sintètiques per prevenir l’embaràs durant diversos anys.

DIU (Dispositiu intrauterí)

El DIU és un dispositiu petit en forma de T que es col·loca a l’úter i proporciona protecció anticonceptiva per un temps determinat.

Existeixen dos tipus principals de DIU:

  • DIU de coure

El DIU de coure està recobert amb un filferro de coure que actua com un espermicida. 

  • DIU hormonal 

El DIU hormonal allibera una hormona sintètica lentament que dificulta el pas dels espermatozoides cap a l’úter i impedeix el desenvolupament de l’endometri.

Mètodes anticonceptius quirúrgics

La lligadura de trompes no protegeix contra les infeccions de transmissió sexual. 

Demana cita amb el ginecòleg i t’assessorarem de manera personalitzada sobre quins poden ser els mètodes anticonceptius quirúrgics més adients per a tu i sobre com usar-los perquè siguin efectius.

Lligadura de trompes

La lligadura de trompes és un procediment quirúrgic permanent que es realitza en dones com a mètode anticonceptiu definitiu. 

Consisteix a tallar o bloquejar les trompes de Fal·lopi, que són els conductes que connecten els ovaris amb l’úter.

Es duu a terme al quiròfan, generalment sota anestèsia general.

Anticonceptiu d’emergència

La píndola anticonceptiva d’emergència, també coneguda com a “píndola de l’endemà”, es pren després d’una relació sexual sense protecció, després d’una relació sexual no desitjada o quan falla un altre mètode anticonceptiu.

La píndola anticonceptiva d’emergència no protegeix contra les infeccions de transmissió sexual.

Consulta amb els nostres especialistes de Mètodes Anticonceptius

Tipo de visita

PIDE CITA

Abordar la salud de forma integral y llevar un estilo de vida saludable te hará sentir mucho mejor.

Descubre cómo el Láser CO2 ginecológico puede ayudarte a mejorar tu bienestar íntimo.

HORARI

L- J:
09:00 – 20:00 h.
V de 9:00 a 14;00