LOCALITZACIÓ

Calle Gironella 6-8, Planta 2.
Edificio Corachan 3.
BARCELONA

HORARI

Dl - Dj: 09:00 – 20:00.
Dv: 9:00 – 14:00h.​

Contacta amb nosaltres

Tipo de visita

Fisioteràpia del sòl pelvià

La fisioteràpia del sòl pelvià és una especialitat dins de la fisioteràpia que se centra en la prevenció i el tractament de les disfuncions del sòl pelvià.

El sòl pelvià pot afeblir-se d’una manera o una altra a causa de l’embaràs i al part, l’edat, la menopausa, l’obesitat, la pràctica d’esports d’alt impacte o a causa de patologies com l’endometriosi.

La feblesa i la pèrdua de fermesa del sòl pelvià poden ocasionar problemes molt freqüents com ara:

  • incontinència urinària.
  • dolor a la pelvis, a l’abdomen o a l’esquena.
  • dolor durant les relacions sexuals.
  • dificultat per arribar l’orgasme.

A Women’s, som especialistes en el tractament del sòl pelvià i podem ajudar-te a enfortir-lo i a prevenir, evitar o alleujar problemes actuals o futurs.

Avaluarem de manera detallada les teves circumstàncies, símptomes i preocupacions. Un cop fet el diagnòstic, dissenyarem un tractament personalitzat i integral que pot incloure una combinació de tècniques, com exercicis per enfortir i relaxar els músculs del sòl pelvià, entrenament de la musculatura abdominal, tècniques de respiració i relaxació, massatges i teràpia manual.

Què és el sòl pelvià?

El sòl pelvià és un conjunt de músculs, nervis i teixits que es troben en la part inferior de la pelvis i formen una espècie de “xarxa” que sosté la bufeta, l’úter i el recte.

El sòl pelvià exerceix funcions molt importants per a la teva salut i per al teu benestar.

Suport estructural

El sòl pelvià proporciona suport i estabilitat als òrgans pelvians, mantenint-los en una posició adequada dins de la pelvis.

Control de la continència

Els músculs del sòl pelvià són fonamentals en el control de la funció dels esfínters urinaris i anals. Permeten retenir l’orina i la femta fins al moment adequat.

Estabilització de la pelvis i de la columna

Els músculs del sòl pelvià treballen en conjunt amb altres músculs per mantenir l’estabilitat de la pelvis i la columna vertebral durant activitats diàries com caminar, aixecar objectes, etc.

Funció sexual

Els músculs de sòl pelvià s’activen i es relaxen durant l’activitat sexual, contribuint positivament a les sensacions i a l’orgasme.

Embaràs i part

Durant l’embaràs, el sòl pelvià proporciona suport addicional a l’úter en desenvolupament. A més, durant el part, aquests músculs es distenen per permetre el pas del nadó a través del canal del part.

Quines són les causes més freqüents de l’afebliment del sòl pelvià?

L’afebliment del sòl pelvià pot afectar persones de totes les edats, encara que és més freqüent després de l’embaràs i del part, i amb l’edat.

Si mantens un estil de vida saludable, realitzes exercicis específics per enfortir el sòl pelvià i gaudeixes d’atenció mèdica adequada en les diferents etapes i circumstàncies de la teva vida, pots enfortir-lo i prevenir o mitigar el seu afebliment.

L’afebliment del sòl pelvià pot produir-se a causa de diferents factors. 

Embaràs i part

Durant l’embaràs, el pes de l’úter en desenvolupament exerceix pressió sobre el sòl pelvià. 

El part, quan és vaginal i prolongat, pot afeblir els músculs i els teixits de l’àrea i augmentar el risc de desplaçament dels òrgans pelvians en el futur.

Edat

Amb l’edat i la disminució dels nivells hormonals durant la menopausa, els músculs, inclosos els del sòl pelvià, poden afeblir-se i perdre elasticitat. 

Estil de vida sedentari

La falta d’activitat física freqüent i l’estil de vida sedentari poden contribuir a l’afebliment muscular. 

