LOCALITZACIÓ

Calle Gironella 6-8, Planta 2.
Edificio Corachan 3.
BARCELONA

HORARI

Dl - Dj: 09:00 – 20:00.
Dv: 9:00 – 14:00h.​

Contacta amb nosaltres

Tipo de visita

Adenomiosi

L’adenomiosi és una malaltia ginecològica crònica, freqüent i poc coneguda que pot limitar significativament el teu benestar físic i emocional.

S’estima que l’adenomiosi afecta com a mínim una de cada quatre dones en edat fèrtil en tot el món. 

Els símptomes més freqüents de l’adenomiosi són períodes menstruals abundants, prolongats i dolorosos. 

Algunes dones, però, també poden tenir dolor o pressió a la pelvis, molèsties durant les relacions sexuals, problemes d’esterilitat, infertilitat i una taxa més alta d’avortaments espontanis.

Si tens algun d’aquests símptomes, demana cita amb el ginecòleg. A Women’s durem a terme les proves que ens permetin aconseguir un diagnòstic precís i iniciar un tractament adaptat a les teves circumstàncies personals.

Quines són les causes de l’adenomiosi?

Actualment, es continua desconeixent la causa exacta de l’adenomiosi. 

L’adenomiosi consisteix en el procés en què les cèl·lules del revestiment intern de l’úter (endometri) es desplacen des del seu lloc natural i penetren a la paret muscular de l’úter. 

Aquestes cèl·lules endometrials desplaçades continuen funcionant tal com ho farien si no s’haguessin desplaçat del seu lloc natural.

Amb cada cicle menstrual, les hormones ovàriques fan que aquestes cèl·lules desplaçades s’engrossin, es descomponguin i, com a resultat, provoquin els símptomes esmentats anteriorment.

Tipus d’adenomiosi

L’adenomiosi es pot classificar en dos subtipus segons sigui la seva localització.

Adenomiosi focal

El teixit endometrial desplaçat es localitza en àrees específiques del miometri. 

El miometri és la capa muscular de l’úter responsable de les contraccions uterines durant el part i la menstruació.

Adenomiosi difusa

El teixit endometrial desplaçat es troba dispersat per la capa muscular de l’úter (miometri) i provoca que l’úter augmenti de grandària.

Quins són els símptomes de l’adenomiosi?

Els símptomes d’adenomiosi no tenen la mateixa intensitat ni afecten per igual totes les dones.

Els símptomes més freqüents són:

  • Sagnat menstrual abundant (menorràgia).
  • Sagnat anormal entre menstruacions (metrorràgia).
  • Menstruacions doloroses (dismenorrea).
  • Dolor durant les relacions sexuals (disparèunia).
  • Dolor a la part baixa de l’esquena.
  • Dolor pelvià continuat.
  • Anèmia.
  • Infertilitat.

Com es diagnostica l’adenomiosi?

L’adenomiosi pot confondre’s amb altres malalties com els miomes uterins o la síndrome de còlon irritable, perquè els símptomes poden ser similars.

Si tens sagnat menstrual o dolor intens durant la regla, demana cita i realitzarem una exploració ginecològica i una ecografia  ginecològica.

L’ecografia és una prova senzilla, ràpida i indolora que utilitza ultrasons per obtenir imatges de l’úter. Normalment, aquesta prova es realitza a la consulta per via transvaginal.

Per completar el diagnòstic, pot ser necessària una ressonància magnètica, una prova no invasiva que proporciona imatges d’alta resolució de l’úter.

Tractaments per a l’adenomiosi: Quin és el millor tractament per a l’adenomiosi?

El tractament de l’adenomiosi ha de ser individualitzat. Depèn de la teva edat, de la intensitat dels símptomes i del desig de quedar-te embarassada en un futur.

La primera opció de tractament és de caràcter mèdic, no quirúrgic, i només en cas que aquest no sigui eficaç, es pot considerar un tractament quirúrgic com a alternativa.

La nostra prioritat principal és alleujar o eliminar els símptomes de manera no invasiva.

Tractament mèdic

Si la intensitat del dolor és lleu o estàs cercant quedar-te embarassada, iniciarem un tractament mèdic amb analgèsics o amb antiinflamatoris. 

Si el dolor és intens i actualment no vols quedar-te embarassada, optarem per un tractament amb fàrmacs hormonals que simularan un estat hormonal semblant al de l’embaràs o la menopausa.

A Women’s, recomanem complementar el tractament mèdic amb dietes antiinflamatòries, exercici físic moderat i tècniques de relaxació com el mindfulness o el ioga.

Tractament quirúrgic

Hi ha dos grans tipus de procediments quirúrgics per tractar l’adenomiosi. 

Les tècniques quirúrgiques conservadores tenen per objectiu extirpar les cèl·lules endometrials desplaçades a la paret muscular de l’úter i mantenir la possibilitat que la dona pugui preservar la seva fertilitat. 

La tècnica quirúrgica radical, coneguda com a histerectomia o extirpació de l’úter, permet la remissió de la malaltia, però implica la pèrdua de la capacitat de quedar embarassada.

Tractaments de fertilitat

Actualment, existeixen tractaments de l’adenomiosi i tractaments de fertilitat com la fecundació in vitro que poden ajudar-te a aconseguir quedar-te embarassada. 

Si tens adenomiosi i no aconsegueixes quedar-te embarassada de manera espontània, demana cita per analitzar la tècnica més adequada per a tu. 

A Women’s seguirem la teva evolució amb un tractament personalitzat i t’aconsellarem sobre les opcions terapèutiques més adequades per a les teves circumstàncies.

Congelació d’òvuls

La criopreservació d’òvuls és una tècnica de reproducció assistida que consisteix a extreure i vitrificar (congelar) una sèrie d’òvuls no fecundats amb l’objectiu de preservar la teva fertilitat. 

Amb aquesta tècnica, disposarem d’òvuls de qualitat per si en algun moment tens dificultats per aconseguir òvuls en un cicle de fecundació in vitro, o per si et costa quedar-te embarassada de manera espontània i necessites recórrer a una tècnica de reproducció assistida. 

A Women’s, t’explicarem com funciona el procés, aclarirem els teus dubtes i t’aconsellarem sobre el millor moment per dur-la a terme.

Tractament d’adenomiosi a Barcelona

A Women’s, atenem des de Barcelona dones de tota Espanya i d’altres països que pateixen adenomiosi.

Si tens regles molt abundants o doloroses, tingues en compte que el dolor de regla NO és normal. 

Demana cita i assegura’t de rebre l’atenció que mereixes.

Durem a terme les proves necessàries per obtenir un diagnòstic precís i començar el tractament més adequat per a tu tan aviat com sigui possible, sempre tenint en compte les teves prioritats i les teves circumstàncies personals.

Consulta amb els nostres especialistes de Adenomiosi

Tipo de visita

PIDE CITA

Abordar la salud de forma integral y llevar un estilo de vida saludable te hará sentir mucho mejor.

Descubre cómo el Láser CO2 ginecológico puede ayudarte a mejorar tu bienestar íntimo.

HORARI

L- J:
09:00 – 20:00 h.
V de 9:00 a 14;00