LOCALITZACIÓ

Calle Gironella 6-8, Planta 2.
Edificio Corachan 3.
BARCELONA

HORARI

Dl - Dj: 09:00 – 20:00.
Dv: 9:00 – 14:00h.​

Contacta amb nosaltres

Tipo de visita

Diagnòstic Genètic Preimplantacional (DGP)

El Diagnòstic Genètic Preimplantacional (DGP) és una tècnica utilitzada en els tractaments de reproducció assistida que ens permet analitzar els embrions i seleccionar els que no presenten alteracions genètiques.  

Amb el DGP podem augmentar les possibilitats d’aconseguir l’embaràs i reduir el risc de transmetre malalties genètiques hereditàries als teus fills.

Quan és recomanable realitzar el Diagnòstic Genètic Preimplantacional?

El Diagnòstic Genètic Preimplantacional (DGP) està regulat per la Llei 14/2006 sobre tècniques de reproducció assistida.

El DGP està permès en els següents casos:

1. Malalties genètiques hereditàries

Si tu o la teva parella sou portadors d’alguna malaltia genètica hereditària, el DGP pot ser recomanable per detectar la presència de la malaltia en els embrions abans de la transferència a l’úter matern.

2. Antecedents d’avortaments recurrents

Si has patit avortaments recurrents sense una causa aparent, el DGP pot utilitzar-se per avaluar els embrions i detectar anomalies cromosòmiques que podrien contribuir a les pèrdues de l’embaràs.

3. Fallades prèvies d’implantació

Si has tingut dificultats repetides en la implantació dels embrions, pots optar pel DGP per seleccionar els embrions i augmentar les possibilitats d’aconseguir l’embaràs.

4. Alteracions cromosòmiques

En els casos en què els progenitors són portadors d’una alteració cromosòmica, és més difícil obtenir embrions genèticament sans per a la implantació.

Quines són les etapes del procés del Diagnòstic Genètic Preimplantacional?

A Women’s, el tractament de fertilitat comença amb una primera visita en la qual recollim tots els antecedents, coneixem les teves circumstàncies i sol·licitem les proves complementàries necessàries. 

Un cop tinguem els resultats, realitzarem una segona visita. T’explicarem amb tot detall el tractament de fertilitat que iniciarem i els passos que donarem en les setmanes següents.  

Segons les teves circumstàncies, el Diagnòstic Genètic Preimplantacional pot ajudar-te a augmentar les possibilitats d’embaràs i reduir el risc de transmetre malalties genètiques als teus fills.

Quines etapes té el procés del DGP?

Estimulació ovàrica

Consisteix en un tractament hormonal per estimular els ovaris i obtenir diversos òvuls, en lloc d’un sol com passa de manera natural cada mes.

Obtenció dels ovòcits: punció fol·licular

Els òvuls s’obtenen mitjançant una punció fol·licular al quiròfan, utilitzant una agulla molt fina guiada per ecografia transvaginal. Durant el procediment s’aspira el líquid dels fol·licles que prèviament hem estimulat.

El procés dura entre 20 i 30 minuts i es du a terme amb sedació per evitar molèsties.

Després d’un breu període de descans, podràs tornar a casa i, l’endemà, continuar amb la teva vida habitual.

Fecundació in vitro 

En el laboratori procedirem a la inseminació dels òvuls amb el semen de la parella o amb semen del donant. Amb l’ajuda del microscopi, seleccionem un espermatozoide per a cada òvul madur. 

Biòpsia embrionària

Realitzem una biòpsia en els embrions, generalment al voltant del cinquè o sisè dia de desenvolupament. Obtindrem unes quantes cèl·lules de l’embrió per analitzar-les genèticament. 

Anàlisi genètica

Les cèl·lules obtingudes de la biòpsia s’analitzaran al laboratori per detectar anomalies genètiques o cromosòmiques específiques. 

Selecció d’embrions 

Després de completar l’anàlisi genètica, seleccionarem els embrions que no presentin les anomalies genètiques o cromosòmiques identificades. 

Criopreservació 

Els embrions no utilitzats que no presentin anomalies genètiques o cromosòmiques es mantindran criopreservats per vitrificació per ser transferits en cicle posterior o quan desitgis utilitzar-los per aconseguir un nou embaràs. 

Transferència embrionària

La transferència de l’embrió seleccionat és un procés indolor que consisteix a introduir l’embrió a l’úter matern mitjançant un catèter molt fi. 

Aquesta transferència es realitza en un quiròfan per via vaginal, dura pocs minuts i no requereix anestèsia.

Prova d’embaràs

Dues setmanes després de la transferència de l’embrió, realitzarem la prova per comprovar si estàs embarassada.

Consulta amb els nostres especialistes de Diagnòstic Genètic Preimplantacional (DGP)

Tipo de visita

PIDE CITA

Abordar la salud de forma integral y llevar un estilo de vida saludable te hará sentir mucho mejor.

Descubre cómo el Láser CO2 ginecológico puede ayudarte a mejorar tu bienestar íntimo.

HORARI

L- J:
09:00 – 20:00 h.
V de 9:00 a 14;00