LOCALITZACIÓ

Calle Gironella 6-8, Planta 2.
Edificio Corachan 3.
BARCELONA

HORARI

Dl - Dj: 09:00 – 20:00.
Dv: 9:00 – 14:00h.​

Contacta amb nosaltres

Tipo de visita

Menopausa i Perimenopausa

La menopausa és un procés natural i una etapa fisiològica en què els ovaris deixen de produir òvuls, els períodes menstruals cessen i hi ha una disminució en la producció d’hormones com l’estrogen i la progesterona.

La perimenopausa és el període de transició que es dona abans de la menopausa. És una etapa que, generalment, comença diversos anys abans i pot durar de 2 a 8 anys.

Durant la perimenopausa, la disminució d’hormones pot provocar irregularitats en el cicle menstrual, com períodes més curts o més llargs, sagnat més abundant o més escàs, a més de símptomes més o menys intensos i duradors, similars als de la menopausa.

Si tens símptomes o canvis en el teu cicle menstrual i sospites que pots estar en la perimenopausa, sol·licita una cita ara mateix. Realitzarem les proves i controls adequats, resoldrem els teus dubtes i t’informarem sobre quina és la millor manera de cuidar la teva salut i el teu benestar.

La menopausa és una malaltia?

La menopausa no és considerada una malaltia quan apareix entre els 48 i els 52 anys. És més aviat una etapa de transició en la qual experimentes grans canvis i, sovint, símptomes que podem tractar, alleujar o evitar.

Segons l’edat en què comença la menopausa, es pot classificar de la manera següent:

 • Menopausa precoç: si comença abans dels 40 anys (en aquest cas sí que es considera una malaltia i cal tractar-la).
 • Menopausa primerenca: si comença entre els 40 i 45 anys.
 • Menopausa tardana: si comença després dels 55 anys.

Quins són els símptomes de la menopausa?

Durant la menopausa, la disminució de la producció d’estrògens provoca que moltes dones experimentin símptomes més o menys intensos. No obstant això, és important destacar que no totes les dones pateixen els mateixos símptomes ni amb la mateixa intensitat o durada.

Els símptomes principals són els fogots, que es caracteritzen per una sensació sobtada de calor intensa que afecta especialment la cara i el pit. A més, també hi pot haver  un augment de pes, canvis d’humor, sequedat vaginal i alteracions en la vida sexual.

Aquests símptomes poden persistir durant diversos anys i tenir un impacte negatiu en la qualitat de vida i el benestar de la dona. A més, també poden plantejar riscos per a la salut òssia i cardiovascular.
Si presentes algun d’aquests símptomes, és recomanable que demanis una cita amb el ginecòleg. A Women’s, realitzarem les proves i controls necessaris i t’assessorarem sobre com prevenir, alleujar o evitar aquests símptomes.

Puc quedar-me embarassada durant la menopausa?

Durant la perimenopausa, el període previ a la menopausa, la fertilitat disminueix gradualment, però encara és possible que et quedis embarassada.

Si no desitges concebre, és recomanable utilitzar mètodes anticonceptius fins que hagin passat entre un i dos anys sense menstruació, moment en què hauràs aconseguit la menopausa.

 • Si tens menys de 50 anys, utilitza anticonceptius fins que hagin passat 2 anys sense menstruació.
 • Si tens 50 anys, utilitza anticonceptius fins que hagi passat 1 any sense menstruació.

La menopausa afecta la sexualitat?

La menopausa pot condicionar l’estat d’ànim i causar una disminució del desig sexual. A més, la sequedat vaginal és un símptoma molt comú durant aquesta etapa i pot provocar molèsties o dolor durant les relacions sexuals.

Si tens malestar, molèsties o dolor durant les relacions sexuals, és recomanable demanar cita amb el ginecòleg.

A Women’s disposem de tractaments molt efectius, tant no quirúrgics com no farmacològics, com ara els tractaments de làser vaginal, que poden reduir o eliminar aquests símptomes i millorar la qualitat de vida.

Prevenció i tractament durant la menopausa

La menopausa és una etapa de risc per a malalties cròniques com la diabetis, l’obesitat, la hipertensió, les dislipèmies i les alteracions tiroidals, així com per al càncer ginecològic (mama i endometri) i càncers no ginecològics (pulmó i còlon), a més de l’osteoporosi.

Els riscos associats amb la menopausa es poden prevenir i evitar. Per aconseguir-ho, és important iniciar com més aviat millor alguns canvis en l’estil de vida.

 • Segueix una dieta equilibrada i rica en calci per prevenir l’augment del colesterol i la pèrdua de massa òssia.
 • Practica exercici físic regularment. És molt beneficiós per millorar la tensió arterial, prevenir la diabetis i l’osteoporosi, controlar el colesterol i millorar l’estat d’ànim.

A més de portar una vida saludable, és recomanable que demanis una cita amb el ginecòleg quan comencis a experimentar símptomes.

Realitzarem les proves i els controls necessaris per conèixer el teu estat de salut i dur a terme una bona prevenció:

 • Exploració ginecològica i avaluació del sòl pelvià
 • Analítica completa
 • Mamografia
 • Ecografia mamària
 • Ecografia ginecològica
 • Densitometria òssia a la primera visita

Amb l’orientació i els tractaments adequats durant la menopausa i, especialment, durant l’etapa de transició, podràs gaudir d’una vida plena, còmoda i de qualitat.

Dr. Montserrat Manubens Grau

Ginecología, Revisión Ginecológica, Menopausia y Perimenopausia

Responsable de la Unidad de Menopausia y Perimenopausia de Women’s CD. Especialista en Ginecología y Obstetricia

Dra. María del Valle Fuentes

Ginecología, Revisión Ginecológica, Menopausia y Perimenopausia

Especialista en Ginecología General, Ecografía Obstétrico-Ginecológica, Ecocardiografía Fetal y Morfología Fetal.

Consulta amb els nostres especialistes de Menopausa i Perimenopausa

Tipo de visita

PIDE CITA

Abordar la salud de forma integral y llevar un estilo de vida saludable te hará sentir mucho mejor.

Descubre cómo el Láser CO2 ginecológico puede ayudarte a mejorar tu bienestar íntimo.

HORARI

L- J:
09:00 – 20:00 h.
V de 9:00 a 14;00