Excés de pes

L’excés de pes i l’obesitat poden exercir pressió addicional sobre el sòl pelvià i afeblir-lo. 

Cirurgies de la pelvis

Algunes cirurgies a la pelvis, com la histerectomia (extracció de l’úter), poden afectar els músculs i els teixits del sòl pelvià i afeblir-los.

Quines són les conseqüències de l’afebliment del sòl pelvià?

L’afebliment del sòl pelvià pot provocar diferents símptomes i conseqüències de més o menys intensitat i afectar la teva salut i el teu benestar personal.

Prolapse d’òrgans de la pelvis

Quan el sòl pelvià està afeblit, òrgans com la bufeta, l’úter o el recte poden descendir cap a la vagina o desplaçar-se de la seva posició normal. 

Aquest descens o desplaçament pot provocar sensació de pressió, molèsties o fins i tot l’aparició d’una inflor a la vagina.

Dolor pelvià crònic

La hipertonia de la musculatura del sòl pelvià (els músculs es tornen excessivament tibants i no poden relaxar-se adequadament) pot provocar malestar, molèsties o dolor a la part baixa de l’abdomen, a la zona de la pelvis, a la zona genital o a l’esquena. 

El dolor pot ser constant o intermitent i accentuar-se quan camines, practiques exercici, estàs molta estona dreta, aixeques objectes pesats o mantens relacions sexuals.

Incontinència urinària

La incontinència urinària és un problema uroginecològic molt freqüent. Si tens pèrdues involuntàries d’orina quan tosses, esternudes, rius o fas exercici és important que sàpigues que existeixen tractaments molt efectius per solucionar o alleujar la situació.

Problemes intestinals

L’afebliment del sòl pelvià també pot afectar la funció intestinal, contribuir al restrenyiment, dificultar l’evacuació intestinal o provocar incontinència fecal.

Disfunció sexual

La feblesa del sòl pelvià pot provocar que sentis incomoditat i dolor durant les relacions sexuals (disparèunia) o dificultat per arribar a l’orgasme (anorgàsmia). 

Els músculs del sòl pelvià ajuden a mantenir un bon flux sanguini a la regió genital i contribueixen a la sensibilitat durant l’acte sexual. 

La fisioteràpia del sòl pelvià t’ajudarà a conèixer la teva musculatura i també la zona de la pelvis i perineal. Podràs gaudir molt més les teves relacions sexuals si els teixits pelvians i perineals es troben en bon estat i integrats en el teu esquema corporal.

Fisioteràpia del sòl pelvià a Barcelona

La fisioteràpia del sòl pelvià permet reeducar, tonificar i enfortir la musculatura de la pelvis.

A Women’s avaluarem de forma minuciosa els músculs del teu sòl pelvià per identificar possibles febleses, disfuncions o alteracions.

Dissenyarem un programa d’exercicis personalitzat per a tu (exercicis de Kegel) que et permetrà enfortir els músculs del sòl pelvià, millorar el seu to i la seva funció en qualsevol de les etapes de la teva vida.

T’explicarem detalladament tècniques de relaxació i estiraments per alleujar la tensió i millorar la flexibilitat dels músculs i t’assessorarem sobre hàbits saludables, canvis en l’estil de vida i tècniques de gestió de l’estrès.

Stephanie Kauffman

Fisioterapia del Suelo Pélvico

Responsable de la Unidad de Fisioterapia de Women’s CD. Fisioterapeuta experta en las disfunciones del abdomen y suelo pélvico.

Paula Sanfeliu

Fisioterapia del Suelo Pélvico

Fisioterapeuta experta en Obstetricia y Postparto, Reeducación de las disfunciones del suelo pélvico y en Terapia manual en el dolor pélvico crónico.

Consulta amb els nostres especialistes de Fisioteràpia del sòl pelvià

Tipo de visita

PIDE CITA

Abordar la salud de forma integral y llevar un estilo de vida saludable te hará sentir mucho mejor.

Descubre cómo el Láser CO2 ginecológico puede ayudarte a mejorar tu bienestar íntimo.

HORARI

L- J:
09:00 – 20:00 h.
V de 9:00 a 14;00